صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: طی 40 سال برقراری نظام جمهوری اسلامی، مردم تجمعات سیاسی و اجتماعی و مذهبی داشتند و هیچ‌گاه از در برخورد قهرآمیز وارد نشده است.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع(روز جهانی حقوق بشر، نگاهی تطبیقی به جایگاه حقوق بشر در قوانین اساسی، مدنی و جمهوری اسلامی ایران با تمركز بر قوه قضائیه) در با ارتباط تلفنی با دكتر محمدعلی پورمختار، عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

محمدعلی پورمختار در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: تصور می‌كنم درباره زن و خانواده قوی‌ترین قانون را در قانون اساسی جمهوری‌اسلامی می‌توان دید. به طوری نگاه ویژه‌ای به زن و حقوقش دارد، اگر اشتباه نكنم در اصل 21 قانون اساسی نگاه ویژه‌ای به زن و حمایت از مادر و زمینه مساعد و مناسبی برای رشد شخصیت بانوان دارد و امكانات مناسب برای زنان باردار، زنان فاقد سرپرست و سالخورده توصیه می‌كند. این نگاه ویژه در كنار سایر افراد است و قانون اساسی نگاه به آنها را از دریچه خاصی لحاظ كرده است.

وی افزود: در قانون اساسی، برای افرادی كه مسئولیت‌های مختلف دارند، به این شیوه نگاه شده كه جان و مالشان باید حفظ شود و به آنها تعرضی نشود. اما مساله‌ای كه امروز با آن درگیر هستیم و به واقع پس از 40 سال یكی از درگیری‌های ما هست و دنیا مدعی درگیری با آن است و برخلاف آنچه كه در كشور ما جاری است، تبلیغ می‌كنند، موضوع احترام به عقاید است.

عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامه داد: در جمهوری اسلامی عقاید افراد مصون از تعرض است و كسی كه هر گونه عقاید و نظری نسبت به مساله‌ای داشته باشد، برای خودش مغتنم و محترم است و كسی اجازه ندارد، فردی را به علت داشتن عقیده متفاوت مورد تعرض و تعقیب قرار دهد.

محمدعلی پورمختار در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: نكته دیگر مصون ماندن محرمانه‌های افراد است و كسی حق ندارد، به این حریم تجاوز كند و نامه‌ها، اسناد و مكالمات افراد را افشا كند. همچنین اجازه تشكیل جلسات و اجتماعات آزاد به شرطی كه مخل امنیت نباشد، در قانون اساسی وجود دارد. به طوری كه در طی 40 سال نظام جمهوری اسلامی، مردم تجمعات سیاسی و اجتماعی و مذهبی داشتند و مانعی در برابر این تجمعات وجود و نظام نسبت به این گونه تجمعات هیچ‌گاه از در برخورد قهرآمیز وارد نشده است و تنها جایی نیروی انتظامی دخالت كرده كه مورد تعرض و هجوم مسلحانه قرار گرفتند.

وی افزود: لذا اعتقاد دارم به طور ویژه و در حد اعلی به حقوق بشر در قانون اساسی توجه شده است و اگر گاهی در برخی از دستگاهی در موردی تخلف شده، به طور سیستماتیك نبوده و بیشتر به دلیل برخورد سلیقه‌ای فرد مسئول صورت گرفته و ربطی به دیدگاه و رویكرد كلی نظام نداشته است.



مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم