صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان تهران گفت: ما در تهران مسیرهای گردشگری را تعریف كردیم و مجموعه های فرهنگی-پذیرایی، موزه ای-پذیرایی به وجود می آوریم تا مكمل درآمدزایی برای این تأسیسات باشد.

برنامه «رواق تماشا» با موضوع مشكلات سرمایه گذاری در حوزه گردشگری با حضور علیرضا جعفری معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان تهران، سید نصیر رزاتی عضو انجمن هتل داران و مدیر و مالك هتل آرتا جزیره قشم، مهندس محسن قریب رئیس سازمان ایرانگردی و جهانگردی، دكتر محمد عبدالعلی پور مدیر اسبق موزه ها و كاخ موزه های میراث فرهنگی كشور و كارشناس و پژوهشگر سرمایه گذاری گردشگری و آثار تاریخی، اسفندیار حیدری پور مدیر شركت سمگا خصوصی و عبدالحسین كفیری معاون شركت پارس كیمیا(سمگا) روی آنتن رادیو گفت و گو رفت.

در ابتدای این برنامه محسن قریب رئیس سازمان ایرانگردی و جهانگردی در خصوص وضعیت گردشگری در كشور گفت: گردشگری كشور ما معضلات زیادی را از سالیان گذشته به ارث برده و بعد از طرح موضوع تحریم ها مشكلات چند برابر شده است و در همه بخش ها صنعت گردشگری دچار مشكل شده است و كشور ما بعد از موضوع برجام گام های خوبی را برداشت و ورود گردشگران خارجی هر روز بیشتر می شد و ضرورت احداث هتل های جدید باعث ورود سرمایه گذاران به این بازار شده بود و شرایط به این سمت می رفت كه اوضاع مطلوبی را در كشور تجربه كنیم.

او ادامه داد: در طی این چندماه كه نقض برجام اتفاق افتاد، صنعت گردشگری در هاله ای از ابهام قرار گرفت و دچار مشكلات عدیده ای در آژانس ها به دلیل گران بودن بلیت و كاهش پروازها شده است و تعداد كارمندان هتل ها نیز كاهش یافت.

رئیس سازمان ایرانگردی و جهانگردی در خصوص اینكه چه معیار و ملاكی برای كاهش یا افزایش گردشگران دارید، عنوان كرد: ملاك سازمان میراث فرهنگی مهر گذرنامه است و آمار ما در سطح كشور به این گونه است كه روزانه عده زیادی از كشور خارج و به آن وارد می شوند و بخشی كه در هتل ها استقرار دارند، توریست های اروپایی هستند و بخشی هم از كشورهای عربی برای زیارت می آیند.
قریب با اشاره به اینكه اكثر هتل ها حدود 10 تا 20 كنسلی دارند و تعداد گردشگران كاهش یافته است، افزود: امیدواریم با ایجاد شرایط مطلوب در كشور بتوانیم بخشی را در كشور جبران كنیم و بسته های تشویقی و حمایتی خاصی ارائه شود تا دولت بتواند در تمام جنبه های مختلف جبران كند.

در ادامه محمد عبدالعلی پور مدیر اسبق موزه ها و كاخ موزه های میراث فرهنگی كشور و كارشناس و پژوهشگر سرمایه گذاری گردشگری و آثار تاریخی در رابطه با بهره برداری از 30 هزاراثر تاریخی كه قابلیت مرمت و تبدیل شدن به هتل و رستوران دارند، تشریح كرد: در كشور ما با توجه به تعدد و تنوع آثار ورود بخش خصوصی تا مقطعی امكان پذیر نبود، اما خوشبختانه با قانونی كه مجلس تصویب كرد، صندوق احیا و مرمت آثار تاریخی و بهره برداری از آن سازوكار بناهای تاریخی را دولت تسهیل كرد.

عبدالعلی پور افزود: همین امر موجب شد در این حوزه قوانین بسیار خوب و قابل توجهی در حوزه میراث فرهنگی داشته باشیم. علت اجرا نشدن این قوانین به سیستم و ساختار باز می گردد و نوعی كج سلیقگی است؛ وگرنه ما هیچ مشكلی برای واگذاری این بناها نداریم.

او با ابراز امیداوری گفت: تعداد زیادی از این اماكن مثل كاروانسرای سعدالسلطنه در قزوین به گونه ای بود كه سازمان میراث فرهنگی بودجه ای برای مرمت آن نداشت، اما این مجموعه به بخش خصوصی واگذار و مرمت شد و به خوبی از آن حفاظت می شود.

در ادامه علیرضا جعفری معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان تهران در خصوص شرایط سرمایه گذاری و گردشگری در تهران گفت: این شرایط برای بخش خصوصی ملموس است و تغییرات ایجاد شده را از راه نوسان دلار احساس می كنند. در بخش سازمانی و دولتی تفاوت چندانی را نسبت به سنوات گذشته احساس نكردیم و این در حالی است كه تعداد متقاضیان ما در بخش سرمایه گذاری طبق آمار به مراتب رشد یك و نیم برابر داشته است.

جعفری ادامه داد: به رغم مشكلات ظاهری پیش آمده در حوزه های اقتصادی در هتل ها و دفاتر آژانس مسافرتی، تعداد تأسیسات گردشگری كه تا هفته دولت به بهره برداری رسید، افزایش چشمگیر یافته است. نگاه دستگاه های موثر در صدور مجوز به طور مستقیم و غیرمستقیم به سرمایه گذاری نزدیك می شوند و با سیاست گذاری های انجام شده و با فوریت صدور مجوز در مراكز عالی سرعت بیشتر شده است و دستگاه ها نیز به دنبال افزایش و تعدد تعداد تقاضاها هستند. البته خیلی از سرمایه گذاری ها از گذشته و به صورت محدود بوده است، اما توسعه فضاهای گردشگری مثل بوم گردی و مجموعه های فرهنگی و پذیرایی برای ما جزو بخش های قابل لمس بوده است.

معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان تهران افزود: ما در تهران مسیرهای گردشگری را تعریف كردیم و بنا را بر این گذاشتیم كه مجموعه های فرهنگی-پذیرایی، موزه ای-پذیرایی به وجود بیاوریم تا مكمل درآمدزایی برای این تأسیسات باشد.

او در خصوص برخورد سلیقه ای در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز عنوان كرد: یكی از اتفاقات خوب در سال 97 ورود مستقیم سازمان مدیریت در بخش مرتبط با كلیه دستگاه های استانی بوده است؛ یعنی چشم انداز استان ها را به صورت تك به تك تا سال 1400 به صورت مدون و واقعی ارائه كرده است.

در ادامه اسفندیار حیدری پور مدیر شركت سمگا خصوصی در خصوص وضعیت سرمایه گذاری این شركت گفت: اولین پروژه ما هتل فرودگاهی امام (ع) بود كه جزو پروژه های موفق ما بود كه در این حوزه به بهره برداری رسیده است و در مجموع با 500 اتاق خدمات می دهد و سطح اشغال آن قابل قبول بود و با توجه به خروج ایرلاین ها از كشور كاهش یافته اما هنوز سطح اشغال مطلوب خود را دارد.

مدیر شركت سمگا یادآوری كرد: علاوه بر این، مجموعه هتل پنج ستاره در سیرجان، هتلی در كاروانسرای وكیل كرمان، هتل پنج ستاره تهران و گراند هتل قزوین را داریم. در آخرین همكاری با سازمان میراث فرهنگی كشور تفاهم نامه ای در خصوص ایجاد هلدینگ صنایع دستی امضا كردیم تا شركت ها و استارت آپ ها نیز بتوانند در این زمینه فعال باشند.

مرتبط با این خبر

  • ترس و تردید در جبهه دشمن/ جهان شاهد قدرت نظامی و شجاعت ایران بود

  • دقت احراز هویت در مرحله دوم انتخابات افزایش خواهد یافت

  • دلایل كمبود وارفارین در كشور؛ توزیع نامناسب در كنار كمبود واردات

  • توجه به انقلاب اسلامی در سینما یك ضرورت است / سینمای روشنفكری مرده در حال احتضار

  • پایان راهبرد صبر استراتژیك ایران، در عرصه دیپلماسی اثرگذار خواهد بود

  • مجلس و دولت برای تحقق شعارسال ورود كنند

  • پنهان كردن هویت واقعی؛ ریشه آسیب‌های فضای مجازی

  • آموزش؛ پاشنه آشیل رفتار در فضای مجازی

  • شرط مهم تحقق شعار سال، ثبات اقتصادی است

  • راه اندازی آزمایشگاه افزایش مهارت‌های كودكان در فضای مجازی