صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو پژوهشكده پولی و بانكی بانك مركزی گفت: در شرایط كنونی صرفا با بكارگیری یك دانش فنی در زمینه مبادلات مالی نمی توان به نتیجه مطلوب دست یافت، چراكه پذیریش آن از طرف كشورهای دیگر مورد تردید است.

محمد ارباب افضلی، عضو پژوهشكده پولی و بانكی بانك مركزی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص سیستم های پیام رسان جایگزین سوئیفت اظهار كرد: نظام مالی جهان با تمركز خاصی اداره می شود به طوریكه 50 درصد مبادلات معادل 2.2 تریلیون دلار روزانه در دنیا با دلار آمریكا انجام می شود و پس از آن و با اختلاف چشمگیر یورو با 18 درصد، ین ژاپن با 12 درصد و پوند انگلیس با 7 درصد قرار دارد، لذا 87 درصد مبادلات روزانه در دنیا با 4 ارز اصلی صورت می گیرد.

وی افزود: در بازارهای مالی نیز آمریكا 48 درصد سهم بازار، ژاپن 9 درصد، بریتانیا 8 درصد و آلمان و فرانسه هركدام 4 درصد و كانادا 3 درصد را در اختیار دارند و در مجموع 76 درصد بازارهای مالی جهان در دست بازار مالی 6 كشور است.

ارباب افضلی ادامه داد: در عرصه نهادهای مالی بالای 3 هزار بانك و حدود 6 هزار موسسه مالی در حال كار كردن با سوئیفت هستند كه از اینها 90 درصد ارزهایی كه مبدلات با آنها انجام می شود در 25 بانك است.

عضو پژوهشكده پولی و بانكی بانك مركزی گفت: ساختار سوئیف از مجموعه ای از شیرهولدرها تشكیل شده كه حق عضویت ثابتی را پرداخت می كنند و به ازای هر تبادلی كه انجام می دهند هزینه ای برای آنها در بردارد، به عنوان مثال برای بانك های ایرانی یك پیام 300 كراكتری حدود 8 فرانك بلژیك هزینه دارد.

وی در ادامه این بحث توضیح داد: بانك هایی كه حجم مبادلات آنها بیشتر است درواقع با ارسال پیام برای سوئیفت درآمدزایی می كنند و طبیعتا به دلیل ارزآوری بیشتر برای سوئیفت سهام بیشتری نیز در اختیار می گیرند و عملا شبكه سوئیفت متشكل از همان 25 بانك بزرگ است.

ارباب افضلی بیان كرد: این نوع ساختار موجب می شود بانك هایی كه مبادلات بیشتری با كشورهای خاصی دارند از استمرار روابط سوئیفت با آن كشورها بیشتر حمایت كنند و هیچ گاه از كشور ما كه كمترین حجم مبادلات را دارد حمایت و جانبداری نخواهند كرد.

عضو پژوهشكده پولی و بانكی بانك مركزی افزود: در شرایط كنونی صرفا با بكارگیری یك دانش فنی به طور سریع نمی توان به هدف و نتیجه مطلوب دست یافت، البته اگرچه داشتن و راه اندازی چنین سیستمی كار آسانی است اما پذیریش آن از طرف كشورهای دیگر مورد تردید است.

وی تاكید كرد: به عقیده بنده مشكل تبادلات مالی باید در عرصه دیگر و از طریق عادی سازی روابط خارجی كشورمان با جهان صورت بگیرد كه می تواند تاحدی فشار وارده بر موسسات و تجار كاهش دهد و به ثبات در تبادلات بین المللی كمك زیادی خواهد كرد.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است