صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

آقامیری گفت: اعزام قمر بنی هاشم(ع) برای طلب فرصت حاوی پیام مهم از جانب سیدالشهداء بود. این درخواست یك اقدام مقتدرانه و توام با عزت است تا هجمه های تاریخی علیه عاشورا نتوانند شعار كربلا را مخفی كنند.

برنامه " شرح شیدایی " ویژه شب تاسوعا با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محمد آقامیری معاون پژوهشی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب و حجت الاسلام سلطانی تهرانی استاد حوزه و دانشگاه، محقق و پژوهشگر از شبكه رادیویی گفت و گو روانه آنتن شد.

حجت الاسلام آقامیری در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان كرد: اگر امام خمینی (ره) در واقعه كربلا حضور داشتند جزو اصحاب سیدالشهدا بودند.

وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) گفت: امام علی (ع) می فرمایند: " در سرزمین كربلا 200 پیامبر شهید شدند و محل فرود سواران و عشاق شهداست. نه كسی به پای اصحاب سیدالشهدا می رسد و نه كسی در آینده به پای این افراد خواهد رسید."

معاون پژوهشی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب خاطرنشان كرد: در روایتی از امام صادق (ع) آمده است كه روز تاسوعا روزی است كه عرصه بر سیدالشهدا تنگ گردید و دشمن گرداگرد خیام حضرت جمع شد.

حجت الاسلام آقامیری در ادامه برنامه شرح شیدایی رادیو گفت و گو مطرح كرد: امام حسین (ع) هرگز شروع كننده جنگ نبودند و فرصت خواستند. فرصتی كه سیدالشهدا به واسطه حضرت عباس (ع) از لشگر دشمن خواست مصداق بارز تولد یك شب قدر بود.

وی با اشاره به علت مقام والای حضرت عباس (ع) گفت: در شب عاشورا و شام تاسوعا شب قدر دیگری مهیا شد. نگهبان خیام سیدالشهدا (ع) در این شب حضرت ابالفضل (ع) است. در این شب وقتی می بیند حضرت زینب (س) نگران است اصحاب را به خیمه می برد تا قلب ایشان آرام بگیرد و در روز عاشورا نیز ادب و وفایی كه نشات گرفته از ایمان محض ایشان است باعث شد آب ننوشند.

در ادامه این برنامه، حجت الاسلام سلطانی تهرانی استاد حوزه و دانشگاه، محقق و پژوهشگر اظهار كرد: سیدالشهدا (ع) با درخواست تاخیر جنگ از دشمن خبیث دو هدف را دنبال می كردند. هدف اول حضرت، تبیین قیام الی الله و هدف دوم نشان دادن جنگ طلب نبودن و آغازگر نبودن جنگ از سوی خود است.

وی افزود: امام حسین (ع) می خواستند تا جایی كه امكان دارد مانع از جنگ و مقاتله شوند و ظرف اثبات آن هم در شب تاسوعا با مهلت خواستن از دشمن بود كه در این فرصت باعث هدایتی جمعی از لشگریان عمر بن سعد هم شد.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان كرد: در حقیقت سیدالشهدا (ع) با این درخواست نشان دادند كه مسیر ایشان مسیر صلح، مهربانی، گفت و گو و مفاهمه است اما اگر دشمن قصد مقاتله داشته باشد ما عاشورایی طلوع خواهیم كرد.

حجت الاسلام سلطانی تهرانی در ادامه برنامه شرح شیدایی رادیو گفت و گو بیان داشت: اعزام قمر بنی هاشم (ع) برای طلب فرصت حاوی یك پیام مهم از جانب سیدالشهداء بود. درخواست سیدالشهدا یك اقدام مقتدرانه و توام با عزت و مراعات همه شرایط پیرامونی و نكات تاریخی است تا هجمه های تاریخی علیه عاشورا نتوانند شعار كربلا را كه عزت است مخفی كنند.

وی تاكید كرد: شعار كربلا و همه روضه های كربلا توام با عزت انسانی است و امام حسین (ع) با اعزام قمر بنی هاشم این عزت را به رخ تاریخ می كشند.

استاد حوزه و دانشگاه همچنین با ویژگی های حضرت عباس (ع) مطرح كرد: علی اكبر دهخدا در لغت نامه خود عباس را به معنای شیر بیشه زار و شیری كه دیگر شیرها از او بگریزند معرفی كرده است. به واسطه برخورداری قمر بنی هاشم (ع) از ادب بالا است كه امام صادق (ع) ایشان را عبد صالح خدا خطاب می كنند.

حجت الاسلام سلطانی تهرانی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار داشت: علم و ادب، عباس بن علی (ع) را به مقامی رسانده كه امام سجاد (ع) آن را تصویر می كند و قدرت درك و فهم ما از هضم آن عظمت عاجز است. امام سجاد (ع) می فرمایند: "عباس بن علی (ع) در روز قیامت جایگاه و منزلتی دارد كه همه شهدا بر آن غبطه می خورند."

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»