صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

جواد محمدی گفت: در حال حاضر ایران یك درصد مردم دنیا را در اختیار دارد و به تنهایی 1.8 درصد تولیدات مقالات را به خودش اختصاص داده است. ایران در حوزه علمی رتبه 16 را در دنیا دارد درحالیكه چند سال پیش رتبه 53 را داشتیم.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع شیوه تحقق مرجعیت علمی و فناوری در كشور و با حضور دكتر جواد محمدی عضو كمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و فناوری و دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی كشور روانه آنتن شد.

جواد محمدی در آغاز با اشاره به اینكه كمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و فناوری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارد، گفت: این كمیسیون وظیفه رسیدن به مرجعیت علمی و فناوری را در كشور بر عهده دارد. مرجعیت علمی در حقیقت این است كه بتوانیم روی پای خودمان بایستیم و به نیروهای داخلی از جمله دانشمندان و محققین و جوانان خودمان تكیه كنیم.

وی با تاكید بر اینكه ایستادن روی پا خودمان و تكیه بر جوانان در كنار تعاملات بین المللی مطرح می شود، تصریح كرد: وقتی از نگاه به درون برای رسیدن به مرجعیت علمی و فناوری حرف می زنیم، اینگونه نیست كه دور خودمان یك حصار بكشیم و با هیچ كشوری تعاملات و مراودات علمی نداشته باشیم. در سندی كه در این زمینه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، مراودات بین المللی علمی تسهیل می شود تا به مرجعیت علمی ساده تر دست پیدا كنیم.

عضو كمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و فناوری در ادامه درباره جایگاهی كه مرجعیت علمی و فناوری برای ایران در جهان ایجاد می كند، عنوان كرد: البته هدف اول این نیست كه در تمام جهان مرجعیت علمی پیدا كنیم. در گام نخست در سند چشم انداز 1404 باید بتوانیم رتبه نخست كشورهای اسلامی و منطقه را به دست بیاوریم كه خوشبختانه به این رتبه دست پیدا كرده ایم و در خیلی از شاخص ها در جهان اسلامی رتبه نخست قرار داریم.

وی خاطرنشان كرد: در قبل از انقلاب به همراه عراق سه دهم درصد تولیدات علمی دنیا را به خودمان اختصاص داده بودیم یعنی در مجامع علمی وقتی می خواستند نام ایران را نام ببرند، به همراه عراق می گفتند زیرا خروجی های علمی این دو كشور خیلی كم بود. در حال حاضر ایران یك درصد مردم دنیا را در اختیار دارد و به تنهایی 1.8 درصد تولیدات مقالات را به خودش اختصاص داده است. ایران در حوزه علمی رتبه 16 را در دنیا دارد درحالیكه چند سال پیش رتبه 53 را داشتیم.

دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی كشور درباره دیگر پیشرفت های علمی كشور در سال های اخیر اظهار كرد: در بعضی از حوزه ها مانند نانو تكنولوژی و بیوتكنولوژی و همچنین هوا و فضا و هسته ای رتبه ایران دهم است درحالیكه ایران در چهل سال گذشته تحریم بوده است.

مرتبط با این خبر

  • حمایت كشورها از پاسخ ایران به اسرائیل

  • برای ترویج حجاب در جامعه، فرهنگ گردن نهادن به رعایت قانون نیاز است

  • تلاش رسانه‌های ضد انقلاب برای تحریف عملیات وعده صادق

  • تامین پاكت استریل؛ عمده ترین چالش توزیع شیر مدارس

  • تشویق افراد با حجاب برای ترغیب دیگران به پوشش مناسب

  • كمبودی در داروهای ضد دیابت نداریم/ مشكل اصلی عدم توزیع درست داروهاست

  • بازار سرمایه در اولویت دولت نیست

  • در موضوع حجاب هر دو رویكرد سلبی و ایجابی ضرورت دارد

  • وعده صادق نیروهای مسلح ایران به هرگونه تعدی، پاسخی كوبنده است

  • عملیات وعده صادق قدرت ایران را تثبیت كرد