صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عباسعلی پوربافرانی تاكید كرد:سازمان محیط زیست حتما باید محصولات تراریخته ای كه امكان استفاده از آنها وجود دارد، تحت نظارت قرار دهد و همه فرآیندهای نظارتی را بر اساس پروتكل های علمی لحاظ كند تا مردم برای مصرف این محصولات به آنها اعتماد كنند.

عباسعلی پوربافرانی تاكید كرد: سازمان محیط زیست حتما باید محصولات تراریخته ای كه امكان استفاده از آنها وجود دارد، تحت نظارت قرار دهد و همه فرآیندهای نظارتی را بر اساس پروتكل های علمی لحاظ كند تا مردم برای مصرف این محصولات به آنها اعتماد كنند.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع محصولات تراریخته و با حضور دكتر عباسعلی پوربافرانی عضو كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.

عباسعلی پوربافرانی در آغاز با بیان اینكه محصولات تراریخته حاصل دستكاری ژنتیكی است، گفت: اگر این اقدام از مسیر خودش و با نظارت گروه علمی كه در این حوزه فعالیت می كنند، همراه باشد، می توان با این محصولات، بخشی از مشكلات گیاه را بهبود ببخشند.

وی اضافه كرد: اگر محصولات تراریخته خارج از دایره نظارت تهیه شود، حتما برای انسان و بخش اعظم محیط زیست مضر و خطرناك است. البته در حوزه محصولات تراریخته اختلاف زیاد است و منابع علمی گوناگونT نظرات مختلفی ارائه داده اند.

عضو كمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به سخنان كلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر اینكه محصولات تراریخته تحت نظارت این سازمان هستند، اظهار كرد: اگر واقعا تمام نظارت های لازم در این حوزه بر اساس پروتكلی كه پیش بینی شده است، انجام شود، حتما امكان بهره برداری و استفاده مردم از آن فراهم می شود.

وی تصریح كرد: اگر تولید، واردات و مصرف مواد و محصولات تراریخته خارج از دایره نظارت انجام شود، سلامت انسان تهدید خواهد شد. البته هم در كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و هم به نحو اكمل، در كمیسیون كشاورزی این مباحث مورد توجه قرار می گیرند.

این نماینده مجلس در گفتگو با رادیو گفت و گو تاكید كرد: سازمان محیط زیست حتما باید بر محصولات تراریخته ای كه امكان استفاده از آنها وجود دارد، تحت نظارت قرار دهد و همه فرآیندهای نظارتی را بر اساس پروتكل های علمی لحاظ كند تا مردم نیز برای مصرف این محصولات به آنها اعتماد كنند وگرنه قطعا شاهد مشكلات زیادی از جمله بی اعتمادی خواهیم بود.

عضو كمیسیون بهداشت مجلس به قوانین این حوزه اشاره كرد و بیان داشت: قانون گذار نمی تواند تصریح كند كه محصولات تراریخته به چه شیوه ای تولید یا وارد و یا مصرف شوند زیرا پس از نوشتن قانون نیز، آئین نامه ها و دستورالعمل های لازم باید توسط متخصصین این حوزه تهیه شود. بنابراین آنچه بیش از قانون اهمیت دارد، نظارت است زیرا وقتی قانونی نوشته می شود، دستورالعمل های مهم آن باید توسط وزارت جهاد كشاورزی به نگارش در بیاید و پس از آن ابعاد نظارتی موضوع نیز لحاظ شوند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»