صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نوذر شفیعی مخالفت چین با تحریم ایران را ناشی از سیاست این كشور نسبت به نظم بین الملل دانست وگفت: سیاست چین در ارتباط با ایران به معنی تعمیق نفوذ در منطقه استراتژیك خلیج فارس است.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع گام بلند همبستگی راهبردی تهران – پكن و با حضور نوذر شفیعی استاد روابط بین الملل روی آنتن رفت.

نوذر شفیعی با اشاره به مواضع ایران در خصوص سیاست چین واحد و مواضع چین در حمایت از همكاری اقتصادی دو كشور گفت: این دو اتفاقی كه افتاده نشانه خوبی از مناسبات ایران و چین است منتها باید این مناسبات را در سه سطح تجزیه و تحلیل كرد، یكی دولت با دولت است. از سیاست های اصلی جمهوری اسلامی ایران مخالفت با تجزیه طلبی است لذا حمایت ایران از چین واحد تجلی این سیاست است.

وی افزود: حمایت چین از خرید نفت ایران و مخالفت با تحریم های آمریكا بخاطر این است كه اقتصاد چین در حال رشد است و به دنبال تنوع بخشی به منابع انرژی خودش هست یعنی ممكن است خلا ناشی از فروش نفت ایران به چین توسط منابع دیگری تامین شود ولی چین از اینكه منابع انرژی اش محدود به كشورهایی شود كه اغلب هم با آمریكا متحد هستند، زیاد خشنود نیست بنابراین دنبال تنوع بخشی به منابع انرژی و امنیت انرژی اش است و از منابع پایدار انرژی برای اقتصاد خودش دفاع می كند. این موضوعی است كه بیشتر در سطح روابط دو جانبه مطرح است.

استاد روابط بین الملل مخالفت چین با تحریم ایران را ناشی از سیاست چین نسبت به نظم سیاسی بین المللی دانست و تصریح كرد: چین به دنبال این است كه به یك قدرت مهم و حتی هژمون در عرصه بین المللی تبدیل شود و چنین كشوری بعضی ازسیاست ها را كه متعلق به قدرت هژمون فعلی یعنی آمریكا است، بر نمی تابد.

وی اظهار داشت: چین به دنبال یك نظام بین الملل هماهنگ است كه همه كشورها در این عرصه سهم خودشان را در تصمیم گیری ایفا كنند. این سیاست جدی چین در حمایت از ایران، بخشی بخاطر ملاحظاتی است كه این كشور نسبت به نظام بین الملل دارد و در تضاد با آمریكایی ها قرار می گردد.

شفیعی به اهمیت مواضع چین در سطح منطقه ای اشاره كرد و گفت: هم منطقه شرق آسیا و هم منطقه خلیج فارس دو منطقه مهم در عرصه روابط بین الملل هستند. چین برای اینكه بتواند به قدرت هژمون تبدیل شود باید دو تا كار را انجام دهد. یكی اینكه نفوذش را در منطقه ای كه خودش مستقر است تقویت كند و دوم نفوذ خودش را در مناطق استراتژیك دیگر تقویت كند.

وی افزود: لذا از این منظر سیاست چین در ارتباط با ایران به معنی تعمیق نفوذ چین و دفاع از نفوذ چین در یك منطقه استراتژیك به نام خلیج فارس است.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه