صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دبیر ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان صنایع دریایی كشور گفت: اگر هر سازمانی بخواهد اقدامات و پژوهش هایی در حوزه دریا در راستای نقشه راه فناوری های دریایی انجام دهد، ستاد از آن حمایت می كند و این جزو اولویت های ستاد است.

برنامه «راهی كه آمده ایم» رادیو گفت و گو با موضوع فناوری نوین و دانش بنیان صنایع دریایی و با حضور دكتر محمد سعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان صنایع دریایی كشور به روی آنتن رفت.

محمد سعید سیف در آغاز ضمن بیان اینكه موضوع دریا به وسعت خود دریاها است، به ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان صنایع دریایی اشاره كرد و گفت: این ستاد در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حدود 5 سال پیش تشكیل شد كه حاصل تجربه موفق ستادهای دیگر در معاونت ریاست جمهوری بود. در واقع حوزه دریا به دلیل استراتژیك بودن و گستردگی سواحل مورد توجه بود و به همین دلیل چنین ستادی در این خصوص تشكیل شد.

وی از اهمیت و گستردگی دریاها گفت و بیان داشت: دو سوم سطح زمین را دریاها تشكیل داده اند اما با این وجود دو سوم فعالیت های بشر در سطح زمین و خشكی ها انجام می شود بنا به اهداف خود فعالیت می كنند. دریاهای عمیق در جهان اكو سیستم های متفاوتی دارند؛ یك اكو سیستم در سطح زمین داریم اما در دریا ها و اعماق آن ها اكو سیستم متفاوتی را داریم. در واقع با وجود ارسال ماهواره به كرات دیگر اما هنوز هم در اعماق دریا دست مان بسته است.

وی با ذكر مثالی ادامه داد: در دنیا عمیق ترین نقطه ای كه توانسته اند از آن نفت استخراج كنند و بهره برداری اقتصادی كنند، دو هزار كیلومتر است در حالی كه عمیق ترین نقطه اقیانوس 11 هزار كیلومتر است.

دبیر ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان صنایع دریایی كشور با بیان اینكه یكی از مشكلات هر حوزه اقتصادی این است كه آن بخش را كامل نمی شناسیم، عنوان كرد: در حوزه دریا سعی كردیم این مسئله را با تدوین نقشه راه فناوری های دریایی برطرف كنیم. در سه سال اخیر با حضور 18 سازمان و وزارت خانه و همچنین اساتید و شركت های دانش بنیان زبان مشتركی را ایجاد كرده ایم و توانستیم 50 محور را شناسایی كنیم كه نیاز سنجی و آینده پژوهی هم جزوی از آن است.

سیف در ادامه تصریح كرد: اگر هر سازمانی بخواهد اقدامات و پژوهش هایی در حوزه دریا در راستای نقشه راه فناوری های دریایی انجام دهد، ستاد از آن حمایت می كند و این جزو اولویت های ستاد است.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»