صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس مسائل بین‌الملل گفت: یكی از مسائلی كه دشمن ایجاد می‌كند، به وجود آوردن تصور ناامنی در حمل و نقل نفت ایران برای افكار عمومی دنیاست، فشاری كه منجر به پذیرفتن مذاكره از سوی دولت ما باشد.

برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی سناریوی آمریكایی، انگلیسی اختلال در ناوگان نفتكش های ایران و توقیف نفتكش در جبل الطارق و راه‌های مهار) با حضور رضا حجت، كارشناس مسائل بین‌الملل روانه آنتن شبكه رادیوگفت‌وگو شد.

رضا حجت در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: انگلیس به دلایل مختلف به نوعی متحد سرسخت آمریكاست و اما كارش در توقیف نفتكش ایرانی به گونه‌ای فشار به افكار عمومی ایران است. در دور‌ههای قبلی مذكرات پیش از حضور محمدجواد ظریف بحث بر سر آن بود كه به توافق می‌رسیم یا خیر، متاسفانه مذكرات هسته‌ای به فضای اقتصادی ایران گره خورد و این مساله را رسانه‌های غربی به سادگی به افكار عمومی ما گره زدند، به طوری كه با احتمال توافق فضای اقتصادی بهتر می‌شد و با هر خبر منفی از مذاكرات، اقتصاد ایران ملتهب می‌شد و بر افكار عمومی ما تاثیر می‌گذاشت.

وی افزود: در واقع این تاثیرگذاری مهارتی است كه غرب توان استفاده از رسانه و گره زدن این مسائل را به هم دارد. این اتفاق در برجام به گونه دیگری افتاد، وقتی آمریكا از برجام خارج شد، اتفاقاتی رقم خورد و بر صحنه داخلی ما تاثیرات منفی گذاشت. به طوری كه حتی امروز سخنانی شنیده می‌شود كه ایران نباید چنین پاسخ اشتباهی حتی به خروج آمریكا می‌داد. جدای از اینكه چرا آمریكا از برجام خارج شد ترامپ از ابتدا با برجام موافق نبود و بالاخره از آن خارج شد.

كارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: پس از خروج ترامپ از برجام به هر دلیلی كه بود، وقتی جمهوری‌اسلامی نپذیرفت به سمت مذاكره با دولت فعلی برود، حال دولت فعلی یا منتظر انتخابات جدید است یا از طریق فشار حداكثری به دنبال مقاومت حداكثری است. با در نظر گرفتن همه این موارد، بحث حمله به ایران یا تحریم و فشار را به اقتصاد و افكار عمومی ما گره بزند كه چگونه مقاومت‌هایی را علیه نظام یا هر كس دیگری علم كند. لذا یكی از مسائلی كه دشمن برای واداشتن ما به سمت اهدافش ایجاد می‌كند، به وجود آوردن تصور ناامنی در حمل و نقل نفت ایران به افكار عمومی دنیاست، فشاری كه منجر به پذیرفتن مذاكره از سوی دولت ما باشد.

رضا حجت گفت: ما در دنیای وانموده در حال زندگی هستیم، در دنیایی كه رسانه‌ها می‌توانند هر تصویر درست یا نادرستی را به ما القا كنند و بقبولاندند و حتی تصاویر نادرست را برای ما به صورت حقیقت القا كنند و ذهن ما را آشفته كنند، لذا باید به هر خبری تكیه نكنیم حتی خبر درست، زیرا خبر درست نیز ممكن است تغییر داده شود و به سمت اخبار نادرست بروند. دنیای رسانه را تا جایی كه امكان دارد، مطالعه كنیم و بشناسیم تا به راحتی گرفتار بازی رسانه نشویم. به این دلیل كه آنچه از قاب تلویزیون به ما نشان داده می‌شود، یا خبری كه انتخاب می‌شود و در قالب گزارش، تحلیل از تریبون رادیو منتشر می‌شود، عموما نمی‌تواند درست باشد.

وی افزود: لذا به نخستین اخبار واكنش هیجانی نشان ندهیم و اجازه دهیم زمان بگذرد و حقیقت آن خبر دربیاید و متوجه شویم آیا آن خبر درست بود. حتی اگر خبر هم درست باشد، احتمال تغییر آن زیاد است و برای موثق بودن آن بهتر است از منبع آن مطلع شویم و خیلی راحت فریب بسیاری از مسائل را نخوریم. این توصیه برای اخباری بود كه درباره توقیق نفتكش گفته شد، نخستین سخنی كه درباره توقیف نفتكش زده شد، عبارت بود از این كه بر مبنای تحریم آمریكا علیه ایران، نفتكش را گرفتند و نفت‌های ایران در سراسر دنیا دچار مشكل هستند. این نوع سخنان نباید خیلی راحت به افكار عمومی ما فشار بیاورد و تحت تاثیر اخبار منفی قرار بگیرند و برای تشخیص خبر درست از غلط مطالعه رسانه‌ای را بالا ببریم.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم