صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس حوزه فضای مجازی بیان كرد: به نظر می رسد یك درگیری بین سنت های دینی و حتی قرائت های مختلف دینی در فضای مجازی شاهد هستیم و احتمالا این درگیری به دلیل نبود هویت واقعی افراد به مرور زمان بیشتر خواهد شد.

برنامه «رهیافت» رادیو گفت و گو با موضوع دینداری در عصر فضای مجازی و با حضور ابوالقاسم خداوردی لو كارشناس فضای مجازی و مدیر مراكز واحدهای فرهنگی دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی آنتن رفت.

ابوالقاسم خداوردی لو در آغاز با تصریح بر اینكه فضای مجازی اثرات زیادی در زندگی مردم دارد، گفت: مهمترین اثر مثبت فضای مجازی سهولت در ارتباطات داخل و برون مرزی است كه به این وسیله می توان خرید و دانلود محتواهای دینی تا بازدید از اماكن دینی را با آن به صورت چند رسانه ای انجام داد. همچنین استفاده از مبلغان و مروجان دینی نیز جزو فرصت های فضای مجازی است.

وی اظهار داشت: دین در حوزه فضای مجازی به شكل شبكه محور تبلیغاتی شكل گرفته است كه این شبكه محور بودن، بر اساس انتخاب خود اعضا نیز هست. اساسا در دین شبكه محور انتخابی، فرد با افرادی كه هم فكر و سلیقه خودش است، ارتباط می گیرد.

این كارشناس حوزه فضای مجازی بیان كرد: به نظر می رسد شاهد یك درگیری بین سنت های دینی و حتی قرائت های مختلف دینی در فضای مجازی هستیم و احتمالا این درگیری به مرور زمان بیشتر هم خواهد شد. این موضوع به آن دلیل است كه در فضای مجازی یك بحران هویت وجود دارد و افراد با نقاب های دیگری ظاهر می شوند و حرف هایی را مطرح می كنند كه باعث گسترش درگیری و ایجاد قرائت های مختلف از دین می شود.

مدیر مراكز واحدهای فرهنگی دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با رادیو گفت و گو از حضور افراد غیر متخصص در حوزه فضای مجازی انتقاد كرد و گفت: نبود یا خلاء حضور افراد متولی و متخصص، سبب شده افراد غیر آگاه در این حوزه سكان دار شوند. در اینترنت، زمان به مفهوم زمان رایج است و همیشه و در همه حال در اختیار همه افراد است و چون زمان در این فضا وجود ندارد، نگرش ها نیز تغییر پیدا می كند.

خداوردی لو به مسئله تبلیغات در فضای مجازی اشاره كرد و اظهار داشت: در این فضا عمده دارایی داشتن فالوور است و از قبال آن می توان ثروت و درآمد تولید كرد و عمده فعالیت هایی كه برای جذب مخاطبان بیشتر صورت می گیرد، به دلیل وجه تبلیغاتی آن است. تبلیغات سنتی دین در فضای مجازی با المان های خاص فضای مجازی پاسخگو نیست زیرا فرد در این فضا به دنبال درآمد بیشتر است كه برای این مهم به دنبال مسائل خاص و نادر كه عموما غیر دینی هستند، می رود.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس