صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دانشیار حقوق عمومی دانشگاه گفت: جریان‌های یقه‌سفید و ثروت‌سالاران در نفوذ پول‌های كثیف در انتخابات ردی از خودشان به جا نمی‌گذارند.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (تحلیل و بررسی انتخابات مجلس هزینه‌های انتخاباتی و ماجرای پول‌های كثیف) در ادامه با ارتباط تلفنی با دكتر فیروز اصلانی، دانشیار حقوق عمومی دانشگاه تهران روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

فیروز اصلانی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: یكی از موارد بسیار مهمی كه در جوامع سیاسی و در جمهوری‌اسلامی نیز راه پیدا كرده، بحث قدرت و ثروت است. نوعی قدرت‌زایی ثروت و ثروت‌زایی قدرت كه فساد در جامعه ایجاد می‌كند و سلامت و فساد نظام‌های سیاسی رابطه تنگاتنگ و بسیار دقیقی با قطع رابطه ثروت و قدرت یا پیوند این دو با هم دارد، به میزانی كه نظام‌ها رابطه قدرت‌زایی ثروت و ثروت‌زایی قدرت را از بین ببرند به سلامت نزدیك می‌شوند و به میزانی كه این رابطه برقرار شود، نظام‌ها در معرض فساد قرار می‌گیرند.

وی افزود: نظام جمهوری‌اسلامی كه حكومتی مبتنی بر آرای مردم است، این امر امكانپذیر است كه قدرت‌مداران در جامعه از قدرت خودشان برای تولید ثروت و ثروت‌زایی استفاده كنند و همین طور سرمایه‌سالاران و صاحبان ثروت به نوعی برای كسب قدرت سیاسی اقدام كنند و از این ثروت خودشان كه ممكن است از پول كثیف یا حتی پول تمیز باشد از هر دو در ایجاد قدرت سیاسی در جامعه استفاده شود كه به این ترتیب منجر به فساد سیاسی در جامعه می‌شود. بنابراین یكی از مواردی كه معمولا در نظام‌های مردم‌سالار كه با آرای توده‌های مردم مرتبط است و در جامعه ما هم مطرح می‌شود، بحث این است كه سرمایه‌داران و قدرت‌مداران در جامعه به هم ارتباط پیدا كنند و نوعی از پل مردم بهره بگیرند تا به قدرت سیاسی نزدیك شوند یا به ثروت اقتصادی. برای همین در نظام انتخاباتی كشور ما نیز پل مردم و پول سرمایه‌داران در ایجاد قدرت سیاسی ممكن است مورد استفاده قرار بگیرد.

دانشیار حقوق دانشگاه تهران ادامه داد: به عبارتی حاكمیت سرمایه‌داران و صاحبان پول و ثروت در فرایند انتخابات دخالت كند و نظام مردم‌سالاری دینی را دچار استحاله كند، یعنی رای توده‌های مردم تحت تاثیر ثروت قرار بگیرد و به میزان زیادی ثروت‌ها در فرایند انتخابات دخالت و پیوند نامشروع میان قدرت سیاسی و ثروت ایجاد كند و نظام سیاسی در دستان كسانی قرار بگیرد كه اغراض خاصی دارند و با حاكمیت پول و سرمایه در جریان انتخاب نمایندگان آرای واقعی توده‌های مردم را تحت تاثیر قرار بدهد و عملا با اغواگری و تاثیرگذاری بر ذهن مردم، آنها را دچار فریب و اغوا كند و نظام سیاسی را دچار آسیب و چالش جدی بكند. این محصول و نوزاد پیوند نامشروع قدرت و ثروت كه در نظام سیاسی ناشی از انتخابات تجلی پیدا می‌كند مانند خوره می‌تواند به جان انقلاب اسلامی بیفتد و مانند آفتی باشد كه نظام را از درون دچار آسیب جدی بكند.

فیروز اصلانی گفت: پیوند نامشروع قدرت و سیاست می‌تواند به تدریج یك نظام مردم‌سالار را به یك نظام سرمایه‌سالار یا قدرت‌سالار ناشی از سرمایه‌داری تبدیل كند و این امر امكانپذیر است. متاسفانه با آنكه در قانون اساسی طبق اصل 143، 142 و 149 تلاش شده كه مانع از پیوند نامشروع قدرت و ثروت شود، اما برخی نفوذی‌های سرمایه‌داران و دانه درشت‌های اقتصادی پول‌هایشان را در جریان انتخابات نفوذ دادند و در سال‌های اخیر دیده شد كه به نحوی حاكمیت تدریجی پول و سرمایه را بر جریان انتخاب نمایندگان را به وجود بیاورند.

وی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو افزود: متاسفانه هیئت‌های نظارتی اعم از شورای نگهبان و هیئت‌های اجرایی مانند فرمانداری‌ها و وزارت كشور نیز چنان‌كه باید و شاید در برخی از انتخابات تلاش در خور قانون اساسی را انجام ندادند و در برخی موارد نیز كه تلاش‌های جدی صورت گرفته است اما با همه این تلاش‌ها در برخی از شهرستان‌ها پیوند نامشروع قدرت و ثروت و ورود پول‌های كثیف روی داده است. به ویژه جریان‌های یقه‌سفید و ثروت‌سالاران ردی از خودشان به جا نمی‌گذارند. علاوه بر آن عنصر سوم تبلیغات پیوندی با ثروت و قدرت برقرار می‌كنند كه با كمك هم به نفوذ پول‌های كثیف در جریان انتخابات بهره می‌گیرند كه من از چرخه ثروت، قدرت و رسانه به عنوان مثلث شوم قدرت، ثروت و رسانه یاد می‌كنم.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس