صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

امیر فیروزجایی بیان كرد كه در مورد طب سوزنی تبلیغات اغواكننده ای وجود دارد در حالی كه این طب قرار نیست معجزه كند یا جایگزین درمان بیماری هایی نظیر انواع سرطان و ام اس شود.

استادیار و محقق دانشگاه نان جینگ چین و عضو موسس انجمن علمی طب سوزنی ایران در «روزنه» و درباره طب سوزنی عنوان كرد: طب سوزنی یكی از زیرشاخه های طب سنتی چینی و جزو زیرشاخه های طب مكمل تقسیم بندی می شود. قدمت آن به چندین هزار سال پیش بر می گردد و سال هاست كه شرق آسیا از این طب به عنوان درمان استفاده می كنند ولی از حدود 40 تا 50 سال قبل بعد از اینكه تاییدیه های علمی را گرفت و همچنین مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت به مرور وارد كشورهای غربی شد و اكنون به عنوان یك طب مكمل در بیشتر كشورهای دنیا به رسمیت شناخته شده است.

وی افزود: از حدود چهار یا پنج سال پیش نیز توسط وزارت بهداشت ایران كه متولی بحث سلامت است مورد تایید قرار گرفته و با مجوز و تاسیس انجمن علمی طب سوزنی شروع به كار كرده است.

دكترای تخصصی بالینی طب سوزنی، گفت: طب سوزنی یكی از رشته های تخصصی پزشكی است یعنی لازمه آن این است كه فرد ابتدا دوره پزشكی خود را گذرانده باشد سپس دوران تخصصی طب سوزنی را بگذراند تا بتواند مجوز و اجازه فعالیت را داشته باشد.

فیروزجایی افزود: طب سوزنی در یكسری از بیماری ها درمانگر است و در یكسری از بیماری ها به عنوان كمك كننده در كنار طب های دیگر قرار می گیرد. طب سوزنی روی دردها اثر خوبی دارد كه درد مفاصل و استخوان ها تا دردهای دیگری مثل انواع سردردها را شامل می شود.

او در پاسخ به این پرسش كه چه كسانی می توانند از طب سوزنی بهره بگیرند، بیان كرد: منع خاصی برای انجام طب سوزنی وجود ندارد مگر اینكه فرد بیماری زمینه ای یا مشكلی داشته باشد كه پزشك تشخیص دهد طب سوزنی برایش ضرر دارد یا ندارد. البته در اطفال نیز به خاطر تغییراتی كه در آناتومی بدن آنها وجود دارد فردی كه طب سوزنی را انجام می دهد حتما باید متخصص اطفال در طب سوزنی باشد كه متاسفانه هنوز در ایران چنین تخصصی وجود ندارد.

عضو موسس انجمن علمی طب سوزنی ایران درباره تهدیدات طب سوزنی نیز تصریح كرد: عمده ترین تهدیدی كه ما به عنوان متخصص طب سوزنی در ایران نگران آن هستیم دخالت افرادی است كه صلاحیت انجام این كار را ندارند. یعنی صرف پزشك بودن برای انجام طب سوزنی كافی نیست. حتما باید متخصص طب سوزنی باشند تا صلاحیت انجام این كار را داشته باشند. همچنین متاسفانه گاهی تبلیغات اغواكننده درمود طب سوزنی وجود دارد. طب سوزنی قرار نیست معجزه كند یا كار خارق العاده ای انجام دهد، یكی از زیرشاخه های علم پزشكی است و درمان را با توجه به پاتولوژی و فیزیولوژی ای كه برایش تعریف شده انجام می دهد.

بنابراین همه بیماران ابتدا پزشك خود را با اطلاعات كامل انتخاب كنند و بدانند طب سوزنی قرار نیست جایگزین درمان بعضی از بیماری ها مثل بیماری های زمینه ای خطرناكی مثل انواع سرطان ها و ام اس و ... باشد.

فیروزجایی در پایان نیز درباره اینكه آیا انجمن علمی طب سوزنی ایران خدمات مشاوره ای نیز ارائه می دهد، گفت: سایت رسمی انجمن موجود است كه افراد می توانند به صورت اینترنتی سوالاتشان را بپرسند، همكاران ما كه متخصص طب سوزنی هستند معمولا این كار را انجام می دهند اما در خصوص انتخاب پزشك سایت نظام پزشكی به عنوان متولی اصلی وجود دارد و می توانند به این سایت مراجعه كنند و در قسمت جستجوی پزشك تخصص طب سوزنی و در شهر مورد نظر پزشك مورد نظرشان را انتخاب كنند.
انتهای پیام

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم