صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسینی صدر گفت: جایگاه نفت در متن اقتصاد، صنعت و زندگی ما تنها در فروش خام و درآمدهای ارزی حاصل از آن در صرف هزینه های كشورخلاصه شده است.

موید حسینی صدر، مشاور وزارت نفت و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص الزامات عبور از خام فروشی نفت، اظهار كرد: كشور ما 110 سال است كه نفت استخراج می كند، اما دانش نفتی در تجارت، بانكرینگ، صنایع میان دست و پایین دست نداریم.

وی با بیان اینكه به عقیده بنده نمی توان به طور مطلق خام فروشی را نادرست دانست، افزود: بعضی مواقع ما از مشكلات اصلی غافل هستیم به عنوان مثال ظرفیت تولید ما بر روی 4 میلیون بشكه باقی مانده در حالی كه كشور عربستان تولیدش به 10 میلیون بشكه رسیده است.

مشاور وزارت نفت ادامه داد: حدود 8 سال در كشور تولید صیانتی نداشته و ضریب بازیافت را ارتقا ندادیم و یكی دیگر از مشكلات نیز مربوط به حوزه دانش نفتی می شود كه در كشور ما چندان به این موضوع توجهی نشده است.

حسینی صدر بیان كرد: جایگاه نفت در متن اقتصاد، صنعت و زندگی ما تنها در فروش خام و درآمدهای ارزی حاصل از آن خلاصه شده است و اینكه این درآمدها تبدیل به ریال شده و صرف هزینه های كشور شود.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: همه كشورهای دارای نفت قسمتی از این محصول را صادر می كنند، زیرا قرار بر این نیست كه تمام نفت استخراج شده پالایش شود نكته اینجاست كه میزان نفت پالایش شده به چه میزان در صنایع میان دست و پایین دست مورد استفاده قرار بگیرد.

وی توضیح داد: در حال حاضر میادین مشترك انرژی توسط همسایگان ما غارت شده است و باید استفاده از این میادین در اولویت فعالیت های ما قرار بگیرد كه از این طریق تولید ما افزایش پیدا كند و سپس در كنار آن پالایشگاه های جدید را بسازیم كه از واردات بنزین و گازوئیل بی نیاز شویم.

حسینی صدر با اشاره به اینكه باید میزانی از پول فروش نفت در اختیار این وزارتخانه قرار بگیرد، تصریح كرد: زمانی وزارت نفت به شركت ملی نفت وابسته بود و ساختار مناسبی نداشت كه در مجلس ساختاری برای آن تدوین شد و بر اساس برنامه پنجم و ششم 14.5 درصد از درآمد حاصل از فروش نفت به این وزارتخانه بازگردانده شود.

مشاور وزارت نفت گفت: كشور ما همیشه تحریم نبوده كه نتوانیم سرمایه گذار خارجی جذب كنیم بلكه برخی مدیران گاها به دلایل و انگیزه های مختلف مانع جذب سرمایه گذار خارجی شده اند در حالی كه این امر نیاز صنعت نفت است.

مرتبط با این خبر

  • حكمرانی هوشمند؛ بستر ارتباط متعادل با سرمایه اجتماعی

  • كرایه‌های حمل و نقل عمومی از امروز گران شد

  • عوارض برخی داروهای داخلی بالاست

  • عوارض صادرات باید صفر شود

  • توان موشكی ایران، سطح بازدارندگی كشورمان را به‌شدت افزایش داده است

  • بررسی دلایل اجرایی نشدن الگوی كِشت در كشور

  • فرصت‌های اقتصادی تهران - مسكو به‌پای روابط سیاسی نمی‌رسد

  • رسانه‌ها ارزش‌های همسرداری و مادری را با مدرنیته تطبیق دهند

  • انتخابات تمام الكترونیك در 60درصد شعب اخذ رأی

  • وعده صادق توازن قدرت جدیدی را برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان ایجاد كرد