صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سرهنگ رجبی با اشاره به پرسه زنی نوجوانان در فضای مجازی هشدار داد: این پرسه زنی ها در نهایت منجر به بازدید از صفحات غیراخلاقی، جذب شدن به سایت های قمار و حتی مزاحمت در فضای مجازی می شود.

برنامه "صبح و گفت و گو" با موضوع فضای مجازی و اوقات فراغت در ارتباط تلفنی با سرهنگ علی محمد رجبی كارشناس ارشد حوزه فتا از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

رجبی در برنامه "صبح و گفت و گو" بیان داشت: هشدارهای پلیس فتا در موقعیت های مختلف و در بازه زمانی متعدد با شرایط صرفاً جهت یادآوری به خانواده ها و برای جلوگیری از آسیبهاست.

وی نگرانی خانواده ها از حضور فرزندان در فضای مجازی به ویژه در فصل تابستان را نگرانی بجایی دانست و افزود: دلیل این نگرانی فراهم نشدن فضای مجازی سالم و امن و مختص نوجوانان است.

كارشناس ارشد حوزه فتا گفت: طبق تحقیقات، نوجوانان انگلیسی اینستاگرام را كثیف ترین و آلوده ترین شبكه اجتماعی می دانند این درحالیست كه طیف زیادی از نوجوانان ایرانی به این سمت گرایش پیدا كرده و هیچ كنترلی هم بر این فضا نیست.

وی با اشاره به تأكید مقام معظم رهبری بر وجود فضای سالم مجازی گفت: در حال حاضر ما اینترنت ویژه كودكان و امكان احراز هویت برای نظام سنی و محتوایی در شبكه های مجازی را نداریم لذا نهادهای حاكمیتی باید برای این موضوعات تلاش بیشتری كنند اما در این میان نباید از نقش و وظایف خانواده ها غافل شد.

رجبی یادآور شد: خانواده ها با كار كردن در ساعات طولانی و در چندین شیفت هزینه سنگین مدارس غیرانتفاعی و كلاس های تقویتی فرزندان خود را پرداخت می كنند تا آینده خوبی را برای آنها رقم بزنند غافل از اینكه این آینده فقط متاثر از این كلاس ها نیست، بخشی از آینده فرزندان توجه به تهدیدات علیه آنها در محیط واقعی و مجازی است.

كارشناس ارشد حوزه فتا با اشاره به راهكارهایی برای رفع نگرانی و دغدغه خانواده ها در ایام فراغت فرزندان گفت: خانواده ها باید زمان مشخصی را برای حضور فرزندان در فضای مجازی تعیین كنند تا امكان كنترل وجود داشته باشد. زمان مناسب استفاده از فضای مجازی برای افراد تا سن 15 سال، حدود دو ساعت در روز است.

وی همچنین مطرح كرد: ما اگر یك شبكه ایزوله بومی و داخلی هم در اختیار داشته باشیم اما مشكل اعتیاد و پرسه زنی در این فضا حل نمی شود.

رجبی با اشاره به امكان پرسه زنی نوجوانان در این فضا به دلیل جذابیت گسترده هشدار داد: این پرسه زنی ها در نهایت منجر به بازدید از صفحات غیراخلاقی و جذب شدن به سایت های قمار و سرگرمی بدون هیچ ارزش افزوده خواهد شد و در برخی موارد موجب مزاحمت در فضای مجازی می شود. نمونه آن هجوم طرفداران تیم مخالف ورزشی به صفحه خانواده مربی بود كه عمده این كارها از سوی نوجوانان انجام می شود.

كارشناس ارشد حوزه فتا در ادامه این مطلب، تأكید كرد: خانواده ها ضمن ارشاد و همراهی فرزندان باید در مورد آثار این مسائل نیز با آنها صحبت كنند.

وی اوقات فراغت تابستانی را فرصتی برای گرایش نوجوانان به استفاده از بازی های یارانه ای دانست و افزود: والدین همان اندازه كه به كیفیت پیراهن و كفش فرزند خود اهمیت می دهند برای خوراك فكری و روحی فرزندشان در مورد بازی ها نیز وقت بگذارند. خانواده ها باید با نظام و ژانر بازی ها و تاثیر انواع بازی ها اعم از خشن، ورزشی و معمایی بر روح و روان فرزندانشان آشنا شوند.

رجبی در "صبح و گفت گو" با اشاره به تاثیر جذابیت فضای واقعی بر فاصله گرفتن نوجوانان از فضای مجازی مطرح كرد: تحقیقات نشان می دهد وقتی یك بازی، مهارت یا رفتار جذابی در فضای واقعی وجود داشته باشد فرزندان فضای مجازی را كنار می گذارند، اینجاست كه با ورزش، تفریحات سالم و كلاس های آموزشی می توان وقت بچه ها را پر كرد.

كارشناس ارشد حوزه فتا در پایان تأكید كرد: اگر نوجوانان با مهارت های كسب و كار آشنا شوند در سن 18 سالگی قادر به راه اندازی استارت آپ و كارآفرینی در عرصه اقتصادی خواهد شد.

مرتبط با این خبر

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است