صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یزدان پناه گفت: سفر عمران خان به ایران با این حجم و گستردگی می تواند دستاوردهای ارزشمندی را برای دو كشور در پی داشته باشد وكیفیت این سفر را بسیار ارتقا ببخشد.

كیومرث یزدان پناه، استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران و كارشناس مسائل آسیا، در برنامه رویداد رادیو گفت و گو در خصوص رویكرد عمران خان نخست وزیر جدید پاكستان در عرصه سیاست خارجی، اظهار كرد: ما نباید روابط كشورمان را به روابط كشورها با یكدیگر گره بزنیم، پاكستان كشور مستقل و بزرگ اسلامی و برخورد دار از قدرت اتمی است و حق طبیعی آنهاست كه با هر كشوری متناسب با منافع ملیشان ارتباط برقرار كنند، بنابراین رویكر عمران خان به كشور عربستان ارتباطی به رویكردش با كشور ما ندارد.

وی در پاسخ به این سوال كه كارشناسانان معتقدند كه عربستان با رشوه های نفتی به كشورهای مختلف درصدد محدودیت منافع ایران است، گفت: بنده به عنوان یك كارشناس معتقد هستم كه عربستان ممكن است چنین سیاستی داشته باشد، اما اگر پاكستان به آن عمل كرد می توانیم به این كشور نقد وارد كنیم.

یزدان پناه ادامه داد: پاكستان همسایه ایران است و همسایه ها نسبت به هم تعهداتی دارند كه فراتر از ذهن و تفكر رهبران آن كشورهاست، چراكه رهبران در رفت و آمد هستند، اما كشورها به قوه خوشان باقی می مانند، بنابراین هیچ گاه احساسی و هیجانی و یا صرف تحریك فرد، گروه یا كشور ثالثی روابط خودشان را تحت تاثیر قرار نمی دهند.

استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران افزود: عمران خان به محض روی كارآمدن در پاكستان، اولین موضع گیری رسمی در خصوص ایران و علایق خاصش به كشور ما را علام كرد، به عقیده بنده اگر فشارهای كشور آمریكا یا ملاحظات داخلی نبود، عمران خان خیلی زودتر از اینها به ایران سفر می كرد.

وی در خصوص اهمیت سفرعمران خان نخست وزیر پاكستان به ایران افزود: عمران خان با یك تیم قوی و با دست پر به تهران سفر خواهد كرد و همچنین قبل از سفر به تهران ابتدا به مشهد می رود و سپس به تهران می آید كه این امر نشان از عمق باطنی عمران خان هم به اعتقاداتشان و هم اهمیت جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین این سفر بستر خیلی مناسبی برای ارتقای روابط دو كشور دارد.

كارشناس مسائل آسیا با بیان اینكه اگرچه گاها تنش های مرزی با پاكستان داریم كه این كشور هم از موضوع در رنج است، توضیح داد: ایران از پاكستان انتظار دارد كه یك مقدار جدی تر با گروهك های تروریستی در عمق خاك خودش برخورد و آنها را مهار كند و یا حتی آنها را به ایران تحویل بدهد تا روابط دو كشور قربانی فعالیت گروه های تروریستی نشود و حسن نیت پاكستان نیز به ایران نشان داده می شود.

یزدان پناه تصریح كرد: سفر عمران خان به ایران با این حجم و گستردگی می تواند دستاوردهای ارزشمندی را برای دو كشور در پی داشته باشد و این عوامل می تواند كیفیت این سفر را بسیار ارتقا ببخشد، اگرچه واشنگتن اجازه نمی دهد كه همسایگان ایران آنطور كه می خواهند و بدون سختی و تنش با ایران روابط برقرار كنند و تلاش در محدودیت روابط دارند، بنده دور از ذهن نمی بینم كه هدف عمران خان از این سفر میانجی گری میان ایران و عربستان نیز باشد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»