صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (تلاش دستگاه قضا در تشدید ابعاد نظارت بر قضات و برخورد جدی با مفسدان اقتصادی) با حضور دكتر حمیدرضا آدابی، معاون نظارت بر بازرسی دادگستری كل استان تهران روانه آنتن شبكه رادیویی گفت‌وگو شد.

حمیدرضا آدابی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: قوه قضائیه در بررسی پرونده‌های مفاسد بزرگ تلاش كرد كه كار خودش را انجام بدهد و توجه نكند كه متهم چه جایگاه و مسئولیتی دارد كه در قضاوت ملاك قرار گیرد. لذا بدون در نظر گرفتن پست، جایگاه و نفوذ متهم به پرونده‌ها با صراحت و دقت رسیدگی شده است اما آنچه باعث شده كه همكاران ما در مشقت و زحمت باشند، نوع و كثرت پرونده‌هاست.

وی افزود: گاهی اسناد و مدارك بسیاری درباره یك پرونده وجود دارد كه باید با دقت و وسواس مورد بررسی قرار گیرد، به طوری كه گاهی در بازرسی‌هایی كه به شعبات دادگستری تهران مراجعه كردم، انبوهی از مدرك و سند را دیدم كه تنها مربوط به یك پرونده است. برای همین بررسی و صدور رای درباره یك پرونده زمان زیادی را می‌گیرد و همین باعث طولانی شدن پروسه بررسی برخی پرونده‌های بزرگ می‌شود، پرونده‌هایی كه مسائل مختلفی در آن مطرح می‌شود و نیاز هست تمام ابعاد مختلف آن موشكافی شود.

معاون نظارت بر بازرسی دادگستری كل استان تهران ادامه داد: برای جلوگیری از طولانی شدن دادرسی باید به نوع دیگری با جرائم بزرگ و از جمله پرونده‌های مفاسد اقتصادی برخورد كرد و نباید همه چیز به قوه قضائیه ختم شود، بلكه باید تلاش شود تا از وقوع چنین جرائم بزرگی پیشگیری به عمل آید. لذا باید به سمتی حركت كرد كه زمینه بروز جرم را از بین برد، اگرچه دستگاه قضا برای این كار ابزاری در دست ندارد.

حمیدرضا آدابی گفت: بی‌توجهی و كم‌كاری در از بین بردن زمینه جرم باعث شده كه میزان جرائم افزایش یابد و تاوان اهمال و غفلت دستگاه‌های دیگر را باید دستگاه قضا بدهد، پرونده‌هایی كه برخی بسیار پیچیده هستند و برای رسیدگی به آنها وقت و نیرو و تخصص ویژه لازم است تا بتوان آنها را رمزگشایی كرد. اما با همه این دشواری‌ها می‌توانم به مردم اطمینان بدهم آنچه كه تا این لحظه به آن رسیدم، قاضی ما تحت نفوذ هیچ‌كس قرار نخواهد گرفت.

وی افزود: در عین اینكه ما اعتقاد داریم سیاست چندان با كار قضا رابطه ندارد، به طوری كه از قدیم گفته شده از هر پنجره كه سیاست وارد شود، از پنجره دیگر عدالت خارج می‌شود، لذا با اینكه از سیاست بدون درك نیستیم اما تلاش آن است كه قاضی وارد مسائل سیاسی نشود و سیاست را در قضاوتش تاثیر ندهد. در این میان مساله كسانی كه خارج از قوه قضائیه تلاش می‌كنند یا با روابط سیاسی كه دارند، نسبت به پرونده‌ها حاشیه ایجاد كنند، جداست. زیرا آنها ماموریت‌هایی دارند تا از منافع خودشان حفاظت كنند در مقابل ما نیز رسالت و تكالیفی داریم كه باید به آنها به نحو احسن عمل كنیم.

معاون نظارت بر بازرسی دادگستری كل استان تهران ادامه داد: وظیفه ما در قوه قضائیه آن است كه مُر قانون را بدون در نظر گرفتن كوچك‌ترین شائبه سیاسی پیاده كنیم. اگرچه ممكن است از طرف هر طیف و گروه سیاسی حواشی ایجاد شود تا در مسیر رسیدگی به پرونده اختلال ایجاد شود، اما این قاضی است كه باید نفوذناپذیر باشد و تحت تاثیر كسی قرار نگیرد، در مسیر عدالت هر كس باید كار خودش را انجام دهد و حواشی ایجاد كردن برای پرونده‌های بزرگ و كوچك نیز طبیعی است اما مهم این است كه حواشی نتواند قاضی را از راه درست منحرف كند. بنابراین رسالت قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده‌های كوچك و بزرگ رعایت بی‌طرفی كامل و پیاده كردن مُر قانون است.

مرتبط با این خبر

  • تصویب تعرفه ترجیحی در گروه پرستاری برای اولین بار

  • قدرت‌نمایی پوشالی و جعلی اسرائیل / انهدام پیچیده‌ترین ساختار نظامی جهان توسط ایران

  • ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات باحضور سردارباقری

  • جایگزینی نورهای مصنوعی به جای آفتاب در كشاورزی

  • حاكمیت برای تحصیل و اشتغال زنان متأهل امتیاز قائل شود

  • توسعه سواحل مكران به مردم سپرده می‌شود

  • وزیر امور خارجه گفت: پرواز دو یا سه كوادكوپتر در اصفهان در حد اسباب‌بازی است.

  • نقش‌آفرینی كسب و كارهای خرد و كوچك در تحقق شعار سال

  • حكمرانی هوشمند؛ بستر ارتباط متعادل با سرمایه اجتماعی

  • كرایه‌های حمل و نقل عمومی از امروز گران شد