صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رهبر انقلاب با بیان اینكه ملت ایران در تحریم‌های ظالمانه، مظلوم واقع شده اما ضعیف نیست، گفت: ملت ایران به همه مقاصدی كه ترسیم كرده، خواهد رسید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس، مسئولان و جمعی از قضات و كاركنان قوه‌ی قضائیه، «عدالت» را محور اساسی دستگاه قضا خواندند و با ابراز خرسندی از اقدام رئیس قوه در تهیه‌ی برنامه‌ای خوب برای ایجاد تحول در این دستگاه، «اجرای زمان‌بندی‌شده، شجاعانه و متكی بر روشهای مبتكرانه‌ی این برنامه» را كاملاً ضروری برشمردند و با تجلیل از ایستادگی تحسین‌برانگیز چهل‌ساله‌ی مردم در مقابل زورگویان جهانی افزودند: ملت مظلوم و مقتدر ایران، در مقابل فشارها، تهمتها و اهانتهای شریرترین حكومت جهان یعنی آمریكا از اهداف خود كوتاه نمی‌آید و مسیر انقلاب و امام را برای دستیابی به عزت، رفاه و پیشرفت و سرافرازی ادامه خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی با تبریك هفته‌ی قوه‌ی قضائیه و تجلیل از شخصیت شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی به‌عنوان بنیان‌گذار دستگاه قضائی در نظام اسلامی، گفتند: شهید بهشتی، انسانی صاحب فكر و اراده، قوی، منضبط، اهل كار، با نشاط و به معنی واقعی یك نعمت بزرگ بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اهمیت قوه‌ی قضائیه را مبتنی بر وظیفه‌ی اصلی آن یعنی «اقامه‌ی عدل» دانستند و افزودند: قوه‌ی قضائیه در نظام جمهوری اسلامی همچون نهالی جدید روزبه‌روز رشد كرده و در دوره‌های مختلف پیشرفتهایی داشته است كه در دوره‌ی جدید نیز باید نسبت به دوره‌های قبل، پیشرفت و آورده‌ی جدیدی داشته باشد.

ایشان با تأكید بر اینكه مهم‌ترین مأموریت قوه‌ی قضائیه در دوره‌ی جدید، «ایجاد تحول در چارچوب اصول اسلام و قرآن و قانون اساسی» است، خاطرنشان كردند: تحول به معنای استفاده از شیوه‌های كارآمدتر و مؤثرتر و بهینه شدن شیوه‌های قبلی و همچنین رفع نقصها، خلأها و اشكالات گذشته است.

رهبر انقلاب اسلامی، ایجاد تحول در قوه‌ی قضائیه را نیازمند «طراحی كلان» و «برنامه‌ی مدون و زمان‌بندی‌شده» دانستند و گفتند: برای ایجاد تحول، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی، پنجاه درصدِ كار است و پنجاه درصدِ بقیه مربوط به تحرك و اقدام و عمل است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز امیدواری به تحقق تحول در قوه‌ی قضائیه در دوره‌ی جدید، تأكید كردند: باید اجرای سند آماده‌شده‌ی تحول، بدون تأخیر شروع شود.

ایشان در ادامه با اشاره به وظایف گسترده‌ی قوه‌ی قضائیه در قانون اساسی و جایگاه بسیار مهم این قوه افزودند: «احیای حقوق عامه كه گستره‌ی وسیعی از اقتصاد و امنیت تا عرصه‌ی بین‌المللی را در بر میگیرد»، «گسترش عدل و آزادی‌های مشروع»، «پیشگیری از وقوع جرم» و «نظارت بر حُسن اجرای قانون» از جمله‌ی این وظایف مهم است كه اجرای آنها نیازمند شیوه‌های نو و ابتكاری و انسانهای توانا است.

رهبر انقلاب اسلامی یكی دیگر از وظایف مهم قوه‌ی قضائیه را «مبارزه‌ی سخت‌گیرانه با فساد» در درون قوه و در خارج از قوه برشمردند و تأكید كردند: مبارزه با فساد در دورن قوه‌ی قضائیه در اولویت است زیرا حتی یك عنصر ناباب در دستگاه قضائی میتواند زحمات قضات شریف و پاك‌دامن و كاركنان امین این قوه در سراسر كشور را مخدوش كند و تأثیرات مخربی بر جای بگذارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: گناه فردی كه مسئول مبارزه با فساد است و دچار فساد میشود، چند برابر و نابخشودنی است، بنابراین در این موضوع سخت‌گیری شود.

ایشان با اشاره به تهمت و بدگویی و تعرض به قوه‌ی قضائیه بویژه در فضای بی در و دروازه‌ی مجازی خاطرنشان كردند: در طول تاریخ، امیر مؤمنان یعنی مظهر كامل عدالت را هم به بی‌عدالتی متهم میكردند، بنابراین فضاسازی و تهمت نباید در عزم و اراده و فعالیتها تأثیر منفی بگذارد.

رهبر انقلاب «تصویرسازی از قوه‌ی قضائیه در افكار عمومی» را بسیار مهم خواندند و افزودند: باید در این زمینه كاملاً مراقب و هوشیار بود چراكه برخی حوادث ممكن است خصوصیات یك قوه‌ی قضائیه‌ی خوب یعنی شرافت، صداقت و عدالت را در چشم مردم، برعكس جلوه دهد.

ایشان در تبیین خصوصیات ضروری دستگاه قضا در افكار عمومی تأكید كردند: دستگاه قضا در چشم مردم باید در «انتصابات، احكام، گفتار و رفتار» دارای «حكمت» باشد و مردم كارهای این قوه را متكی بر «كار علمی و كارشناسی» ببینند.

«برخورداری از گوش شنوا در همه‌ی مراحل قضائی و صبر و حوصله‌ی شنیدن از همه‌ی شاكیان و متهمان» و نیز «برخورداری از قاطعیت و اقتدار» دو خصوصیت دیگری بود كه رهبر انقلاب، آنها را برای تصویر دستگاه قضا در افكار عمومی، كاملاً ضروری خواندند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌ها» را ضربه به اقتدار قوه‌ی قضائیه دانستند و خاطرنشان كردند: وقتی پرونده‌ای ده سال در محاكم به نتیجه نمیرسد، از نظر مردم نشان‌دهنده‌ی ناتوانی و سردرگمی دستگاه قضائی در این پرونده است، بنابراین باید پرونده‌ها با سرعت لازم به نتیجه برسند و احكام صادرشده اجرا شوند.

رهبر انقلاب، «رفتار، گفتار، عملكرد و تبلیغات صحیح» را زمینه‌ساز ترسیم تصویر مناسب از قوه‌ی قضائیه در اذهان عمومی خواندند و افزودند: همه‌ی دستگاه‌ها از جمله صداوسیما باید به دستگاه قضا كمك كنند.

رهبر انقلاب، دقت در انتصابات قضائی را مهم برشمردند و با استناد به فرمان امیر مؤمنان به مالك اشتر درباره‌ی انتخاب برترین مردم برای قضاوت افزودند: مسئولان و مدیران قضائی، این فرمان تاریخی را حتماً مطالعه كنند و در انتصابات و گزینش‌ها خصوصیاتی را كه امیر مؤمنان مورد تأكید قرار داده، ملاك عمل قرار دهند.

«توجه به اخلاق و روشهایی كه در روندِ ظاهراً خشك كارهای دستگاه قضا باعث تلطیف میشود»، توصیه‌ی دیگر رهبری به مسئولان قضا بود.

ایشان افزودند: با همه‌ی مراجعان و در همه‌ی مراحل قضائی، خوش‌رفتار، باحوصله و صبور رفتار كنید و با توصیه به عفو و گذشت، به روشهایی نظیر احیای حكمیت و استفاده‌ی صحیح از شوراهای حل اختلاف اهمیت دهید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به مسائل روز، افزودند: این روزها خبرگزاری‌های خارجی به نقل از كارشناسان، مكرر اذعان میكنند كه ملت ایران را نمیتوان با فشار و تهدید و تحریم به زانو درآورد. البته این واقعیت ناشی از حوادث ماه‌های اخیر نیست، بلكه نتیجه‌ی چهل سال ایستادگی، عزت، عظمت و اقتداری است كه ملت ایران از خود نشان داده است.

ایشان، پیروزی انقلاب را نقطه‌ی بیرون آمدن ملت از «لاك ذلت و توسری‌خوری» برشمردند و خاطرنشان كردند: در چهار دهه‌ی اخیر، تلفیق هویت ایرانی با خصوصیات اسلامی، موجب شده فشارهای زورگویان جهانی، تأثیری در روند حركت ملت نداشته باشد.

رهبر انقلاب، حضور همیشگی در راه‌پیمایی‌های 22بهمن و روز جهانی قدس و همچنین شركت در انتخابات متعدد را نشانه‌ی عزم و اراده‌ی تحسین‌برانگیز ملت دانستند و افزودند: در اواخر امسال نیز انتخابات داریم كه معتقدم با وجود تردیدافكنی برخی‌ها، مردم در آن انتخابات نیز با شور و شوق شركت میكنند و عظمت خود را نشان میدهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اتهامات، اهانتها و دشنامهای شریرترین حكومت جهان یعنی آمریكا به ملت ایران را یادآور شدند و افزودند: منفورترین و خبیث‌ترین دولت جهان كه عامل جنگ، تفرقه، چپاول و غارت كشورها و ملتها است، ملت شریف ایران را هر روز مورد ناسزا و اتهام قرار میدهد اما مردم ایران از این اعمال زشت آمریكا جا نمیخورند و عقب نمی‌نشینند.

ایشان تحریم‌های آمریكا را ظلمی بارز به ملت ایران خواندند و تأكید كردند: ملت مظلوم اما درعین‌حال مقتدر ایران، به فضل الهی، همچنان مثل كوه می‌ایستد و با قوت به حركت خود ادامه میدهد و به همه‌ی مقاصد مورد نظرش دست می‌یابد.

رهبر انقلاب، پیروزی نظام اسلامی بر همه‌ی توطئه‌ها از جمله جنگ، فتنه، نفوذ، تحریكات تروریستی و دیگر اقدامات خباثت‌آمیز آمریكا را نشانه‌ی آشكار حمایت پروردگار از این ملت خواندند و افزودند: بخش اصلی اقتدار ملت، مرهون اعتقاد عمیق به حمایتهای الهی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیشنهاد مذاكره‌ی آمریكا را یك «فریب» خواندند و خاطرنشان كردند: دشمن وقتی نتوانسته با فشار به هدفش برسد، با تصور سادگیِ ملت ایران، پیشنهاد مذاكره میدهد و میگوید ملت ایران باید پیشرفت كند؛ البته این ملت حتماً پیشرفت خواهد كرد اما بدون شما و به شرطی كه شما نزدیك نشوید.

ایشان با یادآوری همه‌كاره بودن آمریكا و انگلیس در دوران رژیم پهلوی گفتند: شما عامل عقب‌ماندگی ملت ایران در آن دوره‌ی منحوس هستید و الان هم حضور شما جز عقب‌ماندگی و توقف پیشرفت ایران هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

رهبر انقلاب، هدف اصلی پیشنهاد آمریكا برای مذاكره را «خلع سلاح ملت و حذف عوامل اقتدار ایران» خواندند و خاطرنشان كردند: آمریكایی‌ها اكنون با وحشت از عوامل اقتدار ملت ایران، می‌ترسند جلو بیایند بنابراین میخواهند با مذاكره، این اسلحه و عامل اقتدار را از دست ایران بگیرند تا هر بلایی میخواهند سر ملت بیاورند.

ایشان افزودند: اگر در مذاكرات حرف او را قبول كردی پدر ملت درمی‌آید و اگر قبول نكردی همین فضاسازی‌های سیاسی، تبلیغات و فشارها ادامه خواهد یافت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سوءاستفاده‌ی آمریكایی‌ها از ابزار حقوق بشر گفتند: شما حدود 300 مسافر بی‌گناه را در آسمان میكُشید، با كمك به سعودی‌ها در یمن جنایات مكرر میكنید، آن‌وقت از حقوق بشر دم میزنید!

رهبر انقلاب در پایان سخنانشان تأكید كردند: ملت ایران با ادامه‌ی راهی كه اسلام، انقلاب و امام ترسیم كرده‌اند، اهداف باارزش و جذاب خود یعنی دستیابی به عزت، رفاه مادی، پیشتازی در علم و آرامش و امنیت اجتماعی را محقق خواهد كرد.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در گزارشی با گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهید آیت‌الله بهشتی، ضمن ارج نهادن به تلاشهای صورت‌گرفته در قوه‌ی قضائیه در ادوار گذشته، خاطرنشان كرد: تحول در دستگاه قضائی كه خواست رهبری، همه‌ی مردم و كاركنان دستگاه قضائی است، ضرورت دارد.

رئیس دستگاه قضائی با اشاره به آمادگی قضات و كاركنان قوه‌ی قضائیه برای تحول زمان‌بندی‌شده در این دستگاه، افزود: ما در دستگاه قضائی به دنبال كاهش جمعیت كیفری، كاهش ورودی پرونده، اصلاح نظام دادرسی و برطرف شدن موانع فرایند دادرسی هستیم.

رئیس قوه‌ی قضائیه، «امیدآفرینی در همه‌ی لایه‌های اجتماعی» را لازمه‌ی تحول دانست و افزود: تلاش میكنیم دستگاه قضائی ملجأ و پناهگاه مردم شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: قوه‌ی قضائیه وظیفه‌ی نظارت بر اجرای صحیح قانون و نظارت بر حُسن اجرای امور را بر عهده دارد و این قوه در موضوع حقوق عامه به‌عنوان مطالبه‌گری جدی، اقدام خواهد كرد.

رئیس قوه‌ی قضائیه از فعال شدن بخشهای مبارزه با فساد بویژه فساد اقتصادی در چارچوب بیانیه‌ی گام دوم خبر داد و خاطرنشان كرد: خود را موظف میدانیم كه با همه‌ی قوا و بخشهای حاكمیتی، همكاری و همیاری كنیم و با صدور حكم عادلانه، متجاوزان به قانون و حقوق مردم و بیت‌المال را سر جای خود بنشانیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند