صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس دانشگاه آیت الله بروجردی بیان كرد: ظرفیت اعضای هیئت علمی اندك است؛ بنابراین باید نیازسنجی صورت بگیرد كه چه تعداد دكترا در برخی از رشته های غیر پزشكی نیاز داریم چون در وضعیت فعلی جذب هیئت علمی در گروه های غیر پزشكی مشكل است.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع چگونگی جذب هیئت علمی در حوزه های پزشكی و غیر پزشكی و با حضور دكتر حسن مروتی استاد دانشگاه تهران و رئیس دانشگاه آیت الله بروجردی به روی آنتن رفت.

حسن مروتی در آغاز به تاریخچه جذب هیئت علمی در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت: قبل از سال 88 یك شورای بورس در دانشگاه ها داشتیم كه متشكل از رئیس دانشگاه، معاونین و چند نفر از اعضای هیئت علمی بودند. كسانی هم كه می خواستند تقاضا بدهند تا در یكی از گروه ها و بخش های مختلف دانشگاه های غیر پزشكی به عضویت هیئت علمی در بیایند، باید از شورای بورس یا رئیس دانشگاه و یا یكی از گروه ها تقاضا می دادند تا پس از بررسی علمی، مراحل جذب، طی شود.

وی اضافه كرد: از سال 88 به واسطه مشكلاتی كه در مسیر جذب هیئت علمی وجود داشت، تغییراتی در این شیوه انجام شد. یكی از مشكلات این بود كه جذب به صورت كلی و در سراسر كشور انجام نمی شد بلكه به آن دانشگاه خاص اختصاص پیدا می كرد و این احتمال وجود داشت كه اساتیدی كه اقدام به جذب می كردند، بیشتر شاگردهای خودشان و یا افراد خاص را جذب كنند.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینكه مشكلات شیوه سابق جذب هیئت علمی باعث شد، سازمانی با عنوان «جذب هیئت علمی» تشكیل شود، عنوان كرد: در شیوه جدید، باید فراخوانی در تمام كشور داده می شد و همه دانشگاه ها نیازهایشان را به وزارت علوم ارسال می كردند. این وزارت خانه همه نیازها را تجمیع می كرد و در سامانه جذب قرار می داد و همه افرادی كه دارای شرایط لازم در آن فراخوان بودند، ثبت نام می كردند.

رئیس دانشگاه آیت الله بروجردی با اشاره به تفاوت جذب هیئت علمی در گروه علوم پزشكی با غیر پزشكی، گفت: البته بعضی از رشته های غیر پزشكی شبیه به پزشكی هستند؛ به عنوان مثال علوم پایه پزشكی كه امكان ایجاد مطب ندارند، شبیه غیرپزشكی ها در وزارت علوم می شوند.

وی اضافه كرد: در گروه پزشكی كسانی كه اقدام به تدریس می كنند، به نوعی از خودگذشتگی انجام می دهند زیرا می توانند با حضور در مطب، درآمد سرشاری داشته باشند مگر اینكه به تحقیق و تدریس علاقه داشته باشد.

مروتی به رشته های غیر پزشكی اشاره كرد و بیان كرد: برخی رشته ها مانند دكترای ادبیات فارسی و فلسفه و علوم سیاسی با توجه به گسترش زیاد دانشگاه ها، دارای فارغ التحصیلان زیادی هستند. این رشته ها جایی به جز تدریس ندارند و هنگامی كه تراكم زیاد شد، رقابت ایجاد می شود زیرا ظرفیت اعضای هیئت علمی اندك است؛ بنابراین باید نیازسنجی صورت بگیرد كه چه تعداد دكترا در برخی از رشته های غیر پزشكی نیاز داریم چون در وضعیت فعلی جذب هیئت علمی در گروه های غیر پزشكی دچار مشكل شده است.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم