صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كولیوند با اشاره به اینكه شورای نگهبان نسبت به طرح استانی شدن انتخابات ایراداتی گرفته است عنوان كرد: در حال حاضر كه مجددا موضوع استانی شدن انتخابات مجلس مطرح شده است، جلساتی را با مركز پژوهش های شورای نگهبان برگزار كردیم.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع استانی شدن انتخابات و با حضور دكتر محمدجواد كولیوند رئیس كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی و دكتر جعفر قادری نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.

كولیوند در آغاز با اشاره به اینكه از مجلس پنجم استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، خاطرنشان كرد: در مجلس نهم اتفاق جدیدی افتاد یعنی تا قبل از مجلس نهم منظور از انتخابات استانی، چیزی شبیه انتخابات خبرگان رهبری بود و هر كس در استان بالاترین رای را بیاورد، نماینده می شود.

وی ادامه داد: در مجلس نهم با توجه به اینكه آن طرح مورد اشكال شورای نگهبان بود، اصلاح كردیم و به صورت استانی شهرستانی مطرح كردیم. در واقع در این طرح حوزه های انتخابیه شهرستان ها باقی می ماند و حد نصابی را برای افرادی كه در هر حوزه ثبت نام می كنند، تعریف می كنیم. به عنوان مثال كسانی كه 20 درصد از آرای حوزه انتخابیه خودشان را آورده باشند، رای استانشان نیز شمارش شود و بر اساس بالاترین رای بین تجمیع استان و حوزه انتخابیه، كاندید مجلس انتخاب شود.

رئیس كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به اینكه شورای نگهبان نسبت به این طرح نیز ایراداتی گرفته اند و آن را برگردانده اند، عنوان كرد: در حال حاضر كه مجددا موضوع استانی شدن انتخابات مجلس مطرح شده است، جلساتی را با مركز پژوهش های شورای نگهبان برگزار كردیم و بر مبنای اشكالاتی كه در گذشته گرفته شده است، تصمیم گیری كنیم.

در ادامه جعفر قادری با اشاره به اینكه طرح استانی شدن انتخابات در مجلس هشتم و نهم نیز مطرح شد، گفت: با توجه به ایراداتی كه شورای نگهبان گرفت و ایرادات به جایی بود، این طرح عملا رها شد و در حال حاضر نیز آن ایرادات به قوت خودش باقی است.

وی اشاره كرد: آنچه به عنوان استانی شدن انتخابات مطرح می شود، نه استانی بلكه انتخابات شهرستانی و استانی است یعنی حوزه های شهرستانی را حفظ می كند و از این نظر كه بخشی از ایرادات نظام اكثریتی را برطرف می كند، نسبت به نظام فعلی ترجیح داشته می شود.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: بسیاری از كشورها نظام انتخاباتی اكثریتی را رها كردند و به سمت نظام انتخاباتی تناسبی رفتند كه به عنوان نمونه می توان به عراق و لبنان و یا كشورهای اسكاندیناوی و آلمان اشاره كرد. آلمان سیستمی دارد كه در حوزه های تك نمایندگی نظام اكثریتی و در حوزه های چند نمایندگی، نظام تناسبی مطرح می كند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم