صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مدیر برنامه توانمندسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بیان كرد: در دیپلماسی علم و فناوری لازم است، نقش دولت كمرنگ شود و نباید انتظارات اجرایی از دولت نداشته باشیم بخصوص در وضعیت فعلی كه تحریم ها وجود دارد.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع دیپلماسی علم و فناوری و پیشنهادی عملی و با حضور دكتر رضا ایجادی مدیر برنامه توانمندسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به روی آنتن رفت.

رضا ایجادی در آغاز درباره فلسفه وجودی دیپلماسی علم و فناوری و فعالیت در این حوزه گفت: هدف دیپلماسی علم و فناوری این است كه ارز آوری برای كشور و تبادل علم و فناوری انجام دهیم و این مهم با صادرات و واردات محصولات حوزه فناوری صورت می گیرد.

وی با اشاره به راه اندازی كریدور صادرات در دو سال گذشته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عنوان كرد: در این حوزه آنچه اهمیت دارد، مهارت های نرم است یعنی بتوانیم رابطه های علمی ایجاد كنیم. در حوزه فناوری وقتی محصولی تولید می كنیم باید حتما «هایتك» باشد و مانند گذشته «لوتك» نیست كه ده سال برای فروش آن، زمان داشته باشیم، بلكه با توجه به رشد روز افزون فناوری، نهایتا دو الی سه سال زمان داریم تا بهره اقتصادی لازم را از آن محصول كسب كنیم.

مدیر برنامه توانمندسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تصریح كرد: بهره مندی از محصول هایتك و ارائه آن به كشورهای دیگر، مستلزم آن است كه محصور به داخل نباشیم یعنی اگر باشد یك محصول فناورانه را فقط در ایران به فروش برسانیم، شاید 50 درصد توجیه اقتصادی تولید نداشته باشند و عملا به بن بست می خوریم.

وی ادامه داد: برای فروش محصولات فناورانه به كشورهای دیگر و توسعه علمی كشور، نیاز به دیپلماسی علم و فناوری داریم؛ بنابراین محصولات حوزه فناوری در كشور باید رقابت پذیری و فروش داشته باشند. كریدور صادراتی معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش كرد مسیر صادرات فناوری در جهت دیپلماسی علمی را تسهیل كند اما متاسفانه به اندازه انگشتان یك دست نیز نیروی انسانی كیفی كه زبان و فهم بازرگانی خارجی را بشناسد و به فناوری مسلط باشد را نداریم.

ایجادی با اشاره به اینكه در سال های قبل در سفارت خانه های كشور رایزن علمی نیز وجود داشت، عنوان كرد: در چند سال گذشته متاسفانه رایزن های علمی به تصمیم وزارت امور خارجه وجود ندارند. بنابراین در دیپلماسی علم و فناوری لازم است، نقش دولت كمرنگ شود و نباید انتظارات اجرایی از دولت داشته باشیم بخصوص در وضعیت فعلی كه تحریم ها وجود دارد.

مدیر برنامه توانمندسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بیان كرد: محصولات زیادی در حوزه نانو تولید شده است و در ستاد فناوری نانو نیز مورد توجه قرار گرفته است و با تسهیل گری كه توسط ستاد انجام شده است، بالغ بر 35 كشور صادر می شوند. به عنوان مثال در چین دفتر توسعه فناوری نانو داریم كه در شهر فناوری این كشور وجود دارد و این دفتر عملا به سمت خصوصی شدن در حال حركت است.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند