صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون طرح های توسعه ی معدن سازمان توسعه ی معادن بیان داشت: با توجه به راه اندازی گُندِله و كنسانتره های مناطق سنگان، عملا با كمبود سنگ آهن مواجه هستیم .

دكتر اردشیر صدر محمدی،معاون طرح های توسعه ی معدن سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در گفتگوی برنامه ی پرسمان رادیو گفتگو با موضوع عبور از خام فروشی معادن و احصائات معدنی با بیان اینكه قسمت اعظمی از سنگ آهن كشور با تولید قریب 80 میلیون تن در سال تبدیل و فرآوری می شود تصریح كرد: امروزه ظرفیت كنسانتره ی ما در این صنعت به بیش از 48 میلیون تن و ظرفیت گندله نیز بالغ بر 45 میلیون تن در سال است.

وی خاطر نشان كرد: شرایط سنگ آهن كشور برای تبدیل،با توجه به راندمان و میزان مصرفی كه دارد كاملا مشخص است.

عضو هیئت عامل طرح های توسعه ی معدن سازمان توسعه ی معادن كشور اذعان كرد: قسمت كمی از سنگ آهن كشور(بطور مشخص سنگ آهن خام دانه بندی)به بخش های خصوصی صادر می شود اما لازم به ذكر است كه ظرف 2 سال آینده و با توجه به راه اندازی گندله های واقع در مناطق سنگان و گُل گُهَر كرمان،باید گفت عملا كمبود سنگ آهن داشته و بعبارت دیگر سنگ آهنی برای صادرات نخواهیم داشت.

صدر محمدی در ادامه اظهار داشت: آن بخش از سنگ آهنی كه باید تبدیل به ارزش افزوده گردد در دستور كار سیستم قرار گرفته و عملا عملیاتی شده است.

وی افزود: در ظرفیت افق 1404 كه قرار است به تولید 55 میلیون تن فولاد برسیم،تا امروز بیش از 32 میلیون تن ظرفیت ایجاد كرده ایم كه تا پایان امسال به رقم 38 میلیون تن خواهد رسید.


معاونت طرح های توسعه ی معدن سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران در ادامه تصریح كرد: ما بالغ بر 160 میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم در صورتی كه امروزه ظرفیت تولیدمان 80 میلیون تن است ضمن اینكه در حال ظرفیت سازی 40 میلیون تنی در منطقه ی خواف سنگان هستیم.

صدر محمدی بار دیگر با تاكید بر اینكه سنگ آهنی در كشور به منظور صادرات خام وجود ندارد اظهار داشت:به منظور سرمایه گذاری در بخش مشخصی از سنگ آهن نیز بزودی تمامی آن فرآوری و ارزش افزوده اش وارد كشور خواهد شد.


وی در پاسخ به این سوال كه به منظور هموار شدن مسیر بخش خصوصی در تولید 55 میلیون تن فولاد كشور،در توسعه ی صنعت چه راهبرد منطقی دیده شده است؟اذعان كرد: در این خصوص مجموعه ای از طرح ها وجود دارند كه توسط شركت بخش خصوصی فولاد تكنیك در حال پایش،رصد و پی گیری است كه پیش بینی می كنیم تا پایان سال 1397 ان شاءالله به ظرفیت 38 میلیون تن فولاد خواهیم رسید ضمن اینكه بقیه ی طرح ها به تفكیك،تا افق 55 میلیون تن به ریز در این طرح گنجانده شده اند بطوریكه از طریق سایت شركت فولاد قابل رصد می باشد و نیز اكثر قریب به اتفاق سرمایه گذاری های باقی مانده مربوط به شركت های خصوصی است.


برنامه ی پرسمان هر روز ساعت 11:45 از شبكه ی رادیویی گفتگو پخش خواهد شد.


مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم