صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك جامعه‌شناس گفت: نگاه امیدوارانه كه رهبری به جوانان دارند، بخشی از آن بابت ایده‌آل‌گرایی و كمال‌گرایی جوان است كه می‌تواند فاصله واقعیت تا آرمان را كاهش دهد.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی علل تمركز و مخاطب قرار دادن جوانان از سوی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب) با حضور حجت‌الاسلام امیرعباس عبداللهی، جامعه‌شناس روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

حجت‌الاسلام امیرعباس عبداللهی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: نكته‌ای كه رهبری با كیاست و ظرافت كامل اجرا كردند و جوانان را مورد خطاب قرار دادند، نه تنها در این بیانیه بلكه در بیانیه‌های متعدد از جمله نامه‌ای كه به جوانان اروپا نوشتند، در بیانیه گام دوم نیز اشاره مستقیم به جوان دارند، جوان یعنی نیرویی كه قوه تحرك، انگیزش، به چالش كشیدن موضوع و ساختار و ساخت‌سازی دارد. در تعریفی كه جامعه‌شناس‌ها برای جوانی دارند، سنی كه دارای پتانسیل كار، شور و نشاط جوانی است كه از 15 سالگی آغاز تا 40 سالگی ادامه دارد، شخص در این محدوده جوان است و قوه ریسك‌پذیری و تحرك دارد و ایستایی ندارد.

وی افزود: فردی كه فعال است و می‌تواند در تمام جریان‌ها نقش و عنصر كلیدی در مباحث اقتصادی، نظامی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشد و نیروی محركه جامعه است و به نوعی راهبری جامعه را آن هم در نوع تولیدی به عهده دارند نه در حوزه سیاستگزاری. اما آنچه دغدغه رهبری است در به بحث خودسازی، جامعه‌پذیری و تمدن‌سازی نمود پیدا می‌كند كه هر كدام از این آنها شاخص‌هایی دارد مثلا كسی كه خودسازی كرده، این خودسازی در چه راستایی باید باشد، در راستای مكتب یا اهداف الهی باشد؟ باید آن ویژگی‌هایی كه در اهداف الهی در نظر گرفته شده، برای خودسازیش به كار ببرد. صیقل دادن روح جوانان كه یك حالت تقوا به آنان می‌بخشد و جامعه‌پذیر باشد كه حال شاخص‌های جامعه‌پذیری در جای خودش است و بحث تمدن‌سازی.

این جامعه‌شناس ادامه داد: در اشاره‌ای كه رهبری به بحث جوان داشتند، منظورشان جوانی است كه قوه تمدن‌سازی و تغییر تاریخ را دارد، منظورشان این نوع جوان است نه هر جوانی. لذا جوان مرزشكن و ایده‌آل‌گراست، زیرا فرد مسن با تجاربی كه دارد، سعی می‌كند شرایط را حفظ كند، به قول رهبری فاصله بین واقعیت و آرمان وجود دارد، این جوان مرزشكن، كمال‌گرا و ایده‌ال‌گراست كه می‌تواند این فاصله را كم كند با آن تعهد، مسئولیت‌پذیری، معنویت و اخلاق و تربیت اسلامی و انسانی كه شده است. بنابراین نگاه امیدوارانه كه رهبری به جوانان دارند، بخشی از آن بابت ایده‌آل‌گرایی و كمال‌گرایی جوان است كه می‌تواند فاصله واقعیت تا آرمان را كاهش دهد.

حجت‌الاسلام امیرعباس عبداللهی گفت: تاریخ انقلاب نشان داده كه به ویژه جوان دهه 70 و 80 در میادین علمی، سازندگی، تربیتی و جهادی كه انقلاب پیش روی جوان‌ها قرار داده، در آنها حضور داشتند و حضورشان هم موفقیت‌آمیز بوده است، بنابراین به نظر می‌آید افرادی كه سنی از آنها گذشته و وارد دهه پنجم عمرشان شدند در انقلاب باید راهبری كنند و كار را به دست جوان‌ها بسپارند و این مرزشكنی و رسیدن به آرمان‌های انقلاب بیشتر محقق شود.

وی افزود: در همه كشورها تكیه بر جوان‌ها، نیرو و قوه آنهاست كه این نیرو موتور حركتی جریان‌ها و جنبش‌های اجتماعی است، یعنی اگر هر كشوری دچار تحول، تغییر ساختاری بشود، بیشترین نیرویی كه در این تغییر و تحول ساختاری دخالت و حضور دارد و نیروی محركه می‌شود، نیروی جوان است. اگر جنبش‌ها و جریانات اخیر انقلاب اسلامی را در نظر بگیریم، بیشتر اتفاقات و راهبری‌هایی كه برای نظام روی داد، نیرو و قشر جوان بود كه این اتفاق و عمل را رقم زد و آن موتور محركه تاریخ انقلاب اسلامی بر عهده جوان است. لذا در انقلابی كه رخ داد، جوان‌ها با توجه به دغدغه‌هایی كه داشتند و مسائلی كه برایشان پیش آمده بود، بحث انقلاب را پیش گرفتند و یك حركت انقلابی را انجام دادند. برای همین اگر نگاهی به تاریخ 70 ساله ایران داشته باشیم، جوانان حكومت منحوس پهلوی را به زیر كشیدند و یك حكومت نوپای انقلاب را شكل دادند.

این جامعه‌شناس در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: جوانی كه به اذعان رهبری می‌خواهد نقشی در تمدن‌سازی در انقلاب اسلامی داشته باشد، باید دارای نگاه و روحیه انقلابی باشد و عملشان جهادی. اگر بخواهیم به سرمنزل مقصود برسیم با تفكر، نگاه و روحیه انقلابی و عمل جهادی ممكن است. زیرا ما با عمل به دنیا بگوییم، می‌خواهیم پیشرو كشورهای اسلامی باشیم و تمدن‌سازی اسلامی را می‌خواهیم به عهده بگیریم به آن معنا كه نوگرایی اسلامی را در جامعه ترزیق كنیم، لذا اگر عمل، رفتار و فكر ما با هم تطابق نداشته باشد، به آن جایگاه مقصود نخواهیم رسید. از سویی مژده‌ای كه انقلاب در بحث عدالت‌گستری می‌دهد، اگر فعالان جوان در همه میادین اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با نگاه و روحیه انقلابی ورود پیدا كنند و عملشان جهادی باشد، یقینا كشور تراز نخست منطقه خواهیم شد.

مرتبط با این خبر

  • وقتی مدیریت تولید به دست دولت است، اتقاق خوبی در اقتصاد سینما رخ نمی‌دهد

  • بازار گوشت قرمز به ثبات می‌رسد

  • علت افزایش قیمت گوشت قرمز مشخص شد؟

  • موفقیت ایران در حمله و دفاع متقابل/ منطقه را نجات دادیم

  • امسال نهاده‌های دامی به موقع تامین خواهد شد

  • حجاب؛ مظهر اسلامیت جمهوری اسلامی ایران

  • بازار گوشت قرمز به ثبات قیمتی می‌رسد

  • افزایش تجرد دختران عامل فرهنگی دارد

  • حجاب یك امر درمانی است و بدون عفاف ارزشی ندارد

  • علم و آگاهی و دانستن مسائل روز 2 بال هنر هستند