صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: حدود نیمی از معتادین نیازمند به درمان كشور در طول سال به مراكز هشتگانه درمان اعتیاد ایران مراجعه می كنند.

برنامه هاشور با موضوع بررسی بازنگری در پروتكل درمان اعتیاد، با حضور دكتر پرویز افشار (سخنگوی و معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر پرویز افشار با اشاره این كه درمان اعتیاد در ایران موضوعی بسیار مهم است، گفت: حدود نیمی از معتادین نیازمند به درمان كشور در طول سال به مراكز هشتگانه درمان اعتیاد ایران مراجعه می كنند.

وی با اشاره به این كه درمان اعتیاد در كشور باید با تكیه بر نگاهی همه جانبه نگر باشد، اظهار داشت: با توجه به گستردگی و تنوع مراكز درمانی اعتیاد در ایران می توان این مراكز را به عنوان یكی از بزرگترین شبكه های درمانی در دنیا تعریف كرد.

معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: حدود 50 درصد از افراد تحت درمان اعتیاد مورد درمان های نگه دارنده قرار می گیرند.

وی با اشاره به این كه در حال حاضر حدود 50 هزار نفر در زندان های كشور تحت درمان اعتیاد هستند، تصریح كرد: در صورت عدم وجود درمان های نگه دارنده اعتیاد در زندان های كشور موج بیماری ایدز در سراسر زندان های ایران رشد چشمگیری به خود می گرفت.

دكتر پرویز افشار با اشاره به سیاست های درمانی اعتیاد در ایران، اظهار داشت: در سال های گذشته درمان اعتیاد در كشور فقط به مرحله سم زدایی محدود می شد، در حالی كه امروزه سیاست های درمانی بسیاری در درمان اعتیاد به كار برده می شوند.

وی با اشاره به تنوع پروتكل های درمانی اعتیاد در ایران، عنوان كرد: در حال حاضر بسیاری از روش های درمانی اعتیاد مانند ماتریكس كه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، در ایران مورد بازنگری قرار گرفته و بومی سازی شده اند.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این كه بسیاری از پروتكل های درمانی اعتیاد دارو محور هستند، تصریح كرد: پروتكل های مختلف درمانی در ایران به جای رصد و تحلیل بیمار همیشه سعی دارند تا از طرق مختلف داروهای درمانی را مورد رصد قرار دهند.

در ادامه برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو دكتر مهران نیكبخت با اشاره به پروتكل درمانی متادون در ایران، گفت: پروتكل متادون در ایران روشی بسیار سخت گیرانه و مطلوب برای درمان اعتیاد است.

وی با اشاره به این كه فرآیند ورود بیماران به مراكز درمانی باید تسهیل شود، اظهار داشت: پروتكل های درمانی مختلف باید به گونه ای نوشته و بازنگری شوند كه یك بیمار در ساده ترین حالت ممكن وارد مراكز درمانی شود.

این درمانگر اعتیاد افزود: یك بیمار تحت درمان باید زمانی داروهای خود را به منزل ببرد كه ثبات شخصیتی و رفتاری خود را به دست آورده است.

وی اضافه كرد: عدم مصرف مواد سنگین و ارائه آزمایشات شیشه و مورفین به صورت هفتگی و عدم غیبت از جلسه های درمان و دوری از فكر خودكشی و پرداخت هزینه های درمان از جمله معیارهایی هستند كه بر اساس آن می توان ثبات رفتاری یك معتاد تحت درمان را معین كرد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»