صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ثروتی گفت:اروپا در كانال مالی‌اش برای جمهوری‌اسلامی سخنی از برداشتن تحریم‌های نفتی نكرده است،درحالیكه در سند برجام تراكنش‌های بانكی، سوئیفت، تعاملات مالی،پتروشیمی نفت و خودرو را تعهد كردند.حال باید پرسید چراما در گرفتن حق خودمان ضعیف هستیم.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (واكاوی اهداف و انتظارات جمهوری اسلامی ایران از اجرای برجام و نتایج بعدی آن) در ادامه با حضور دكتر هادی ثروتی، كارشناس مسائل بین‌الملل و سیاسی روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

هادی ثروتی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان كرد: بحث هسته‌ای چالشی بود كه با بازی مراكره آغاز شد، بازی مذاكره را عنوان كردم، چون می‌خواستند از این طریق ما را در گوشه رینگ قرار بدهند و امتیاز فریز شدن هسته ای را از ما بگیرند و در مواردی دیگر ما را به چالش بكشند، بنا به شواهدی كه در حال حاضر اثرات بازی مذاكره را می‌بینیم. اگر آنچه در فرایند برجام طی شده، را فعلا به كنار بگذاریم و سراغ جزوه برجام 2231 برویم، شرایط و تعهداتی از سوی اتحادیه اروپا و آمریكا در قالب 1+5 داشتند و ما نیز برای اعتمادسازی تعهداتی داشتیم.

وی افزود: ما تعهدات خودمان را بیشتر از حد معمول انجام دادیم، ایا اتحادیه اروپا كه اكنون آب باریكه‌ای به اسم INSTEX باز كرده، به تعهدات خودش در قالب برجام عمل كرده است؟ آیا آمریكایی‌ها كه از برحام خارج شدند و تعهداتی در برجام به عهده داشتند كه در سند آن ثبت شده است. باید نسبت به آن مسئولیتی بپذیرند یا خیر؟ از طرفی برجام به ظن بسیاری قرار بود كه مشكل تحریم را حل كند، به طوری كه مهم‌ترین بحث در برجام این بود كه پس از انعقاد برجام، تحریم‌ها بلافاصله برداشته شود. این مطلب سخن من نیست، غلو نمی‌كنم و حاشیه هم نمی‌زنم.

تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: در سند برجام به صراحت نوشته شده، تحریم‌های مالی، ناشی از فروش نفت و غیره برداشته شود. اكنون كه اروپا در حال مذاكره با ماست، كدام یك از تحریم‌ها برداشته شده است؟ اروپا كانال مالی باز كرده كه به نظر می‌رسد سخنی از چاره یا رویكردی برای برداشتن تحریم‌های نفتی نیست در این كانال مالی تحت عنوان یك شركت فعالیت‌های را انجام دهد، در حالی كه در سند برجام تراكنش‌های بانكی، سوئیفت، تعاملات مالی، پتروشیمی، نفت، خودرو و همه این موارد را تعهد كردند. در شرایطی هستیم كه آمریكا به هر دلیلی خارج شده است، اما ما چرا در گرفتن حق خودمان ضعیف هستیم؟ آمریكا یك سند رسمی بین‌المللی را امضاء كرده است.

هادی ثروتی گفت: باراك اوباما به عنوان رئیس‌جمهور پیشین آمریكا و با تحصیلات حقوقی به دنبال آن بود كه بدون ایجاد تنش یك توافق و قرارداد رسمی را برای حل مساله هسته‌ای جمهوری‌اسلامی ببندد. اما در حال حاضر در قبال تعهد و قراردادی كه دولت پیشین آمریكا بسته است، دولت كنونی چگونه می‌خواهد بی‌ثباتی خودش را نشان دهد كه از فضای برجام به شكل یك‌طرفه خارج شده است؟ اگر آمریكا به این راحتی از قراردادی كه به آن تعهداتی داشته، نقش دولت جمهوری‌اسلامی در این میان چیست؟ اگر دیگر آمریكا دیگر در برجام نیست و اكنون اروپایی‌ها خواهان ماندن ما در برجام هستند، آیا آنقدر عقل داریم كه در این فضا به دنبال فایده هزینه باشیم؟ چگونه می‌توانیم اروپا را به اجرای تعهداتش كه 9 ماه است از انجام آن طفره می‌رود، ملزم كنیم؟

وی افزود: برای همین رویكرد است كه مقام معظم رهبری می‌فرمایند به اروپا بی‌اعتماد هستیم. حال باید دید نقشه و برنامه دستگاه دیپلماسی ما چیست؟ زعمای دولت كه بر این باورند با انعقاد برجام فتح الفتوح كردند، حال بیایند و ثمرات و آثار فتح‌الفتوح خودشان را برای مردم تشریح كنند و از بحث‌های متفرقه پرهیز كنند كه ما سایه جنگ را از سر كشور دور كردیم، كسی جرات ندارد به جنگ با جمهوری‌اسلامی بپردازد. دولتمردان به جای بحث‌های حاشیه‌ای بیایند و بگویند كه آمریكا از برجام خارج شده، همه می‌دانند كه آمریكا نقض تعهد كرده است. حال اروپا كه در برجام مانده و اصرار به ماندن جمهوری‌اسلامی دارد، تعهدات چندگانه خودش را براساس سند برجام به جای بیاورد. دولت باید به دنبال آن باشد كه اروپا دست از فرصت‌سوزی بردارد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»