صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس مسائل سیاسی گفت: بر فرض آمریكایی‌ها با ناو بزرگی كه به خلیج‌فارس آوردند، یك ضربه به ما بزنند، بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ هزینه ضربه‌ای كه آنها وارد خواهند كرد بیشتر خواهد بود یا هزینه ضربه ما به آنها؟

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (مبانی استدلال رهبر معظم انقلاب از عدم شكل گیری جنگ آمریكا علیه ایران و مذاكره با این كشور برغم فضاسازی و عملیات رسانه‌ای گسترده) با حضور مصطفی صادقی، از هفته‌نامه مثلث و تحلیلگر مسائل بین‌الملل روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

مصطفی صادقی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: به نظرم آمریكایی‌ها توپ و ناوشان را برای جنگ نیاوردند، بلكه این ناو و توپ فشاری برای مذاكره است. لذا با این پیش مقدمه باید بگویم كه جنگی صورت نمی‌گیرد. برای بررسی اینكه چرا جنگی میان جمهوری‌اسلامی و آمریكا صورت نخواهد گرفت باید نخست یك ریخت‌شناسی از ترامپ صورت بگیرد. ترامپ چگونه فردی است و چه تفاوتی با سایر روسای‌جمهور آمریكا دارد؟ ترامپ از زمان حضور در كاخ سفید چه شعارهایی سر داده است؟ ترامپ گفته در سیاست‌هایش نخست آمریكا و نباید هزینه جنگ در جاهای دیگر را پرداخت كرد. مانند استراتژی گاو شیرده كه درباره عربستان مطرح كرد و خواسته بود اگر تمایل به جنگی در منطقه دارند، هزینه‌های آن را باید عربستان و سایر كشورهای خلیج تقبل كنند.

وی افزود: از سوی دیگر باید دید رویكرد ترامپ در سیاست‌های خارجی چگونه بوده و از چند پیمان بین‌المللی خارج شده است؟ وی خودش را با دنیا هماهنگ كرده یا خودش را ضد دنیا كرده است؟ در واقع ترامپ شخصیت انزواگرایی دارد كه كاملا در تضاد با شخصیت اوباماست. لذا فردی كه چنین رویكردی در سطح بین‌المللی دارد به دنبال منازعه‌ای در چنین سطحی نمی‌رود. چون معتقد است با برپا كردن جنگی در خارج از مرزهای آمریكا، كشور ضربه می‌بیند و این رویكرد را در خروج نیروهای آمریكا از عراق و سوریه با سخنانی كه به زبان آورد، مشاهده كردیم.

كارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: نكته دیگر بحث ضربه نخست است، بر فرض كه با ناو بزرگی كه به خلیج‌فارس آوردند، یك ضربه هم به ما بزنند، بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ هزینه ضربه‌ای كه آنها وارد خواهند كرد بیشتر خواهد بود یا هزینه ضربه‌ای كه ما به آنها وارد خواهیم كرد؟ این نكته برای كسانی كه نخبه سیاست خارجی و نظامی هستند، به طور قطع قابل درك است كه جمهوری‌اسلامی جدا از داشتن قدرت ایدئولوژیك دارای قدرت منطقه‌ای و نیروهای نیابتی است. به طور مثال در مسائل اخیر امارات كه ما به طور رسمی اعلام كردیم كه در این مسائل دستی نداشتیم و به چند وچون آن هم كاری نداریم، اما همین مساله تا چه اندازه ریسك سرمایه‌گذاری در چند كشور كوچك حاشیه خلیج‌فارس را افزایش داد. لذا خسارت ضربه دوم بزرگ‌تر از ضربه نخست خواهد بود.

مصطفی صادقی گفت: نكته دیگر كه باید به آن دقت كنیم هر وقت آمریكایی‌ها ناوهایشان را بردند، باید بترسیم! چون آنها هدف ثابتی در مقابل ما نمی‌گذارند. اما مساله دیگری كه قابل اعتناست؛ بررسی وضعیت افكار عمومی آمریكا درباره مساله جنگ در خلیج‌فارس است. در جست‌وجویی كه انجام دادم، نظرسنجی از هافینگتون‌پست و یوگا كه به صورت مشترك انجام داده بودند، حاكی از آن است كه 53 درصد مردم مخالف جنگ با جمهوری‌اسلامی هستند و 37 درصد به شدت مخالف جنگ و 23 درصد حمایت می‌كنند و 9 درصد قویا حمایت خواهند كرد. آمریكایی‌ها با چنین بسیج افكار عمومی می‌خواهد به جمهوری‌اسلامی حمله كند؟

وی افزود: اما نكته دیگری كه باید درباره آن بحث كرد، موضوع توان نظامی است. برداشت نخبگان نظامی كه در رسانه‌های متعدد غربی و آمریكایی منتشر شده است، باید بررسی كرد كه چند نفر از آنها موافق جنگ با جمهوری‌اسلامی هستند؟ بنابراین در این چند محور كه بررسی كردیم، علائم و نشانه‌ای از جنگ نیست بلكه علائم و نشانه‌های فشار بر جمهوری‌اسلامی برای آغاز مذاكره است. در این میان برخی با توجه به شماره تماس دادن بولتون و ترامپ معتقدند كه آنها در قدم برداشتن به سوی مذاكره مصمم‌تر هستند تا جنگ. اما باید دید چرا آمریكایی‌ها می‌خواهند مذاكره كنند؟

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس