صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

جواد یدایی امناب اظهار داشت: قوه قضاییه باید ساز و كار بودجه ای جداگانه و منحصر به خود را داشته باشد و برای مدیریت دخل و خرج خود به صورت مستقل تصمیم بگیرد.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی چالش های اجرای اصلاحات در قوه قضاییه، با حضور سید حمیدرضا حسینی (رئیس شعبه 2 حقوقی دادگاه عمومی بهارستان) و جواد یدایی امناب (دادرس محاكم حقوقی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه حمیدرضا حسینی با اشاره به اهمیت قوه قضاییه در نظام جمهوری اسلامی، گفت: نهادهای غیر قضایی در كشور همیشه اوقات بسیار اندكی را در اختیار این قوه می گذارند و نسبت به گستردگی این دستگاه وقت كمتری را صرف می كنند.

وی با اشاره به این كه یك فصل كامل از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به قوه قضاییه اختصاص داده شده است، اظهار داشت: در این قانون قوه قضاییه به عنوان قوه ای مستقل تعریف شده كه پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی اشخاص است.

رئیس شعبه 2 حقوقی دادگاه عمومی بهارستان با بیان این كه تحقق عدالت مهم ترین رسالت قوه قضاییه است، عنوان كرد: گسترش عدل و آزادی های مشروع، احیای حقوق عامه، نظارت بر حسن اجرای قوانین و كشف جرم از جمله مهم ترین وظایف قوه قضاییه هستند.

وی با اشاره به این كه وظایف قوه قضاییه در حكومت داری بسیار تعیین كننده هستند، تصریح كرد: در حال حاضر قوه قضاییه باید فرآیندهای مختلف خود را اصلاح كند و در مسیر رشد و تكامل بیشتر قرار بگیرد.

حمیدرضا حسینی با اشاره به این كه فرآیندهای قوه قضاییه باید مورد آسیب شناسی قرار بگیرند، عنوان كرد: برای رفع چالش های قوه قضاییه باید نقاط ضعف و قوت این دستگاه مشخص شوند.

وی با اشاره به این كه آسیب شناسی به مطالعه دقیق و دانش تخصصی نیاز دارد، تصریح كرد: تمام صاحب نظران در امور حقوقی و نخبگان كشور به صورت متمركز و میان رشته ای باید آسیب های مختلف قوه قضاییه را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

رئیس شعبه 2 حقوقی دادگاه عمومی بهارستان با اشاره به این كه وظایف قوه قضاییه به تمامی امور جامعه مربوط می شود، تصریح كرد: نظام قضایی كشور باید به صورت مستمر مورد رصد قرار بگیرد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو جواد یدایی امناب با اشاره به این كه قوه قضاییه به اصلاحات نیاز دارد، گفت: برای تحقق فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری در مورد قوه قضاییه فرآیندهای این دستگاه باید دستخوش تغییر و اصلاح قرار بگیرد.

وی افزود: برخی از اصلاحات قوه قضاییه درون سازمانی و برخی دیگر به دادگستری ها مربوط می شوند؛ اما اهتمام به بخش عمده ای از اصلاحات خارج از عهده قوه قضاییه هستند.

این دادرس محاكم حقوقی با اشاره به این كه مردم همیشه به نتیجه كار نگاه می كنند و از اتفاقات و نواقص اساسی اطلاع چندانی ندارند، تصریح كرد: اصلاح دستگاه قضایی در گرو اصلاح رویكرد قانون گذاران و روش تصویب قوانین است، در حالی كه تغییر روش مجریان قانون نیز در این روند نقش موثری را دارد.

وی با اشاره به این كه استقلال قوا در قانون اساسی مورد تاكید قرار گرفته است، تصریح كرد: در حال حاضر قوه قضایی از نظر مالی و بودجه استقلال ندارد.

جواد یدایی امناب افزود: تمامی هزینه های دادرسی و هزینه های احتمالی و سایر مبالغی كه از مردم دریافت می شوند، به حساب خزانه كشور واریز می شوند.

وی ادامه داد: قوه قضاییه باید ساز و كار بودجه ای جداگانه و منحصر به خود را داشته باشد و برای مدیریت دخل و خرج خود به صورت مستقل تصمیم بگیرد.

این دادرس محاكم حقوقی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با اشاره به ساز و كار بودجه شوراهای حل اختلاف، توضیح داد: بر اساس قانون بخش عمده ای از هزینه های دادرسی شورای حل اختلاف باید به حساب این شورا برگردد و از این طریق به اعضای شورا پرداخت شود، چرا كه اعضای این شورا حقوق بگیر نیستند.

وی با اشاره به ضرورت استقلال قوه قضاییه در امور مالی، تاكید داشت: استقلال مالی در این قوه باید به گونه ای باشد كه دولت و مجلس نتوانند از اختصاص بودجه به بخش های مختلف دستگاه قضایی جلوگیری كنند.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم