صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس فضای مجازی با اشاره به اینكه نبرد جمهوری اسلامی در عرصه سایبر نیز همانند زمین به دفاع معطوف است، تصریح كرد: برای ارتقای پدافند سایبری چاره ای جز بومی سازی نداریم.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی ظرفیت‌های ممتاز جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدیدات سایبری بیگانگان) با حضور مهندس صادق گرجی‌زاده، كارشناس ارشد فضای مجازی روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

صادق گرجی‌زاده در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: در حال حاضر دنیا این مرزبندی را انجام داده كه به چه شكل حاكمیت خودش را حفظ بكند؟ اما كشورهایی كه می‌خواهند از این حاكمیت بیرون بیایند یا لااقل اگر در این حاكمیت هستند، مرزهای خودشان را به خوبی ترسیم كنند كه به موقع بتوانند از آنها حفاظت یا صیانت كنند، در حوزه‌های مختلف سایبری اعم از زیرساختی، فیزیك و ارتباطی و زیرساخت‌های ادراكی، منطقی و شناختی مرزهای خودشان را تبیین كردند.

وی افزود: وقتی مرزها خوب تبیین نمی‌شود، دستگاه‌های متولی نیز نمی‌دانند از چه مرزی به چه شكلی صیانت بكنند. اگرچه امروز در دستگاه‌ها عزمی برای این صیانت از مرزها وجود دارد، اما چون فرایند مناسبی شكل نگرفته و چارچوب‌ها وجود ندارد، صیانت به درستی انجام نمی‌شود. شاید مسئولان به یكدیگر اتهام هم وارد كنند كه آن قسمت وظیفه شماست و .... در نهایت این كار است كه بر زمین می‌ماند. بنابراین كار اساسی كه نیاز است در این حوزه شكل بگیرد، قبل از اینكه هر كاری انجام شود، این مرزها را به خوبی با شاخصه‌های علمی و فنی تبیین كنیم و دستگاه‌هایی كه در این حوزه نقش دارند، نقش‌شان را به طور كامل مشخص و ابلاغ كنیم، پس از آن مطالبه كنیم. در این صورت دیگر كسی نمی‌تواند از زیر بار مسئولیت و ولنگاری كه اكنون در فضای مجازی است، شانه خالی كند.

كارشناس حوزه سایبر پدافند غیرعامل ادامه داد: بنابراین نیاز است كه حاكمیت مرزهای سایبری و تعیین وظیفه و محدوده هر مسئول در دستور كار قرار بگیرد، اگرچه این موضوع بیشتر به شورایعالی فضای مجازی ربط دارد و نیاز است كه راهبردهای خودش را در این حوزه تبیین و ابلاغ و از دستگاه‌های زیربط مطالبه بكند.

صادق گرجی‌زاده با اشاره به سلاح‌های سایبری گفت: سلاح برای تخریب، جاسوسی، فریب و سرقت و امثال آن تولید می‌شود. حال ابزارهایی هستند كه این نام را ندارند اما كاركرد سلاح را انجام می‌دهند. اما این سلاح‌ها وقتی حالت امنیت ملی پیدا می‌كند، آن موقع دیگر نام سلاح می‌گیرد. از طرفی بنا بر راهبرد دفاعی كشورها، این سلاح‌ها با این اهداف تولید می‌شود. برای نمونه خیلی كم می‌شنوید كه كشوری مانند چین بخواهد عملیات خرابكارانه،تخریب و از كار انداختن یا اختلال انجام دهد، چون راهبرد دفاعی چین و سلاح‌های آن در فضای سایبری، جاسوسی و سرقت است.

وی افزود: اما رژیم‌صهیونیستی چون در یك باتلاق گرفتار است، راهبرد دفاعی‌اش بیشتر حالت تهاجمی، اختلال و از كار انداختن و بعد از آن جاسوسی و كارهای دیگر را در دستور كار خود دارد. اما ما بیشتر در حوزه دفاعی هستیم، قاعدتا واژه سلاح را به ابزارها و سامانه‌های این حوزه نمی‌دهیم، بلكه به آنها عنوان سامانه‌های دفاعی می‌دهیم. لذا سامانه‌ها و ابزارهای دفاعی یكسری نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای پایه و اساسی است كه وقتی ما در لایه خودش آنها را بومی‌سازی و تولید بكنیم، به طور عملی یكی از سكوهای دفاعی سایبری را مستحكم می‌كنیم و به قولی بومی‌سازی می‌كنیم كه اجازه ورود دشمن را ندهیم.

كارشناس فضای مجازی در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: اصطلاح اشغال سایبری را مطرح كردیم، این واژه سال‌هاست كه به كار می‌رود و در واقع درباره كشورهایی كاربرد دارد كه وابسته به تجهیزات سایبری هستند در آنها اتفاق افتاده است. حال ممكن است، اشغال در بعد لایه فیزیكی فضای سایبری، منطقی و اطلاعاتی یا فضای ادراكی شناختی باشد و اكنون نیز این اشغال وجود دارد و حتی در كشور ما اتفاق افتاده است. اما قوت و ضعف و میزان این اشغال در كشورهای مختلف متفاوت است و درجات مختلفی دارد. اگر ما بخواهیم میزان این اشغال را در پدافندی و سایبری هر روز كمتر كنیم، چاره‌ای نداریم جز اینكه در سه سطوح كلان به سمت بومی كردن حركت كنیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند