صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس اتاق اصناف زاهدان گفت: قانون و مقررات نفس كسبه قانونمند را گرفته درحالیكه میدان معاملات نقدی برای دلال و واسطه بدون ایجاد هیچ تعهدی كاملاً فراهم است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع اصناف و زنجیره تأمین در ارتباط تلفنی با مهندس سید علی میرحسینی رئیس اتاق اصناف زاهدان و دكتر مصطفی سمیعی نسب عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

رئیس اتاق اصناف زاهدان در مصاحبه با رادیو گفت و گو، اصناف را قلب اقتصاد كشور خواند و گفت: در حال حاضر شبكه توزیع در دست اصناف قرار دارد.

میرحسینی اظهار داشت: متاسفانه وجود كالای قاچاق عرصه را برای كسبه پاك و كاردرست تنگ كرده به نحوی كه بسیاری از كسبه كه با شركتها كار می كردند امروز منزوی شدند زیرا سرمایه اولیه برای ورود به بازار را ندارند.

رئیس اتاق اصناف زاهدان یادآور شد: كسبه در شرایط بازار رقابتی مجبور به فروش اعتباری كالای خود بدون سود می شود اما در عین حال این كالای سرمایه ای ضایعات، خواب سرمایه و شكستی هم دارد كه متاسفانه منظور نمی شود.

میرحسینی در ادامه "گفت و گوی اقتصادی" از شبكه رادیو گفت و گو بیان داشت: كالای قاچاق در زاهدان به وفور وجود دارد و این موضوع نفس بازار را گرفته است.

رئیس اتاق اصناف زاهدان همچنین گفت: امروز این قانون و مقررات است كه نفس كسبه قانونمند را گرفته یعنی كاسبانی كه به قانون و مقررات تمكین می كنند به جای قرار گرفتن در سایه امنی از كسب و كار سرمایه و اعتبارشان تحت اتفاقات بازار زیر سوال می رود این درحالیست كه میدان معاملات نقدی برای دلال و واسطه بدون ایجاد هیچ تعهدی كاملاً فراهم است.

وی افزود: در حال حاضر كسبه پاك به دلیل افزایش چند برابری قیمت كالا امكان رقابت ندارند.

در ادامه "گفت و گوی اقتصادی"سمیعی نسب با اشاره به نقش محوری اصناف در زنجیره اقتصاد متشكل از تولید، توزیع، مصرف و بازیافت بیان داشت: اصناف به عنوان بازیگران آزاد در فضای كنش گرانه اقتصادی فعالیت دارند و امكان هماهنگی نظام تولید، توزیع، مصرف و بازیافت را فراهم می كنند.

وی با اشاره به ضرورت محیط شناسی داخلی اصناف در كشور گفت: اصناف به دلیل سابقه تاریخی، علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه اقتصاد، محوریت جریانات سیاسی و فرهنگی نیز بوده اند لذا شناخت عقبه تاریخی و تحولات اصناف ضروری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) همچنین به لزوم سیاست شناسی اقتصادی كشور در حوزه مرتبط با اصناف تأكید كرد و گفت: قانونگذار و سیاست گذار قاعده گذاری هایی كرده اند كه متوجه كسب و كار و فعالیت اصناف بوده است.

سمیعی نسب، سازمان شناسی در حوزه اصناف را نیز از دیگر ضروریات این حوزه برشمرد و گفت: كاركرد سازمان های متكفل امور اصناف در كشور اعم از اتاق اصناف، سازمان حمایت از مصرف كننده، سازمان استاندارد و دیگر سازمان های موثر باید شناسایی شود.

وی همچنین در ادامه این "گفت و گوی اقتصادی" از شبكه رادیو گفت و گو مطرح كرد: فضای تصمیم سازی و تصمیم گیری در كشور بدین شكل شده كه برخی نخبگان علمی و سیاسی خود را جای كنش گران اقتصادی گذاشته و تصمیم گیری می كنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اصناف از دولت كمك نمی خواهند بلكه انتظار آن ها از دولت اتخاذ صحیح سیاست هاست. وقتی دولت هر روز صادرات و واردات یك قلم كالا را ممنوع می كند و فضای انتخاب دولت به گونه ای است كه موجب كم اعتمادی در اقتصاد و تشویش ذهنی مردم می شود انتخاب اصناف هم محدود می شود درحالیكه اگر دولت سیاست های خود را در جهت ثبات ذهنی در كنش گران اقتصادی از جمله صنوف اتخاذ كند بسیاری از مسائل در عرصه خرده فروش حل خواهد شد. البته شرط تحقق این مهم واگذاری كار اصناف به خود اصناف است.

سمیعی نسب در ادامه مطرح كرد: دولت از طریق طراحی نظام انگیزش و پاداش و تنبیه می تواند نظارت و رصد خود را انجام دهد اما اصل كار و سیاست گذاری اصناف باید با خود اصناف باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به راهكارهای نقش آفرینی اصناف در زنجیره تأمین مطرح كرد: حجم زیادی از قوانین كشور بستر ساز ایجاد رانت و مفاسد اقتصادی در شبكه توزیع هستند لذا حذف این بسترها بسیاری از مشكلات را حل خواهد كرد.

مرتبط با این خبر

  • حمله به مقر نیروهای الحشدالشعبی در بغداد

  • كسی كه در بخش معدن كار می‌كند، قادر به تصمیمات بلند مدت نیست

  • اسرائیل مایه خنده دنیاست

  • تسهیلات بانكی؛ به نام تولید به كام دیگران

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد