صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

در هفته ای كه گذشته بحث برسر تعیین تكلیف حقوق كاركنان دولت بیشترین عنوان خبر را در رادیو گفت وگو كسب كرد و مسئله ارز و كشمكش های تعزیرات و اصناف رتبه های بعدی را به خود اختصاص داد.

در این میان عده ای از نمایندگان مجلس موكدا بر تخلف دولت از قانون مصوب و برخی دیگر بر صحت عملكرد اجرایی دولت در افزایش حقوق ها تاكید داشتند.

محمد حسینی عضو كمیسیون برنامه و بودجه با انتقاد از نحوه افزایش حقوق توسط دولت گفت: مجلس قصد داشت با توجه به تورم، به اقشار پایین جامعه اضافه حقوق بیشتری تعلق گیرد ولی این مهم [از سوی دولت] عملا اتفاق نیفتاده است.

به اعتقاد حسینی دولت 400 هزار تومان را به ضریب 15 رسانده و ضریب كلی را 18 درصد اعلام كرده است. حسینی به رادیو گفت وگو گفت: افزایش حقوق به لحاظ شكلی تفاوت كرده و دولت آن را در چارچوب قانون در هیئت وزیران مصوب كرده است ولی شكل كار دقیقا با قانون و مقررات منطق است.

**بانك مركزی افزایش نرخ ارز ناشی از تورم را كتمان نكند!

در ادامه سلسله توصیه های رئیس كل اسبق بانك مركزی به رئیس فعلی و دم و دستگاه اقتصادی دولت، اینبار هم مظاهری با وجود تایید اقدامات همتی در راستای ثبات ارز به رادیو گفت وگو گفت: اگر دولت و بانك مركزی تاثیر تورم را در افزایش نرخ ارز كتمان كنند، نشان می دهد واقع بین نیستند و مجدد التهاب را به بازار می كشانند.

وی خاطرنشان كرد: از دوره ای كه آقای همتی مسئولیت را پذیرفته، قدم هایی منطقی و كارشناسی برداشته شده و در شرایط بحرانی و جنگ اقتصادی آرامشی نسبی به بازار ارز داده است كه باعث می شود مردم و فعالان اقتصادی در سایه آن، فعالیت اقتصادی خود را ادامه دهد.

مظاهری گفت: به نظر می رسد بانك مركزی ذخایر ارز را به بازار تزریق و مصرف نمی كند و در عین حال در جایی كه لازم است، از این ذخایر بهره می برد.

** تعهد تحویل 2هزار و 200 خودرو به معنای موجودی قطعات است

این هفته ادامه دعوای تعزیرات و خودرو سازان بر سر احتكار قطعات به رادیو گفت وگو هم كشیده شد.

مدیركل تعزیرات حكومتی استان تهران با اشاره به تعهد تحویل 2هزار و200 خودرو از سوی یكی از خودروسازان گفت: اگر خودورسازان اجازه فروش فوری دارند، بدین معنا است كه قطعه موجود است.

اسفنانی كه پیش از این نیز در اظهارنظرهای رسانه ای خودروسازان را محكوم كرده بود، به رادیو گفت وگو گفت: خودروسازان اجازه فروش فوری و نقدی را دریافت كرده اند كه این مسئله با اعلام نقص قطعه، سازگاری ندارد زیرا اگر كمبود قطعه وجود دارد و نمی توان خودروی كامل را تولید كنند، پس چطور امكان فروش فوری را دارند.

در همین برنامه محمدرضا نجفی منش درباره علت كمبود قطعه های تولید داخل و عدم عرضه به تولیدكنندگان خودرو بیان كرد: قطعات را بخاطر كمبود نقدینگی نتوانسته اند تولید و عرضه كنند. كمبود نقدینگی به شدت بر تولید قطعات خودرو اثر گذاشته است و نیاز به كمك دولتی است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازی كشور در گفتگو با رادیو گفت و گو خاطرنشان كرد: بانك مركزی اعلام كرد 844 میلیون یورو و چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار قطعه سازان می كند كه سه هزار و 859 میلیارد تومان پرداخت شد اما یك یورو از آن ارزی كه اعلام كرده بودند، به قطعه ساز پرداخت نشد.

**دادفر: مالیات خودرو را گران تر می كند/ منصوری: مالیات خودرو از دلالان دریافت می شود

عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس و دبیر انجمن واردكنندگان خودرو در بخشی از مناظره برنامه "رویداد" رادیو گفت وگو به تشریح نظرات خود در خصوص مالیات خودرو پرداختند.

دادفر نتیجه اقدامات دولت طی یك سال گذشته را افزایش هزینه های خانوار دانست و گفت: وقتی سازوكار های اصلی بازار یعنی عرضه به موقع و به میزان نیاز فراموش شود، فرآیند های كسب درآمد برای دولت مطرح خواهد شد. بنابراین اگر خودرو به اندازه كافی توسط كارخانه ها یا شركت های واردكننده فروخته شود بازار دلالی مفهومی پیدا نخواهد كرد.

منصوری عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با اشاره به مزایای تحریم در كنار اثرات بسیار بدی كه بر اقتصاد ایران گذاشته متذكر شد: یكی از مزایای تحریم برخورد با مفسدان و انجام كارهای درست در زمان های سخت است. دو سال قبل به مردم التماس می كردند خودرو بخرند و حتی قیمت خودرو خارج از كارخانه 5 تا 10 درصد ارزان تر بود اما به یكباره همه ایران به ویژه دلالان و افرادی كه در بانك ها سرمایه داشتند خودرو ثبت نام كردند.

** عملكرد نهاد حاكمیتی در كنترل و مبارزه با دخانیات

این هفته دو مناسبت ویژه بر برنامه های اجتماعی رادیو گفت وگو سایه انداخت و بیشترین مبحث مورد نظر را در امر مبارزه با مواد مخدر و نیز گرامیداشت تاسیس جهاد كشاورزی به خود اختصاص داد.

در این راستا عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: ایران در حوزه ممنوعیت تبلیغ مواد دخانی در رسانه های جمعی و ممنوعیت استفاده از دخانیات در اماكن عمومی جزو كشورهای موفق دنیاست.

آذری پور ماسوله در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان كرد: كشورها به لحاظ استعمال دخانیات در دنیا به سه گروه كشورهای پرمصرف، متوسط و كم مصرف تقسیم می شوند.

عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت با اظهار اینكه كشور ما از نظر شیوع استعمال دخانیات در جمعیت، جزو كشورهای متوسط رو به پایین است افزود: بنابراین 20 میلیارد تومان در روز رقمی قابل ملاحظه و البته این رقم تنها هزینه مستقیم استعمال دخانیات است.

** اجرای برنامه های تابستانی با محوریت مهارت آموزی

همزمان با آغاز فصل فراغت اجرای برنامه های تابستانی با محوریت مهارت آموزی از تاكیدات مسئولان وزارت ورزش در مصاحبه با رادیو گفت وگو بود.

آل اسحاق در ارتباط زنده تلفنی با رادیو گفت و گو، با اشاره به برنامه های وزارت ورزش برای اوقات فراغت تابستانی جوانان گفت: اوقات فراغت تابستانی بیشتر متوجه دانش آموزان و دانشجویان است كه بخشی از اوقات فراغت آنها به استراحت، تفریح و رفع خستگی می گذرد اما بخش جدی آن باید متعلق به كسب مهارت باشد.

مدیركل طرح های ملی و فراگیر معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینكه توانمندی شرط لازم برای ورود حرفه ای به حوزه كسب و كار است عنوان كرد: فرصت اوقات فراغت علاوه بر ارزش سرگرمی و تفریحی فرصتی برای كسب اینگونه مهارت ها نیز محسوب می شود لذا اگر جوانان ما این مهارت ها را بیاموزند با توانمندی بیشتری وارد بخش های مختلف اجتماع خواهند شد.

** حباب قیمتی مواد اولیه پوشاك؛ بزرگ تر از سكه و طلا و ارز

در شرایطی كه مسئولان دولتی شعار كنترل قیمت ها را سر داده اند، برخی مسئولان همچنان بر عدم كنترل قیمت ها تاكید دارند و معتقدند برخی اقلام همچنان با حباب قیمتی رو به رو است.

از جمله عضو هیئت مدیره اتحادیه نساجی كه معتقد است: در گذشته می گفتند حباب قیمت در سكه و طلا و ارز وجود دارد ولی امروز حباب بزرگ تری در مواد اولیه و ماشین آلات و قطعات ایجاد شده است.

نامی در مصاحبه با رادیو گفت وگو افزود: «با 28 درصد بهره بانكی هیچ صنعتی قادر به سودآوری نیست در حالیكه قیمت تمام شده كشورهای همسایه بسیار پایین تر است.»

** ویژه برنامه های هفته" ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش های زورخانه ای"

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع 31 خرداد؛ روز فرهنگ زورخانه ای و پهلوانی كشور و در ارتباط تلفنی با مجتبی جوهری رئیس فدراسیون ورزش های زورخانه ای و كشتی پهلوانی از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

جوهری با اشاره به راهكارهای فراموش نشدن فرهنگ دیرینه ورزش زورخانه ای و كشتی پهلوانی گفت: این ورزش نشانه فرهنگ و تمدن ما ایرانیان و یك ورزش بشر دوستانه است كه كاركردهای اجتماعی زیادی در گذشته داشته كمااینكه تصمیمات مبارزه با ناعدالتی ها از گودهای زورخانه سرچشمه گرفته است.

رئیس فدراسیون ورزش های زورخانه ای و كشتی پهلوانی به رادیو گفت و گو گفت: ما این ورزش را با هماهنگی گسترده با دستگاه های مختلف از جمله جامعه كارگری، كارمندی، نیروهای مسلح، شهرداری ها و آموزش و پرورش و دانشگاه و اصناف از حالت انزوا و از محل زورخانه ها خارج كردیم و به محیط ادارات، اماكن عمومی و فضاهای ورزشی با عنوان ورزش صبحگاهی وارد كردیم كه با استقبال خوبی همراه بود.

مرتبط با این خبر

  • ترس و تردید در جبهه دشمن/ جهان شاهد قدرت نظامی و شجاعت ایران بود

  • دقت احراز هویت در مرحله دوم انتخابات افزایش خواهد یافت

  • دلایل كمبود وارفارین در كشور؛ توزیع نامناسب در كنار كمبود واردات

  • توجه به انقلاب اسلامی در سینما یك ضرورت است / سینمای روشنفكری مرده در حال احتضار

  • پایان راهبرد صبر استراتژیك ایران، در عرصه دیپلماسی اثرگذار خواهد بود

  • مجلس و دولت برای تحقق شعارسال ورود كنند

  • پنهان كردن هویت واقعی؛ ریشه آسیب‌های فضای مجازی

  • آموزش؛ پاشنه آشیل رفتار در فضای مجازی

  • شرط مهم تحقق شعار سال، ثبات اقتصادی است

  • راه اندازی آزمایشگاه افزایش مهارت‌های كودكان در فضای مجازی