صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ملكی گفت: فرهنگ، پیوست پروژه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیست بلكه هادی كلیه این پروژه ها و جریانات است.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" با موضوع ضرورت پیوست فرهنگی در فرآیند جهانی شدن و ارتباطات فرهنگی با حضور دكتر رضا ملكی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و ارتباط تلفنی با مرتضی حسینی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

ملكی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان اینكه فرهنگ بزرگترین برساخته بشر است گفت: جنبه های مادی تمدن، در سطح نازل تری از تولید و برساخته های بشری قرار می گیرد.

وی با بیان اینكه فرهنگ در كلیه شئون جامعه یك نقش راهبری و هادی دارد افزود: بر این اساس فرهنگ، پیوست پروژه های اقتصادی وسیاسی و اجتماعی نیست بلكه فرهنگ هادی كلیه جریانات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأكید كرد: ما به جای پیوست فرهنگی برای حوزه های مختلف باید پیوست اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای فرهنگ داشته باشیم چراكه فرهنگ دارای نقش هادی و راهبری است. اگر ما جایگاه و نقش اصلی فرهنگ را به درستی بشناسیم متوجه خواهیم شد كه فرهنگ متاثر از سیاست و اقتصاد نیست و نباید باشد كه متاسفانه امروز این اتفاق افتاده است.

ملكی با بیان اینكه پیوست فرهنگی برای حوزه های دیگر نشانه نگاه ابزاری و حداقلی به فرهنگ است مطرح كرد: جریان قدرت و ثروت بعد از تحولات دنیا همه مسائل حتی علم را هدایت می كند و این اتفاق برای فرهنگ نیز افتاده است؛ یعنی ساخت عروسك باربی و ترویج آن در ایران متاثر از فرهنگی است كه در خدمت جریان اقتصادی و قدرت و ثروت قرار دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینكه جهانی شدن به تضعیف و كمرنگ شدن مرزها اشاره دارد افزود: ما بر اساس آموزه های اسلامی و دینی بحث مهدویت و مدل جهانی شدنِ مبتنی بر عدالت و ارزشهای الهی و انسانی را داریم و معتقد به جهانی سازی هستیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه نقش آفرینی مولفه های نرم در شكل گیری جهان آینده از مولفه های سخت موثرتر و گسترده تر است افزود: امروز دین به عنوان یك مولفه نرم، نقش آفرینی بیشتری در شكل گیری جهان آینده دارد. علاوه براین مطرح شدن نظریه "مردم سالاری دینی" از سوی انقلاب اسلامی از نظریه دموكراسی غرب مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

ملكی در رابطه با نقش نخبگان جهان اسلام در فرآیند جهانی شدن گفت: امروز زایش فكری غرب به پایان رسیده و نظام استكبار و دنیای غرب حرف تازه ای برای بشریت ندارد اما در مقابل تفكرات مسلمانان و اسلام قرار گرفته است. كلیه تلاش های نظام استكبار علیه انقلاب اسلامی، اسلام و مسلمانان ناشی از احساس خطر نسبت به این تفكر است.

در ادامه برنامه "گفت و گوی فرهنگی " از رادیو گفت و گو، حسینی بیان كرد: پیوست فرهنگی در اقتصاد، سیاست و قوانین ضروری است.

وی با تاكید بر اینكه مجلس شورای اسلامی قبل از تصویب قوانین باید پیوست فرهنگی آن ها را در نظر بگیرد افزود: پیوست فرهنگی با در اختیار قرار دادن فرصت هایی به توازن در توسعه و تعادل در اجتماع كمك خواهد كرد.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان مطلب اظهار داشت: در صورت بی توجهی به توسعه پیوست فرهنگی قطعا توسعه نامتوازن و آسیب پذیری فرهنگ در مقابل تهاجم فرهنگی بیشتر خواهد شد و اهداف گذاری فرهنگی ما در حد شعار باقی خواهد ماند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»