صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس روابط بین الملل اظهار داشت: با توجه به تجربه كودتا و حذف ها و اقداماتی كه در خلال ماه ها و سال های قبل صورت گرفته و كاهش ارزش پولی تركیه در ماه های اخیر و تخریب رابطه اش با غرب، شرایط برای اردوغان خیلی سخت است.

برنامه «رویداد» رادیو گفت و گو با موضوع انتخابات ریاست جمهوری تركیه و با حضور دكتر سید جواد صالحی عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس روابط بین الملل روانه آنتن شد.

سید جواد صالحی، اردوغان را محصول یك بستر اجتماعی، دولت های ائتلافی شكننده، تورم های فزاینده، بی ثباتی های سیاسی و ریسك های اقتصادی دانست و گفت: اردوغان و هم حزبی هایش كار خودشان را از شهرداری ها شروع كردند و با برنامه ریزی در حوزه اقتصاد، عملا توانستند اقبال عمومی را در حوزه های سیاسی و اجتماعی هم كسب كنند.

وی افزود: در طول این ایام عملا اقبال و استقبال مردم از حزب عدالت، صرف نظر از مباحث اعتقادی و فرهنگی كه همخوانی با آ ك پ داشت، دربحث های اقتصادی خیلی خوب به چشم می خورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینكه در خلال سال های بعد از 2012 به بعد تمایل سیری ناپذیری آك پ را برای یك كاسه كردن قدرت شاهد هستیم، تصریح كرد: اصلاحاتی كه در قانون اساسی انجام می شود و تمایلات برای افزایش قدرت ریاست جمهوری همگی نشان از این تمایلات دارد.

وی ضمن تاكید بر اینكه این دومین باری است كه رئیس جمهور به طور مستقیم از طرف رای دهنده ها انتخاب می شود و نه از طرف احزاب، اظهار داشت: این انتخابات بعد از اصلاحاتی است كه صورت گرفته با این تفاوت كه اولین انتخاباتی است كه همزمان بین ریاست جمهوری و پارلمان صورت می گیرد.

صالحی با بیان اینكه در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری تركیه برای اولین بار است كه تا این میزان اختیارات قدرت را در رئیس جمهور می بینیم، گفت: در این دوره رئیس جمهور برای انتخاب معاونان، وزرا و مقامات ارشد نظامی و قضایی و عزل و نصب آن ها، عملا هیچ كاری با پارلمان ندارد و در عین حال قدرت انحلال پارلمان، اختیار صدور احكام ویژه و امكان اعلام وضعیت فوق العاده را هم دارد.

وی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری تركیه و رقابت میان نامزدهای انتخاباتی عنوان كرد: با توجه به افزایش قدرت رئیس جمهور در این دوره، رقابت خیلی شدید است. همچنین با توجه به تجربه كودتا و حذف ها و اقداماتی كه در خلال ماه ها و سال های قبل صورت گرفته و كاهش ارزش پولی تركیه در ماه های اخیر و تخریب رابطه اش با غرب، شرایط برای اردوغان خیلی سخت است به همین خاطر است كه در افكار عمومی تركیه رشدی كه آقای محرم اینجه در گردهمایی ها دارد، نشان از حساسیت های بسیار بالای مردم است.

كارشناس روابط بین الملل با بیان اینكه داشتن قدرت بیش از حد رئیس جمهور بیش از اینكه به تحولات ساختاری در حوزه بهبود حكمرانی سیاسی ختم شود به فرد گرایی شدن سیاست منجر می شود، تصریح كرد: اینگونه نیست كه اصلاحات قانون اساسی در قالب تجاربی از ناكارآمدی هایی از قانون اساسی قبل یا چالش های قبلی با نسخه بهتر و كارآمدتری تضمین شده باشد و بیشتر با تمایلات فردگرایانه این اصلاحات انجام شده است و مطمئنا چالش های دیگری را به وجود خواهد آورد.

وی افزود: در دوره های بعدی روسای جمهوری كه پایگاه اجتماعی قوی نداشته باشند، بیش از اینكه از منظر اجماع و كار با گروه های سیاسی، احزاب و از منظر مشاركتی بخواهند كار را پیش ببرند، سعی می كنند از این ابزار چماقی كه قانون اساسی در اختیارشان قرار داده بهره بگیرند و فكر می كنم آینده تركیه را تیره تر و تاریك تر خواهد كرد.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه