صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

علیرضا اولیایی منش اظهار داشت: هیچ حكومتی اجازه ندارد بازار سلامت را همانند سایر بازارهای رایج در كشور مدیریت كند، چرا كه حوزه سلامت بازار آزاد ندارد.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی بیمه سلامت و چالش های آن، با حضور علیرضا اولیایی منش (دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت) و مهدی مختاری پیام (عضو پژوهشكده سیاست پژوهی حكمت) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه علیرضا اولیایی منش با اشاره به این كه ما در حوزه تامین منابع در نظام سلامت چالش های متعددی داریم، گفت: متاسفانه هیچ گاه مسیر تامین منابع در نظام سلامت را درست طراحی نكرده ایم.

وی با اشاره به این كه دخل و خرج بیمه ها در ایران هماهنگ نیست، تاكید داشت: تا زمانی كه مكانیزم های تامین منابع در بیمه های مختلف به خوبی طراحی نشوند، سازمان های بیمه گر در هر شرایط و میزان فعالیت درگیر چالش می شوند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت با اشاره به این كه مشاركت های بیمه ای در ایران درست شكل نگرفته اند، عنوان كرد: در حال حاضر مجموع دریافتی بیمه سلامت از افراد به رقم حدودی 7 درصد محدود می شود كه یك سوم از آن توسط مردم و دو سوم باقی مانده از جانب دولت پرداخت می شود.

وی با اشاره به این كه حوزه سلامت در هر سال با رشد هزینه ها مواجه می شود، تصریح كرد: سیستم های بیمه ای به معنای واقعی باید فعالیت بیمه ای انجام دهند.

علیرضا اولیایی منش با اشاره به عملكرد نظام سلامت در كشور آلمان، توضیح داد: سازمان های بیمه گر در كشور آلمان حدود 15 درصد حق بیمه دریافت می كنند كه 7 درصد از این مبلغ توسط مردم و مبلغ باقی مانده از طرف كارفرماهای خصوصی و دولتی تامین می شود.

وی با اشاره به این كه بیمه های كشور آلمان یك درصد از درآمد خود را در حوزه پیشگیری و خدمات ارتقا سلامت سرمایه گذاری می كنند، ادامه داد: ساز و كار بیمه های كشور آلمان اجازه می دهد تا مردم این كشور از خدمات رایگان حوزه سلامت برخوردار شوند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت افزود: ساز و كارهای مختلف بیمه ای در كشور اجازه افزایش حق بیمه ها را نمی دهند.

وی با اشاره به این كه هزینه بیمه ها باید به واسطه راه اندازی نظام ارجاع و پرونده الكترونیك سلامت كاهش پیدا كنند، عنوان كرد: مشكلات متعدد موجود در بیمه های كشور باعث می شود تا مشكل كسری بودجه همیشه وجود داشته باشد.

علیرضا اولیایی منش با اشاره به این كه بازار حوزه سلامت بازاری خاص است، اظهار داشت: هیچ كشوری نمی تواند تعرفه ها و قیمت های بازار سلامت را رها كند و تعیین تعرفه ها را بر عهده ارائه دهنده خدمت بگذارد.

وی با اشاره به این كه خدمات زیبایی در تمامی كشورهای دنیا تعرفه ای مشخص دارند، تصریح كرد: هیچ حكومتی اجازه ندارد بازار سلامت را همانند سایر بازارهای رایج در كشور مدیریت كند، چرا كه حوزه سلامت بازار آزاد ندارد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو مهدی مختاری پیام با اشاره به اهمیت پیش پرداخت در بیمه های مختلف، گفت: افزایش سهم پیش پرداخت در هزینه های نظام سلامت در هر جامعه سبب ارتقای نظام سلامت می شود.

وی با اشاره به میزان دسترسی مردم به خدمات سلامت در كشور، اظهار داشت: اگر چهارچوب نظام سلامت در كشور كاملا مشخص شود، جایگاه بیمه نیز مشخص می شود.

عضو پژوهشكده سیاست پژوهی حكمت با اشاره به اصول كلی نظام سلامت در كشور، عنوان كرد: متاسفانه جایگاه كلی بیمه ها در نظام سلامت ایران مشخص نیست، چرا كه تمام تغییر و تحولات واقع شده در وزارت بهداشت مسیر بیمه ها را عوض كرده است.

وی با اشاره به این كه نظام سلامت در ایران الگوی ثابتی ندارد، تصریح كرد: به علت عدم تقارن اطلاعات كه در میان فرد و ارائه كننده خدمت شكل می گیرد، بیمه های سلامت در سراسر دنیا نماینده مردم می شوند.

مهدی مختاری پیام با اشاره به این كه تمامی ابزارهای كنترلی از بیمه های ایران سلب شده اند، خاطر نشان كرد: بیمه سلامت با ساختارهای كنترلی می تواند نیاز افراد مختلف به خدمات حوزه سلامت را مدیریت كند.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است