صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ایمان حسین پور شرفشاد اظهار داشت: حمایت از مالكیت فكری می تواند میزان سرمایه گذاری های خارجی در ایران را افزایش دهد و از طرفی دیگر امنیت اقتصادی را در مرزهای داخلی ارتقا دهد.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی شاخص و اقدامات نظام قضایی برای بهبود كسب و كار و رونق تولید، با حضور داریوش قاسمی زاده ( رئیس شعبه 212 دادگاه حقوقی تهران) و دكتر ایمان حسین پور شرفشاد (وكیل دادگستری) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه داریوش قاسمی زاده با اشاره به افزایش جرائم مربوط به كالاهای تقلبی در كشور، گفت: در حال حاضر برخی افراد با الصاق برچسب های جعلی كالاهای غیر استاندارد تولید شده در داخل را به نام كالای وارداتی به فروش می رسانند.

وی با اشاره به این كه قاضی همیشه بر اساس قانون، مجازات تعیین می كند، اظهار داشت: قاضی نمی تواند فراتر از قانون برای مجرم مجازات تعیین كند، مگر این كه این اجازه به صورت قانونی به قاضی داده شود.

رئیس شعبه 212 دادگاه حقوقی تهران با اشاره به شعارهای سالانه كشور، عنوان كرد: مقام معظم رهبری در سه سال گذشته با محوریت اقتصاد سال های مختلف را نام گذاری كرده اند.

وی افزود: مقام معظم رهبری به صراحت می فرمایند كه علاج برون رفت از مشكلات كشور، اقتصاد مقاومتی است.

داریوش قاسمی زاده با اشاره به اصل 156 و 158 قانون اساسی، توضیح داد: جنبه حمایتی قوه قضاییه از حقوق عامه و سرمایه گذاری مشروع در قانون اساسی مشخص شده است.

وی با اشاره به این كه دستگاه قضایی می تواند نقش بسیار مهمی را در بهبود كسب و كار و رونق تولید داشته باشد، اظهار داشت: برخی از كشورها به دلیل اصلاحات متعدد در قوانین خود توانسته اند رونق كسب و كار خود را در جایگاه خوبی قرار دهند.

رئیس شعبه 212 دادگاه حقوقی تهران افزود: متاسفانه بسیاری از قوانین موجود در كشور از سالیان بسیار دور تا به امروز در دستور كار دستگاه های مختلف قرار گرفته اند، بدون این كه اصلاحات داشته باشند.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو ایمان حسین پور شرفشاد با اشاره به انواع مالكیت در ایران، گفت: مالكیت در نوع مادی و معنوی شكل می گیرد، به طوری كه افراد می توانند علاوه بر اموال قابل مشاهده مانند خودرو و خانه مالك ایده و فكر نیز باشند.

وی با اشاره به اصل 158 قانون اساسی، توضیح داد: قوه قضاییه بر اساس این بند موظف است تا لوایح قضایی را تهیه كند.

این وكیل دادگستری با اشاره به این كه حمایت هرچه بیشتر از مالكیت معنوی زمینه خوبی را برای رونق تولید فراهم می كند، اظهار داشت: قوه قضاییه می تواند با بهره گیری از اختیار تنظیم لوایح قضایی مالكیت فكری در كشور را مورد حمایت قرار دهد.

وی افزود: حمایت از مالكیت فكری می تواند میزان سرمایه گذاری های خارجی در ایران را افزایش دهد و از طرفی دیگر امنیت اقتصادی را در مرزهای داخلی ارتقا دهد.

ایمان حسین پور شرفشاد با اشاره به قوانین موجود در حوزه مالكیت فكری، توضیح داد: در حال حاضر قوانین مالكیت فكری در ایران به گونه ای تنظیم شده اند كه فقط ناظر بر تولیدات داخلی اختیار عمل دارند.

وی ادامه داد: برای مثال اگر یك نویسنده كتابی را در خارج از مرزهای كشور دست به تولید بزند، در داخل ایران مورد حمایت قانون قرار نمی گیرد.

این وكیل دادگستری افزود: عدم توجه قوانین مالكیت فكری به خارج از مرزهای ایران باعث شده تا بسیاری از فعالان غیر ایرانی در داخل ایران با اعتماد و اطمینان سرمایه گذاری نكنند.

وی با اشاره به این كه قوه قضاییه می تواند نقش چشم گیری در افزایش رونق اقتصادی داشته باشد، تصریح كرد: تمام نهادها و دستگاه ها باید در تعامل با یكدیگر سیاست های كلان رونق اقتصادی كشور را پیش ببرند.

ایمان حسین پور شرفشاد با اشاره به این كه نظارت بر حسن اجرای قوانین از جمله مهم ترین وظایف قوه قضاییه است، عنوان كرد: خوشبختانه امروزه رییس قوه قضاییه وظیفه نظارتی قوه قضاییه را به طور مطلوب و جدی پیگیری می كنند.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس