صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فصل اقتصاد - مدیرعامل شركتهای بازرسی كشاورزی ارگانیك با انتقاد از دخالت دولت در تولید محصولات كشاورزی به بهانه تامین امنیت غذایی گفت: دولت فقط بخشی از این فرآیند را باید تحت كنترل خود قرار دهد.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع رسالت های اقتصاد كشاورزی در اقتصاد ایران و با حضور محمد خالدی مدیركل امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی و عضو هیئت علمی موسسه پژوهش های برنامه ریزی اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی و همچنین مهدی مهدی پور رئیس هیئت مدیره شركت های بازرسی كشاورزی ارگانیك و كارشناس اقتصاد كشاورزی از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.
خالدی با اشاره به تعریفی از اقتصاد كشاورزی بیان كرد: منظور از اقتصاد كشاورزی نگاه تجاری و اقتصادی به بخش كشاورزی در نحوه استفاده از منابع و عرضه و فروش محصول در بازار است.

وی با بیان اینكه كشاورزی در ایران تولید محور است افزود: از دو سال گذشته شعار وزارت در حوزه های مختلف حركت از كشاورزی تولیدمحور به اقتصاد كشاورزی مطرح شده اما برای تحقق این امر نیازمند تغییر نگاه و سیاست گذاری در مجموعه ای از عوامل در بخش خصوصی و دولتی هستیم.

مدیركل امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه توسعه زنجیره ها از رویكردهای شعار وزارت خانه است، گفت: كشاورزان ما قادر به ارتباط با بازارهای بین المللی نیستند و ما به دنبال روش هایی هستیم تا فضای كشاورزی را اقتصادی كنیم. علاوه براین، هر سال تسهیلاتی ابلاغ می شود كه متاسفاته شكل و جهت گیری های آن اشتباه بوده است.

خالدی تقویت رویكرد سیاست گذاری ها به سمت زنجیره های ارزش را مثبت ارزیابی كرد و گفت: ما دو سال است كه در جهت تبیین رویكرد تغییر كشاورزی سنتی به اقتصادی در تلاشیم.

این مقام مسئول با اشاره به اقدامات وزارت جهاد كشاورزی در این راستا گفت: در حال حاضر تجاری سازی كشاورزی در وزارتخانه دنبال می شود. یكی از مشكلات، نبود مراكز توسعه خدمات كسب و كار در بخش كشاورزی است كه به این موضوع نیز ورود كردیم.

همچنین در ادامه، مهدی پور با اشاره به تعریفی از اقتصاد كشاورزی بیان داشت: انجام مجموعه ای از كارهای اقتصادی در حوزه كشاورزی و صنایع وابسته كه ضمن دربرگرفتن حجمی از درآمد ملی كشور حجم قابل توجهی از افراد را به خود مشغول كرده، اقتصاد كشاورزی نام دارد.

رئیس هیئت مدیره شركت های بازرسی كشاورزی ارگانیك با اشاره به فرآیند كار اقتصاد در كشاورزی گفت: فرآیند كار اقتصادی در بخش كشاورزی از قبل تولید شروع می شود. تولید یك محصول قبل از تولید به نهاده هایی از جمله آب، هوا، زمین، بذر و كود نیاز دارد و بعد از آن شامل فعالیت كاشت، داشت و برداشت می شود كه كلیه این اقدامات به معنای اقتصاد كشاورزی است.

وی در ادامه این مطلب، فعالیت كشاورزی بهینه و دارای بهره وری را از مصادیق اقتصاد كشاورزی برشمرد و افزود: دخالت های دولت در محصولات استراتژیك مانند گندم با رویكرد امنیت غذایی باعث سیاست گذاری های كلان و عدم امكان فعالیت بخش خصوصی می شود و در نهایت ارتباطات كسب و كار از بین خواهد رفت.

مهدی پور با انتقاد از دخالت دولت در تولید محصولات كشاورزی به بهانه تامین امنیت غذایی گفت: دولت برای این كار باید بخشی از این فرآیند را تحت كنترل قرار دهد اما در حال حاضر كل بخش گندم، واردات روغن و خوراك دام در اختیار بخش دولتی است.

وی ادامه داد: برای اقتصادی كردن كشاورزی باید به مسائل مهمی به ویژه صادرات محصولات با كیفیت و بسته بندی شده توجه كرد چراكه ارزآوری بسیار زیادی به كشور خواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره شركت های بازرسی كشاورزی ارگانیك با تأكید بر اینكه دولت باید زیرساخت های مورد نیاز بخش خصوصی را در راستای تولید، فراوری و صادرت فراهم كند یادآور شد: كانتینر یخچالی از ده سال قبل مورد نیاز بوده و هم اكنون نیز یكی از دغدغه های صادراتی صادركنندگان محصولات میوه و تره بار است.

مهدی پور در پایان "گفت و گوی اقتصادی" از شبكه رادیو گفت و گو، عنوان كرد: متاسفانه پول هایی به صورت نابجا در بخش كشاورزی هزینه می شود.

مرتبط با این خبر

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است