صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به اینكه بخش عمده قاچاق پوشاك از گمركات انجام می شود، گفت: قاچاق پوشاك به صورت كوله بری و مسافری خیلی زیاد نیست.

به گزارش تسنیم، سید عبدالمجید اجتهادی مدیر كل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات در مصاحبه با رادیو با بیان اینكه رهبر معظم انقلاب بر مبارزه با قاچاق از ورود تا سطح عرضه تاكید دارند، گفت: همچنین در قانون مبارزه باقاچاق كالا و ارز صراحتا بر مبارزه با قاچاق از مبادی ورودی و حمل و نقل بین شهری تا محل عرضه تصریح دارد. در این قانون و در فصل پیشگیری، در ماده 13 قانون، كلیه كالاهای خارجی كه وارد كشور می شود، باید كد شناسه كالا و رهگیری داشته باشند. این وظیفه وزارت «صمت» بوده كه حدود سه سال نگارش آئین نامه آن طول كشید.

وی افزود: از كالاهایی كه كد شناسه شان تقریبا انجام شده است، طرح رجیستری گوشی های موبایل بود كه با موفقیت بیش از یك سال است كه دارد اجرا می شود و واقعا ثمرات خیلی خوبی داشته باشد. اولویت دوم كد رهگیری مربوط به پوشاك بوده است كه در حال حاضر طبق دستورالعمل صمت، كد شناسایی پوشاك تنظیم شده است و دستورالعمل آن سال گذشته به شركت های وارد كننده ابلاغ شده است.

مدیر كل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات به اعتراض برخی از بخش های خصوصی اشاره كرد و بیان داشت: آن ها اعتقاد دارند مبارزه با قاچاق باید از مبادی ورودی باشد اما بهترین مبارزه در سطح عرضه است زیرا اگر سطح عرضه نا امن شود و امكان عرضه وجود نداشته باشد، خود به خود كالا دیگر وارد نمی شود و نمونه آن را در گوشی موبایل ها شاهد هستیم.

بیشتر بخوانیددولت فكری به حال 3 میلیارد دلار قاچاق پوشاك كند
وی افزود: در برنامه ای كه ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا داشته است، تصمیم گرفته شد پوشاك های خارجی كه مجوز ورود به داخل كشور ندارند و محرز است قاچاق است، جمع آوری شود. البته باید محرز شود آن جنس واقعا همان برند خارجی است كه ورودش ممنوع است.

محمد علی پورمختار عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با تصریح بر اینكه باید در بخش عرضه مبارزه با قاچاق كالا با جدیت و قوت بیشتری رسیدگی شود، گفت: كاری كه وزارت «صمت» در دوره قبل كرد و طرح شبنم را حذف كرد، زمینه ساز قاچاق شد درحالیكه هیچ توجیهی برای آن نداشت.

وی تصریح كرد: یكی از كارهایی كه سازمان تعزیرات باید انجام دهد، الزام وزارت صنعت، معدن و تجارت برای احیای طرح شبنم است. البته گفته شده است كد رهگیری همان طرح شبنم است و امیدوار هستیم خیلی سریع تر اجرایی شود.

عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به اینكه بخش عمده قاچاق پوشاك از گمركات انجام می شود، عنوان كرد: قاچاق پوشاك به صورت كوله بری و مسافری خیلی زیاد نیست و به همین جهت گمرك باید نظارت و كنترل بیشتری در این زمینه داشته باشد.

وی تاكید كرد: كنترل عرضه قوی ترین، نزدیكترین و اثربخش ترین راه برای مبارزه با قاچاق كالا و به ویژه پوشاك است زیرا خیلی از برندهایی كه وارد می شود باید ثبت سفارش داشته باشد و اگر نداشته باشد، باید با فروشنده به جرم فروش كالای قاچاق برخورد شود و اگر هم برند غیر واقعی است، كلاهبرداری صورت گرفته است و باز هم باید با آن برخورد شود.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس