صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نماینده ادوار مجلس گفت: ما نباید كشور را جولانگاه خودروهای لوكس و لاكچری كنیم چراكه هیچ دردی از كشور ما دوا نمی كند.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع جذب سرمایه و هدایت آن در مناطق آزاد و با حضور غلامحسین شیری علی آبادی نماینده ادوار مجلس از شبكه رادیو گفت و گو روی آنتن رفت.

شیری در "برنامه گفت و گوی اقتصادی" با اشاره به اینكه مناطق آزاد هنوز برای عموم مردم شناخته شده نیست بیان كرد: از این رو بسیاری از سرمایه گذاران داخلی نیز نسبت به این موضوع آگاهی ندارند.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاریخچه ای از ایجاد مناطق آزاد در دنیا و ایران افزود: تاریخچه تأسیس این مناطق به قرن های گذشته به رومی ها برمی گردد. رومی ها برای تجارت با آفریقا، آسیا و بخش هایی از اروپا منطقه ای را در بندر دالاس واقع در دریای اِژِه تأسیس كردند و پس از آن، دیگر كشورهای اروپایی همچون ایتالیا، لهستان و آلمان نیز اقدام به تاسیس این مناطق كردند.

وی ادامه داد: توسعه صنعتی در ایران از سال 1333 مطرح گردید و در سال 1349 جزیره كیش به عنوان مركز گردشگری و اقتصاد شناخته شد. شركت تولید عمران در سال 1351 و مركز بین المللی كیش در سال 1356 آغاز به كار كردند. شورایعالی انقلاب پس از پیروزی انقلاب معافیت هایی را برای جزیره كیش در نظر گرفت و در برنامه اول توسعه اقتصادی ایران نیز مجوز تاسیس سه منطقه آزاد به دولت داده شد و بالاخره در سال 1372 قانون تشكیل مناطق آزاد به تصویب مجلس رسید.

شیری یادآور شد: مناطق آزاد طبق این قانون باید به سكوی توسعه صادرات غیر نفتی و صنعتی برای ایران تبدیل می شدند كه متاسفانه تراز منفی این قضیه بسیار بالاست.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: هدف از ایجاد مناطق آزاد با حكم قانون مصوب مجلس و تایید شورای نگهبان، جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ایجاد اشتغال و زیربناها و سازه ها، توسعه بومی منطقه و مناطق همجوار و همچنین واردات كالاهای واسطه ای بود اما بازدیدهای انجام شده نشان می دهد بیشتر كالاهای وارداتی به مناطق آزاد مصرفی و بنجول هستند.

وی با اشاره به اینكه مشكل عمده ما در این مناطق مشكلات زیرساختی نیست افزود: ماموریت های اصلی مناطق همچون جذب سرمایه گذاری خارجی و تكنولوژی، پرورش نیروهای متخصص و تزریق آنها به داخل كشور آنگونه كه باید انجام نشده است.

شیری همچنین مطرح كرد: لزومی ندارد ما كشور را جولانگاه خودروهای لوكس و لاكچری كنیم كه هیچ دردی از كشور ما دوا نمی كند. مانور این خودروها فقط اهالی و بومیان منطقه را خون جگر می كند. اهالی بومی منطقه آزاد كیش و ارس از این قضایا استقبال نمی كنند و راضی نیستند.

شیری با اشاره به راهكارهای جذب سرمایه به مناطق آزاد اظهار كرد: مناطق آزاد در حال حاضر به عنوان سربازان اقتصادی كشور در مرزها مستقر هستند و باید با محوریت تولید صادرات غیرنفتی را افزایش دهند. علاوه براین، پتانسیل این مناطق متفاوت از یكدیگر است و این موضوع را باید مورد توجه قرار داد.

نماینده ادوار مجلس توجه ویژه به بومیان مناطق آزاد را نیز ضروری دانست و افزود: مسئولان ذیربط باید به مشكلات معیشتی و اشتغال بومیان رسیدگی كنند تا شاهد محرومیت های اولیه در این مناطق نباشیم.

وی تأكید كرد: توجه ویژه به نخبگان دانشگاهی، استارت آپها و شركت های دانش بنیان در مناطق آزاد نیز از دیگر راهكارهای جذب سرمایه گذاری به این مناطق محسوب می شوند.

مرتبط با این خبر

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است