صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس مسائل سیاسی و حقوقی گفت: متاسفانه برای ما به مرور زمان كسب علم و رسیدن به موقعیت اجتماعی موضوعی طبقاتی شده به طوری كه وقتی دانشگاه‌های برتر كشور را بررسی می‌كنیم، در می‌یابیم اغلب دانشجویان از خانواده‌های متمكنی هستند.

برنامه "سیاست نامه" با موضوع (ویژه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، انقلاب اسلامی و مشاركت مردمی) با حضور دكترحامد اولادی، كارشناس مسائل حقوقی و سیاسی روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

حامد اولادی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: اعضای احزاب در بسیاری كشورهای پیشرفته دنیا حقوق می‌گیرند، اما در ایران ماجرا كاملا برعكس است و از اعضای حزب پول می‌گیرند و حزب با پول حق عضویت اعضا می‌چرخد. چنین رویه‌ای یعنی ناكارآمدی احزاب. در حالی كه احزاب باید در بازاریابی سیاسی حضور داشته باشند، در حالی كه تمام حیات و ممات اقتصادی حزب وابسته به حق عضویت اعضاست. اما در كشورهای غربی به این شكل نیست.

وی افزود: وقتی در بحبوبه انقلاب كارخانه‌های مختلف مصادره می‌شد، در حاكمیتی كردن و دولتی كردن ابعاد مختلف اقتصاد عجولانه و سراسیمه عمل كردیم، اكنون نیز درباره خصوصی‌سازی چنین اتفاقی می‌افتد، در حالی كه خصوصی‌سازی امر مباركی است و به معنای كوچك شدن و چابك شدن دولت به شمار می‌آید، امر بسیار مهمی است و لذا بوروكراسی فشلی كه عاری از هر گونه عقلانیت بوروكراتیك است هر چه قدر كوچك شود به نفع مردم و دولت است اما نباید در خصوصی‌سازی نابخردانه عمل كنیم، برای مثال كارخانه هفت‌تپه یكی از مواردی بود كه در یك پروسه نابخردانه به بخش خصوصی واگذار شد و منجر به فجایعی شد كه كشور را تا مدت‌ها درگیر خود كرد.

كارشناس مسائل سیاسی و حقوقی ادامه داد: امروز می‌گویم دولت باید كوچك شود و خصوصی‌سازی اتفاق بیفتد، فبها، اما بعد آن چه مراحلی باید طی شود؟ اكنون می‌بینیم كه دولت در مقام ایفای وظایف حاكمیتی خودش ناتوان ظاهر می‌شود. از سویی نظام در ایفای وظایف حاكمیتی‌اش كه در همه دنیا در ید دولت است و جزء امور حاكیتی قلمداد می‌شود، نمی‌تواند به خوبی در آن حیطه عمل كند. آیا دولت ما در مساله آموزش و پرورش كه طبق قانون اساسی باید در دست دولت باشد به چه شكل عمل كرده است؟ در بحث‌های دیگر از جمله بهداشت چه رویكردی داشته است؟

حامد اولادی گفت: به خصوصی‌سازی برگردیم! اگر كارخانه های مادر را به شكل فعلی كه موجود است به بخش خصوصی واگذار كنیم، با این شرط كه دولت نظارت می‌كند، اما در عمل دولت چنین شرایطی نمی‌تواند بر آنها نظارت داشته باشد. اگرچه كارآمد شدن دولت نیازمند كوچك شدن آن است، اما باید قبل از كوچك شدن دولت، جنبه كارآمدی دولت در نظر گرفته شود، لذا یك رابطه دو سویه میان دولت، خصوصی‌سازی یا كوچك شدن آن است. اگرچه معتقدم خصوصی‌سازی اتفاق بیفتد، اما كاملا كارشناسی شده و با طمانینه رخ دهد.

وی با اشاره به مردمی شدن بحث فرهنگ افزود: معتقدم برخلاف مباحث اقتصادی، در مقوله فرهنگ متولی باید خود مردم باشند و بهترین دلیل هم برای درستی این مدعا، 40 سال تجربه گذشته است كه بزرگان نظام هم از بخش فرهنگی كشور راضی نیستند و چه بسا برخی اوقات به خود مردم عادی خطاب و در واقع از آنها مطالبه می‌كنند به جای مطالبه از دستگاه‌های متولی. اما به طور خاص درباره آموزش و پرورش و آموزش عالی مشاركت مردم باید چگونه باشد؟ نكته حساسی كه امروز در كشور شاهد آن هستیم، بحث مدارس غیرانتفاعی است كه برخی از اندیشمندان غربی خیلی خوب این مساله را دیدند در داخل كشور ما هم بعضی از اندیشمندان و روشنفكران داخلی نیز به این موضوع پرداختند.

كارشناس مسائل سیاسی و حقوقی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو ادامه داد: متاسفانه برای ما به مرور زمان كسب علم و رسیدن به یك موقعیت اجتماعی موضوعی طبقاتی شده است به طوری كه در كنكور سراسری دانش‌آموزان در هر مدرسه‌ای درس بخوانند، به نقطه‌ای كه رقابتی است از طرفی در تهران دانش‌آموزی هست كه 25 میلیون شهریه مدرسه پرداخت كرده و از آموزش خوبی برخودار شده است. در حالی كه دانش‌آموز دیگری وجود دارد كه حتی كلاس برای درس خواندن ندارد، بعدا این دو در نقطه‌ای به نام كنكور كنار هم قرار می‌گیرند و آنجا رقابت می‌كنند. به طوری كه وقتی اكنون دانشگاه‌های برتر كشور مانند دانشگاه تهران را بررسی می‌كنیم، در می‌یابیم كه اغلب از خانواده‌های متمكنی هستند و به ویژه در رشته‌های فنی.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم