صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران اظهار داشت: خانواده ها باید علاوه بر نظارت دقیق به رفت و آمد های فرزند، سعی كنند تا ارتباط خوب و دوستانه ای را با جوان یا نوجوان خود برقرار كنند.

برنامه هاشور با موضوع بررسی نقش و اهمیت زندان در پیشگیری از جرایم مربوط به مواد مخدر و اعتیاد، با حضور سرهنگ علی اكبر یحیایی (رئیس مركز روانشناسی و مشاوره فرماندهی ویژه شرق استان تهران) و سرگرد حسین سلگی (كارشناس اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

سرهنگ یحیایی با اشاره به این كه زندان یك مركز اجتماعی است، گفت: هر مجرم به تناسب جرمی كه انجام داده در زندان مورد تنبیه قرار می گیرند و با بازدارندگی اجتماعی مواجه می شود.

وی با اشاره به این كه زندان می تواند عاملی بازدارنده ای برای اعتیاد باشد، عنوان كرد: زندان با سلب آزادی های اجتماعی و فردی مجرمان و معتادان اهداف بازدارنده خود را دنبال می كند.

رئیس مركز روانشناسی و مشاوره فرماندهی ویژه شرق استان تهران با بیان این كه انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و در اجتماع زندگی می كند، تصریح كرد: اگر اجتماع را از انسان بگیریم روح او در حالت تعدیلی قرار می گیرد.

وی افزود: افراد حاضر در زندان در نتیجه سلب شدن آزادی هایشان بیش از پیش قدر آزادی و اجتماع و خانواده را می دانند.

سرهنگ یحیایی با اشاره به این كه زندانیان معتاد باید از نظر روانی مورد آماده سازی قرار بگیرند، اظهار داشت: اگر مشاوره ها و روان درمانی های داخل زندان به صورت جدی و مطلوب پیگیری شوند، معتادان بهبودیافته با ورود به جامعه با خلا مصرف مواد مخدر رو به رو نمی شوند.

وی با اشاره به این كه مباحث فرهنگی فرآیند رشد افراد را تحت تاثیر قرار می دهند، عنوان كرد: اگر زندانیان در محیط حبس بتوانند با مباحث فرهنگی و اجتماعی مطلوب درگیر شوند، پس از دوران محكومیت می توانند زندگی سالم و رو به رشدی را تجربه كنند.

در ادامه برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو سرگرد حسین سلگی با اشاره به فراوانی آسیب های اجتماعی در كشور، گفت: اعتیاد به مواد مخدر یكی از مهم ترین آسیب های اجتماعی كشور به شمار می آید.

وی با اشاره به این كه بسیاری از جرائم تحت تاثیر اعتیاد شكل می گیرند، اظهار داشت: شایسته است كه زندان ها برای پیگیری اهداف تنبیهی رویكردهای فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهند.

كارشناس اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران افزود: برگزاری كارگاه های آموزشی و مشاوره برای زندانیان می تواند راهكارهای موثری را برای بهبود وضعیت زندانیان فراهم كند.

وی اضافه كرد: اگر زندانیان با حضور در كارگاه های مختلف آموزشی در طول دوران محكومیت خود تخصص های لازم و مورد علاقه خود را فرابگیرند، می توانند پس از حبس در جامعه صاحب شغل باشند و سبك زندگی خود را تغییر دهند.

سرگرد سلگی ادامه داد: كارشناسان اعتیاد و ترك مواد مخدر باید با حضور مستمر در زندان های كشور افراد معتاد را با آسیب های مختلف مواد و مصرف مواد مخدر آشنا كنند.

وی با اشاره به اهمیت موضوعات فرهنگی در پروسه تنبیه افراد، توضیح داد: بسیاری از آموزه های فرهنگی و اجتماعی ما ریشه در قرآن كریم دارد، بر این اساس زندانیان با جدی گرفتن كارگاه های آموزشی قرآن می توانند روش و سبك زندگی خود را اصلاح كنند.

كارشناس اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود در رادیو گفت و گو با اشاره به این كه همنشینی با دوست ناباب آسیب های متنوعی را برای افراد پدید می آورد، توضیح داد: خانواده ها باید علاوه بر نظارت دقیق به رفت و آمد های فرزند خود سعی كنند تا ارتباط خوب و دوستانه ای را با جوان یا نوجوان خود برقرار كنند.

وی افزود: متاسفانه برخی از خانواده ها رفتارهای بیرون از خانه فرزند خود را مورد بررسی و نظارت قرار نمی دهند.

مرتبط با این خبر

  • تامین به موقع و كافی نهاده های دامی در سال جدید

  • اجرای اعتراض اینترنتی به جرائم رانندگی به زودی محقق خواهد شد

  • نارضایتی مردم از مالیات‌ها/ حاكمیت هزینه تولید را كاهش دهد

  • سرلشگر باقری: «وعده صادق» مصداق هم‌افزایی ارتش و سپاه بود

  • تبعیت از مسیر خداوند در تبیین اهمیت پوشیدگی

  • تسهیلات ویژه برای شركتهای دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی

  • بی‌آبرویی بین‌المللی رژیم صهیونیستی عامل شكست دیپلماتیك در شورای امنیت

  • افزایش تعرفه پزشكان عمومی/ 126 هزار تومان منطقی است

  • افزایش مبلغ جریمه‌ها هنوز ابلاغ نشده است

  • ساخت پانسمان نانو فیبری شبیه‌سازی شده با پوست انسان