صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

قائم مقام طرح ملی «سرمازا» گفت: بشر همیشه به دنبال آن بوده كه زندگی انسان ها را بهبود ببخشد و این هزینه توسعه علم است. در واقع بشر به مرحله ای رسیده است كه برای جلوگیری از جنگ، در علم سرمایه گذاری می كند.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع كاربردهای علم، جامعه و صلح و با حضور دكتر محمد امین اسكندری قائم مقام طرح ملی سرمازا و دكتر اكرم قدیمی دانشیار مركز تحقیقات سیاست علمی كشور و رئیس انجمن ترویج علم به روی آنتن رفت.

محمد امین اسكندری در آغاز با بیان اینكه علوم مرتبط با هوا و فضا هم در خدمت صلح و هم در خدمت جنگ است، گفت: علم قدرت آفرین است و ایدئولوژی می تواند به آن جهت دهد اما همینكه قدرت ایجاد می كند می تواند یك جنگ شود مانند وقتی یك سد روی یك رودخانه ایجاد كنیم و كشورهای همسایه علیه آن اقدام كنند.

وی افزود: اینكه بتوانیم شاخه های مختلف و نه فقط یك بعد از علم را توسعه دهیم، می توانیم از علم در سطح صلح آمیز استفاده كنیم. در حوزه علوم مرتبط با فضا، نخستین چیزی كه در رابطه با دانش فضایی مطرح شده است، نظامی گری بوده است و نخستین هواپیماهایی كه ساخته شده است، برای بمباران بوده است تا دشمن را پشت مرزها تحت فشار قرار دهد.

قائم مقام طرح ملی «سرمازا» به بعد دیگر علم در جهت ایجاد صلح اشاره كرد و بیان داشت: همینكه بشر مرحله جنگ عبور كرد به سراغ اپلكیشن های صلح آمیز رفته است و همیشه به دنبال آن بوده كه زندگی انسان ها را بهبود ببخشد و این هزینه توسعه علم است و در واقع بشر به مرحله ای رسیده است كه برای جلوگیری از جنگ، در علم سرمایه گذاری می كند.

در ادامه اكرم قدیمی با بیان اینكه قدمت علم همزاد با بشر است، گفت: علم یك تعریف كامل است و پسوندهایی مانند خوب و بد برای آن وجود ندارد و از ابتدا بشر با علم عجین بوده است و آثار آن را در طول دوران ها می بینیم كه انقلاب صنعتی نمونه بارز آن است.

رئیس انجمن ترویج علم افزود: مردم و بشریت از ابتدا بیشتر سال ها در جنگ بودند و كمتر در صلح قرار داشتند و بشر از فناوری ها برای جنگ استفاده كرده است. از سوی دیگر بعد از انقلاب صنعتی یك تحول چشمگیری برای خدمت به بشر ایجاد شد كه همه آنرها در سایه علم به وجود آمد.

دانشیار مركز تحقیقات سیاست علمی كشور درباره ارتباط بین علم و صلح افزود: بشر برای حل این مشكل و استفاده از علم در راستای صلح، كارهای زیادی كرد و پس از جنگ جهانی اول ایده تشكیل جامعه ملل شكل می گیرد اما پس از ناكارآمدی آن، علم تبدیل به بمب اتم شد.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه