صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: در حالت كلی استفاده از شبكه های اجتماعی مختلف برای كودكان بدون كنترل والدین می تواند آسیب های متعددی را به همراه داشته باشد.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی اینستاگرام و آسیب ‌های فرهنگی و انهدام سبك زندگی ایرانی و اسلامی، با حضور وحیده شاه حسینی (پژوهشگر، مدرس رسانه و كودك و دبیر گروه مطالعات دانشگاه تهران) و دكتر امیرعبدالرضا سپنجی (عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه وحیده شاه حسینی با اشاره به این كه رویكرد جبرگرایی تكنولوژی ها، گفت: ابزار مختلف می توانند با ساز و كار خود زمینه ایجاد یك فرهنگ جدید را فراهم آورند، به طوری كه كاربران در حین استفاده از ابزار مورد هدایت فرهنگی قرار بگیرند.

وی با اشاره به این كه اینستاگرام می توانند یك ابزار فرهنگی باشد، اظهار داشت: افراد با حضور در فضای شبكه اینستاگرام بیشتر دوست دارند تا كارها و شخصیت خود را مستند كرده و شرایط قدیمی را بازتولید كنند.

دبیرگروه مطالعات دانشگاه تهران با اشاره به این كه شناخت ویژگی های مثبت و منفی فضای اینستاگرام از ضرورت بسیار بالایی برخوردار است، عنوان كرد: شناخت هر چه بیشتر و دقیق تر ساز و كارهای شبكه اینستاگرام می تواند زمینه تدوین برنامه ریزی های دقیق و هدایت محور را برای این شبكه فراهم آورد.

وی با اشاره به پژوهش مادران اینستاگرامی، تصریح كرد: بسیاری از مادران در شبكه اینستاگرام هویت خود را هماهنگ با فرزند خود برای دیگران تعریف می كنند و كنار معرفی هویت كودك هویت خود را نیز معرفی می كنند.

وحیده شاه حسینی با اشاره به این كه حدود 50 درصد از كاربران شبكه اینستاگرام را خانم ها تشكیل می دهند، عنوان كرد: برخی از مادران برای خارج شدن از فضای روزمره خود در شبكه اینستاگرام فعالیت می كنند و سعی دارد شرایط خانه و خانه داری را به نحوی زیبا برای مردم نمایان كنند.

وی با اشاره به این كه بسیاری از مادران برای سرگرمی های روزمره از شبكه اینستاگرام فعالیت می كنند، اظهار داشت: برخی از مادران با استفاده كالا محور از كودك خود سعی دارند در فضای اینستاگرام كسب و كار مناسبی را برای خود رقم بزنند.

دبیرگروه مطالعات دانشگاه تهران در ادامه تاكید كرد: شایسته است كه در مسیر ساماندهی و هدایت شبكه اینستاگرام در ایران تمامی نهادهای متولی و غیر متولی در حوزه فضای مجازی به صورتی پیوسته و مستمر با هماهنگی های متعدد فعالیت هایی یكپارچه را در این حوزه پیش ببرند.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو دكتر امیرعبدالرضا سپنجی با اشاره به این كه اینستاگرام در دسته بندی شبكه های اجتماعی قرار گرفته است، گفت: ویژگی به اشتراك گذاری مطالب مختلف و امكان ایجاد نظر و پسندیدن در شبكه اینستاگرام این فضا را در حیطه شبكه های اجتماعی قرار می دهد.

وی با اشاره به این كه استفاده از شبكه اینستاگرام برای افراد زیر 16 سال ممنوع است، اظهار داشت: در حالت كلی استفاده از شبكه های اجتماعی مختلف برای كودكان بدون كنترل والدین می تواند آسیب های متعددی را به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به ضرورت مدیریت كنترل والدین بر مصرف شبكه های اجتماعی توسط كودكان، عنوان كرد: خانواده های ایرانی باید قبل از تولد فرزند خود مورد آموزش های هدایت و مدیریت فضای مجازی قرار بگیرند.

وی افزود: جوانان امروزی باید به صورت دقیق و درست شیوه های كنترل و مدیریت فضای مجازی را یاد بگیرند، چرا كه این افراد تا سال های آینده به پدران و مادران ایران مبدل خواند شد.

دكتر امیرعبدالرضا سپنجی اضافه كرد: عدم توجه به حریم شخصی كودك در فضای مجازی توسط والدین می تواند پیامدهای مختلفی را در آینده برای والدین به همراه داشته باشد، بر همین اساس پدر و مادرها باید از انتشار هرگونه عكس از فرزند خود در فضای مجازی خودداری كنند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»