صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

شهلا كاظمی پور اظهار داشت: با افزایش امید به زندگی در ایران نگرش های مختلف به امور جمعیتی در كشور نیز باید دستخوش تغییر قرار بگیرند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی دلایل تغییر سن جوانی و تبعات آن و شاخصه نسل جوان، با حضور ناهید دیناروند (روانشناس بالینی، مشاور، فعال حوزه جوانان و نویسنده كتاب جنگ جمعیت) و شهلا كاظمی پور (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، جمعیت شناس و جامعه شناس) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه ناهید دیناروند با اشاره به تغییر سن جوانی در كشور، گفت: در حال حاضر بازه سنی 18 تا 35 سالگی در كشور ایران به عنوان سنین جوانی تعریف می شود.

وی افزود: افزایش سن جوانی در كشور ریشه افزایش سن باروری در جمعیت ایران دارد كه نشان از پویایی و شكوفایی است.

نویسنده كتاب جنگ جمعیت با اشاره به این كه كشور ایران در حال حاضر با سونامی سالمندی مواجه است، اظهار داشت: عدم تمایل جوانان كشور به ازدواج و تشكیل خانواده باعث شده تا جمعیت ایران به سمت پیری و سالمندی سوق پیدا كند.

وی اضافه كرد: بر اساس جدیدترین آمار در حال حاضر جمعیت سالمندی در ایران حدود سه برابر بیشتر از جمعیت جوانان هستند.

ناهید دیناروند با اشاره به شاخصه های جوانی، توضیح داد: مولد بودن، كارایی مفید از نظر فكری و جسمی و شكوفایی و خلاقیت در ابعاد مختلف انسانی از جمله مهم ترین شاخصه های جوانی به شمار می آیند.

وی با اشاره به این كه وجود جوان همواره در حال رشد و ایجاد شگفتی است، عنوان كرد: بدون شك جوانی و رخوت دو پدیده متضاد هستند.

این روانشناس بالینی با اشاره به این كه تعیین سن بلوغ ریشه در رشد جسمانی و فكری افراد دارد، اظهار داشت: سن جوانی همیشه با توجه به شرایط فرهنگی، جمعیتی و اقتصادی حاضر در یك كشور مشخص می شود.

وی افزود: شرایط جغرافیایی كشور همیشه در سن بلوغ موثر است، برای مثال در كشور سوئد به دلیل آب و هوای سرد افراد دیرتر از سایر جوامع به سن بلوغ می رسند.

ناهید دیناروند با اشاره به این كه انسان موجودی اجتماعی است، تصریح كرد: انسان خارج از اجتماع نمی تواند به حیات خود ادامه دهد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو شهلا كاظمی پور با اشاره به این كه در ایام قدیم جمعیت كشور مرحله جوانی و جوانان نداشت، گفت: ایام قدیم افراد پس از مرحله كودكی مستقیم وارد دوران كار می شدند.

وی افزود: با ایجاد اوقات فراغت برای افراد جمعیت كشور به مراحل مختلف كودكی، نوجوانی و جوانی تقسیم شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این كه در حال حاضر امید به زندگی در ایران افزایش پیدا كرده است، اظهار داشت: با افزایش امید به زندگی در ایران نگرش های مختلف به امور جمعیتی در كشور نیز باید دستخوش تغییر قرار بگیرند.

وی با اشاره به این كه در حال حاضر مردم ایران تا سن 74 سالگی امید به زندگی دارند، عنوان كرد: امروزه طول تحصیل افراد بیشتر می شود و از طرف دیگر سن ازدواج نیز بالا می رود.

شهلا كاظمی پور افزود: متاسفانه بسیاری از دخترها و پسرهای زیر 35 سال هنوز ازدواج نكرده اند.

وی با اشاره به تغییر سن جوانی در كشور، اضافه كرد: به اعتقاد بنده افزایش سن جوانی در كشور امری بسیار مطلوب و مناسب است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: تغییر شیوه های اوقات فراغت و شكل گیری وسایل ارتباط جمعی متعدد در جوامع باعث می شود تا گروه بیشتری از افراد با عنوان جوان در موضوعات جمعیتی تعریف شوند.

وی افزود: قرارگیری افراد بیشتر در تعریف جوانی می تواند امید به زندگی و میزان تلاش و كار در اقشار مختلف را افزایش دهد.

مرتبط با این خبر

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است