صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك استاد حوزه گفت: خبرهایی كه درباره احتكار می‌رسد یا اتفاقاتی كه در رابطه با اختلاس رخ داده است، نشان می‌دهد آن روحیه‌ای كه ما نسبت به امام‌حسین(ع) داریم، نقشش در جامعه ما كمرنگ است.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع(بازخوانی زیست مسئولانه و انقلابی در چارچوب گفتمان عاشورا) با حضور حجت‌الاسلام حامد وفسی، استاد حوزه روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

حجت‌الاسلام حامد وفسی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: از قیام امام حسین(ع) در جامعه امروز از دو جنبه می‌توان درس گرفت، یكی رفتاری كه باید در مقابل استكبار جهانی باید در پیش گرفت و رفتار مسئولان و مردم ما در برابر آنها. دیگری زیست مسئولانه در برابر مسئولان داخلی است كه آنها باید چگونه رفتار كنند.

وی افزود: در زمانی كه جنگ تحمیلی آغاز شد، امام خمینی(ره) فرمودند جنگ از الطاف خفیه الهی بود، آن زمان چندان متوجه صحبت امام نشدیم، ولی به علت مقاومتی كه مردم كردند و راهكارهایی كه پیدا شد و مساله امنیت كشور برای ما به این درجه رسید كه فهمیدیم اگر به امنیت بها ندهیم، موجودیت و حیثیت ما از بین می‌رود.

استاد حوزه ادامه داد: توجه به امنیت باعث شد كه در حال حاضر یك كشور تاثیرگذار در سطح جهانی باشیم و حتی كشورهایی كه با ما هماهنگ هستند، مانند لبنان با ما همكاری می‌كنند تا بتوان ابرقدرتی مانند اسرائیل را در منطقه به راحتی شكست دهیم. امروز جنگ اقتصادی كه بر ملت ما تحمیل شده، از اینرو می‌توان آنرا از الطاف خفیه الهی حساب كرد كه بتوانیم با توجه به راهكارهایی كه پیدا می‌كنیم تا دریابیم چگونه از نظر اقتصادی زندگی كنیم تا امنیت اقتصادی كشور نیز درست شود.

حجت‌الاسلام حامد وفسی گفت: همانطور كه رئیس‌جمهور نیز اشاره كرد، جنگ اقتصادی دشواری‌هایی دارد و به ملت صدمه می‌خورد اما در عین حال نتیجه اصلی آن خیلی خوب است. اما از آن‌طرف بخشی از مسئولان ما و افرادی كه در بخش مدیریت میانی كشور قرار گرفتند، با رفتارهای اشرافی‌گری خودشان یا سوء‌استفاده از امتیازات و اطلاعاتی كه به دست آوردند، مثلا خبرهایی كه در رابطه با احتكار می‌رسد یا اتفاقاتی كه رخ داده است، نشان می‌دهد آن روحیه‌ای كه ما نسبت به امام‌حسین(ع) داریم، نقشش در جامعه ما كمرنگ است.

وی افزود: در شرایط كنونی، درست نیست كه از یك طرف خودمان را عزادار امام‌حسین(ع) تلقی كنیم و در عین حال اختلاس كنیم یا اموال عمومی را كه مردم نیاز دارند، احتكار كنیم. همچنین نوع اشرافی‌گری ما در زندگی شخصی نباید به گونه‌ای باشد كه حتی اگر از اموال بیت‌المال نباشد و از اموال خصوصی خودمان بخواهیم استفاده كنیم، خلاف روش علوی و اباعبدالله است.

استاد حوزه ادامه داد: زمانی كه در مدینه قحطی بود، امام‌صادق(ع) از غلامش بازخواست كرد كه در انبار چه قدر گندم داریم؟ غلام به امام اطمینان داد كه در این رابطه هیچ نگرانی نداریم و انبارها پر از گندم است. امام فرمود باید این گندم‌ها را به بازار ببری و به یك قیمت معمول به مردم عرضه كنی تا مردم در فشار و قحطی نباشند.

حجت‌الاسلام حامد وفسی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: لذا روحیه علوی ما اقتضا می‌كند كه اگر مسئولان كشور از ثروت خدادادی و پدری نیز برخوردار باشند، در موقعی كه مسئولیت می‌گیرند باید با مردم همراه و هماهنگ باشند. اگر كسی ثوتمند یا كارخانه‌دار است به آن معنا نیست كه یك ماشین گران‌قیمت بخرد و در خیابان‌ها بگردد. اگر یادتان باشد در زمان شهید رجایی این فرهنگ خوب را داشتیم كه اگر كسی ثروتمند بود، ثروت خودش را به نمایش نمی‌گذاشت.

وی افزود: در حال حاضر كه سختی اقتصادی بر مردم تحمیل شده است، وظیفه مسئولان ما این است كه حتی اگر از اموال شخصی خودشان هم هست، اشرافیت خودشان را به نمایش نگذارند و از بیت‌المال هم به شدت مواظبت كنند كه مبادا اموال به درستی مصرف نشود. نكته مهم در رابطه با قیام اباعبدالله این است كه بخش زیادی از قیام ایشان در اعتراض به نظام غلطی بود كه پس از رحلت پیامبر در نوع تقسیم بیت‌المال اتفاق افتاد و جامعه اسلامی به یك جامعه كوچك غنی و یك جامعه بزرگ فقیر تبدیل شد.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه