صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فرزانه سهرابی اظهار داشت: شایسته است كه در حال حاضر تمامی افراد حاضر در یك جامعه را در حوزه مواد مخدر و اعتیاد مورد آموزش قرار دهیم.

برنامه هاشور با موضوع بررسی نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد، با حضور فرزانه سهرابی (پژوهشگر موسسه پژوهشی كادراس و مدرس دانشگاه) و غلامرضا امین زاده (پزشك درمانگر اعتیاد و عضو هیئت مدیره صنف درمانگران استان مازندران) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

فرزانه سهرابی با اشاره به این كه آمار اعتیاد در قشر زنان رو به افزایش است، اظهار داشت: افزایش آمار اعتیاد زنان به این معنا نیست كه كشور ایران نسبت به میانگین جهانی وضعیت بدی دارد؛ وضعیت اعتیاد در ایران نسبت به آمار جهانی فعلا در حالت عادی قرار دارد.

وی با اشاره به این كه معضل اعتیاد برای نوجوانان و جوانان مساله ای بسیار جدی است، افزود: پیش بینی های مختلف نشان می دهند كه اعتیاد علاوه بر زنان در قشر نوجوان و جوان در حال رشد و افزایش است.

پژوهشگر موسسه پژوهشی كادراس با اشاره به اینكه الگوهای مصرف اعتیاد در ایران دستخوش تغییر قرار گرفته اند، عنوان كرد: تا چند سال پیش تریاك، شیشه و مشتقات این مواد در رده های اول و دوم مصرف بودند.

وی اضافه كرد: در حال حاضر تریاك اولین ماده مصرفی در كشور است و بعد از این ماده گُل رتبه دوم مصرف در ایران را دارد.

فرزانه سهرابی با اشاره به ضعف آموزشی در حوزه اعتیاد، خاطر نشان كرد: متاسفانه برنامه های پیشگیرانه در كشور ایران هیچ وقت در اولویت امور نبوده است.

وی ادامه داد: موضوعاتی مانند كاهش آسیب و كاهش عرضه در حوزه مواد مخدر هنوز بر موضوع پیشگیری ترجیح داده می شوند.

پژوهشگر موسسه پژوهشی كادراس با اشاره به این كه در حوزه مواد مخدر در ایران برخی از واژه ها كاركرد انتزاعی دارند، اظهار داشت: بسیاری از واژه های موجود در حوزه اعتیاد فاقد تعریف درست و واضح هستند.

وی خاطر نشان كرد: موضوع پیشگیری در سه دسته انتخابی، موردی و همگانی مورد پیگیری قرار می گیرد.

فرزانه سهرابی با اشاره به این كه مسئولین حوزه اعتیاد در ایران به پیشگیری از نوع همگانی توجه زیادی دارند، تصریح كرد: در پیشگیری همگانی باید مردم یا دانش آموزان یا گروه های مختلفی كه ممكن است در آینده با مواد مخدر و اعتیاد سر و كار داشته باشند را در معرض آموزش و ارتقای آگاهی قرار دهیم.

پژوهشگر موسسه پژوهشی كادراس اضافه كرد: شایسته است كه در حال حاضر تمامی افراد حاضر در یك جامعه را در حوزه مواد مخدر و اعتیاد مورد آموزش قرار دهیم.

در ادامه این برنامه غلامرضا امین زاده با اشاره به ماده مخدر گُل، گفت: گُل ماده ای سنتز شده و تركیبی است كه در حالت كلی همتراز با حشیش و ماری جوانا است.

وی افزود: بازار مصرف همیشه بازار جذاب كردن مصرف تولیدات به اسم های مختلف و شگردهای روانشناختی دقیق فعالیت خود را پیش می برد.

عضو هیئت مدیره صنف درمانگران استان مازندران ادامه داد: گُل متشكل از ماده موثر در حشیش و ماری جوانا است كه به شكلی قابل مصرف تر فرآوری می شود.

وی با اشاره به این كه ماده شیشه ریشه در آمفتامین دارد، عنوان كرد: ماده مخدر شیشه در حالت های مختلف و تحت عناوین مختلف ساخته می شوند.

غلامرضا امین زاده با اشاره به این كه ماده تشكیل دهنده بسیاری از مواد مخدر مصارف دارویی نیز دارند، تصریح كرد: در حال حاضر برخی از داروهای مصرفی در بیمارستان ها از ماده ماری جوانا شكل می گیرند.

وی ادامه داد: شیوه برخورد افراد با یك ماده یا داروی خاص می تواند رفتار مبتنی بر اعتیاد را ایجاد كند.

عضو هیئت مدیره صنف درمانگران استان مازندران با اشاره به این كه خوشبختانه برخی از متولیان پیشگیری و مقابله با اعتیاد دیدگاه سنتی ندارند، عنوان كرد: متاسفانه بسیاری از متولیان پیشگیری و درمان اعتیاد تعریف مشخصی از بیماری اعتیاد ندارند.

وی ادامه داد: یك قدم اشتباه در حوزه سیاست گذاری معضل اعتیاد می تواند روند فرهنگسازی را از مسیر صحیح خارج كند.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است