صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینكه اروپا تصور می كند ایران در قبال برجام به آنها محتاج است، تصریح كرد: باید نشان دهیم كه ایران راه خود را می رود و این همان چیزی است كه اروپایی‌ از آن واهمه دارد.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی گام‌های جدید فنی و سیاسی ایران برای مقابله موثر با بی‌عملی اروپا در قبال برجام) در ارتباط تلفنی با دكتر سیامك باقری، تحلیلگر مسائل سیاسی روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

سیامك باقری در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار كرد: اروپایی‌ها ناتوانی خودشان را در برابر آمریكایی‌ها نشان دادند و ثابت كردند، قادر نیستند كه فشارهای آمریكا را به نوعی دور بزنند یا در مقابل آن قرار بگیرند. اما در عین حال، اقدامی كه جمهوری‌اسلامی انجام داد، هم قابل قبول است و هم قابل تاثیرگذاری بر طرف‌های جمهوری‌اسلامی ایران در حوزه برجام است. اما از آنجا كه اروپایی‌ها در بحث برجام از ذینفعان به شمار می‌روند و اختلال در موضوع تعهدات برجامی از سوی جمهوری‌اسلامی برای آنها حساسیتی را ایجاد می‌كند؛ حساسیتی كه از سوی اروپایی‌ها در سطح امنیتی تلقی می‌شود.

وی افزود: بنابراین هر كاری كه جمهوری‌اسلامی در چارچوب سازوكارهای موجود برجام پیش‌بینی كرد و در چارچوب ضرب‌العجل‌های شصت روزه مطرح شده در حال عملیاتی كردن آن است، تاثیرگذار خواهد بود، لذا اقدامی كه برای شصت روز به شصت روز برداشتیم، شاید كفایت نكند، اما اقدام بسیار مهمی است. در عین حال مهم‌ترین گام در این زمینه نخستین بحث این است كه هر قدمی كه برداشتیم، صراحت و قاطعیت بدون هر گونه تسامحی پشتوانه هر اقدام باشد، یعنی اروپاییان تصور نكنند هر اقدامی كه كردیم در درون خودمان چند صدایی است، لذا آن صراحت و قاطعیت زمانی می‌تواند در حوزه دیپلماسی موثر واقع شود كه یك صدا از داخل به بیرون منعكس شود؛ یكصدایی هم در حوزه تصمیم‌سازان و هم در تصمیم‌گیران در حوزه جامعه مدنی است.

تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: به عبارتی فضا، گروه‌ها، اصحاب رسانه باید این پیام واحد را به اروپایی‌ها برسانند كه ما همه در واقع پشت یك دیپلماسی هستیم، به ویژه در تصمیمات شصت روزه كه یكی از گام‌های مهم است و لذا نظر برخی از سیاسیون، مطبوعاتی‌ها و شخصیت‌ها كه ابراز می‌كنند برای غربی‌ها به شكل یك روزنه امید تلقی می‌شود، لذا تصور می‌كنند در جمهوری‌اسلامی نوعی از پراكندگی آراء و شكاف دیدگاه‌ها ایجاد شود كه غربی‌ها به واسطه این شكاف‌ها، بتوانند خنثی‌سازی‌ اقدامات ایران را دنبال كنند.

سیامك باقری گفت: برخی از این اقدامات منوط به فضای ذهنی است كه كشورهای اروپایی چون بریتانیا، فرانسه و آلمانی‌ها از ما دارند، لذا باید دید آنها چه تلقی از حركات دیپلماتیك ما و عملیاتی كردن آن حركات بر اساس آنچه در چارچوب برجام انجام دادیم، دارند. به نظرم تلقی اروپایی‌ها این‌گونه است كه هنوز جمهوری‌اسلامی در موضوع برجام محتاج به اروپاست، یعنی این تلقی وجود دارد كه هنوز حتی آن بخش پشتیبانی‌های سیاسی و دیپلماتیك اروپا با ایران پابرجاست، اگرچه موضوعات برجام را عملیاتی نكردند. برای همین این تلقی باید به شكلی باطل شود. باطل كردن این تلقی به شكلی است، هر نوع قدمی كه اروپایی‌ها بخواهند برای ما بردارند، باید برای آنها این‌گونه تلقی شود كه ایرانی‌ها راه خود را می‌روند و اگر ما تغییر رفتار ندهیم، ایرانی‌ها راه خودشان را خواهند رفت و این همان چیزی است كه اروپایی‌ها از آن واهمه دارند.

وی افزود: باید به شكلی رفتار شود كه اروپایی‌ها متوجه شوند حتی اگر اینستكس یا هر گونه كانال مالی نباشد، ایرانی‌ها در مسائل اقتصادی و مالی دچار مشكل حاد یا چالش جدی می‌شوند. از طرفی هر گونه نشست یا گفت‌وگو با اروپایی‌ها باید مشروط باشد، یعنی وقتی نشست یا گفت‌وگویی با اروپایی‌ها برگزار می‌شود، آنها حرف و حدیثی می‌زنند كه این حرف و حدیث نوعی شروط و شروط تعیین كردن برای ماست. در حالی كه ما باید به صورت تهاجمی و پیش‌دستانه مسائل و شروط را بیان كنیم و گام‌هایی را بردارند تا گفت‌وگوهایی كه به دنبال آن هستند با ما صورت بگیرد.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است