صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سوری مطرح كرد: زیرساخت های خوبی در دولت برای الكترونیكی شدن صورت گرفته است اما جزیره ای بودن سیستم نهادهای مختلف و لزوم دخالت عامل انسانی خطا را افزایش داده است.

برنامه " ضرب سكه" با موضوع اقتصاد هوشمند با حضور دكتر سید ولی الله فاطمی اردكانی ، عضو هسته اندیشه ورزی اقتصاد هوشمند و مهندس شروین سوری ، مدیر عامل شركت پردازش هوشمند روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

ضرب سكه: اقتصاد هوشمند چیست و به چه مولفه هایی نیاز دارد؟

فاطمی اردكانی : هوشمند شدن رفتار بازیگران اقتصاد برای استفاده هوشمندانه یا به عبارتی دیگر تاثیر ابزارهای دیجیتال بر اقتصاد خانواده یا كسب و كارها و مخصوصا دولت ها اقتصاد هوشمند است. بنابراین اگر زیرساخت های دیجیتالی در كشور در اقتصاد خانواده تاثیرگذار باشد اقتصاد نیز رشد خواهد كرد و در این عصر مهارت های دیجیتال از مولفه های اصلی كسب و كار است.همچنین در اقتصاد هوشمند الزامی به حضور در شركت و محل كار نیست. در حالت كلی اگر بتوان هویت و دسترسی افراد را هوشمند كرد ، می توان مسیر تصمیم سازی و توسعه را به صورت هوشمند ادامه داد. در واقع جایگاه انسان ها از حالت تصمیم سازی ، مطالعه و تنظیم قرارداد فاصله گرفته و توسط قراردادهای هوشمند به ماشین و زیرساخت های هوشمند داده می شود.

ضرب سكه: آیا هوشمند سازی مدارس در كشور به درستی انجام شده است؟ لازمه هوشمندسازی چیست ؟

شروین سوری : سیستمی را هوشمند می نامیم كه همه المان های هوشمندی در تمام اجزای آن جاری باشد یعنی قدرت تحلیل هوشمند در تمام قسمت ها وجود داشته باشد ، بنابراین تنها یك عامل هوشمند نمی تواند نشان دهنده هوشمندی كل مجموعه باشد.
مدرسه هوشمند نیازمند رعایت و تامین مولفه های زیادی است و تنها صرف داشتن یك پروژكتور و تابلوی هوشمند نمی توان ادعا كرد هوشمندسازی مدارس رخ داده است.
زمانی كه می خواهیم از اقتصاد دیجیتال عبور كنیم باید تمام ابزار های لازم برای جمع آوری و ارائه اطلاعات را به شكل دیجیتال در جامعه پیاده سازی شده است اما زمانی كه سخن از اقتصاد دیجیتال به میان می آید ، بازیگران هوشمند تنها داده ای كه به آن داده شده را نشان نمی دهند بلكه تحلیل خود را نسبت به شرایط موجود به ما بازگرداند.
بنابراین الزامات این كار در وهله اول این است كه زیرساخت های ما تغییر كند و گزارش های ما به آینده دلالت كنند. همچنین داده هایی كه به سیستم ها وارد می كنیم باید داده های تمیز و از نظر آماری قابل استناد باشند و ماشین و ابزار دیجیتالی كه مورد استفاده قرار می گیرد باید بتواند داده ها را تحلیل كند.

ضرب سكه: وضعیت كشور در خصوص اقتصاد هوشمند چگونه است؟

فاطمی اردكانی : ما با اقتصاد هوشمند واقعی فاصله زیادی داریم چرا كه یكی از الزامات تغییر قوانین ، مقررات و فرآیندهای دستورالعمل های اجرایی است. دستورالعمل در اقتصاد هوشمند باید توانایی اجرایی به صورت هوشمند را داشته باشد.
در كشورهایی كه خانواده در این عرصه رشد كرده اند ، سهم اقتصاد خانواده در تولید ناخالص ملی 30 درصد است اما متاسفانه در كشور ما هنوز محور اقتصاد برندینگ است.

ضرب سكه: در خصوص دولت الكترونیك در چه جایگاهی هستیم و برای بهبود این شرایط چه باید كرد؟

شروین سوری : گرچه دولت در حال حاضر زیرساخت های خوبی برای اقتصاد هوشمند فراهم كرده است ، اما زمانی می توانیم خروجی دولت الكترونیك را ببینیم كه بخش عمده فعالیت های ما در سازمان ها در بستر الكترونیك صورت بگیرد نه اینكه بستر الكترونیك در كنار عامل انسانی بنشیند و كارهایی كه عامل انسانی قبلا بر روی كاغذ انجام می داده است حالا بر روی سیستم صورت گیرد.این سیستم هزینه هنگفتی به ما تحمیل می كند چون هم اعتبار زیادی برای ساخت زیرساخت های دیجیتال صرف شده است و هم نیروی انسانی هزینه تحمیل می كند.به طوریكه حضور انسان ، احساس را در كار سیستم ها وارد می كند كه سبب بروز خطا می شود اما ماشین هایی كه داده با منطق به آنها وارد می شود ، خروجی دقیقا منطبق بر آنچه كه دارد ارائه می دهد و خطا نمی كند.این دقت به خصوص برای سیستم های مالیاتی بسیار موثر است.چون ماشین بر اساس منطق داده شده محاسبه می كند و عددی كه ارائه می كند دقیق است بنابراین انگشت اتهام به سمت كسی نخواهد بود. از سوی دیگر سیستم های دولتی جزیره ای است و به صورت پیوسته و یكپارچه عمل نمی كند.به عنوان مثال سیستم تامین اجتماعی از مالیات اطلاعی ندارد و هریك از نرم افزارها كار خود را انجام می دهد.همین گسست سبب ورود عامل انسانی و بروز خطا می شود.

مرتبط با این خبر

  • پاكستان؛ دروازه‌ای به‌سوی تجارت با كشورهای آسیایی

  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم كند

  • طرح‌های كوچك خانگی جوابگوی مشكلات عمده كشاورزان نیست

  • كارگران به دیدار رهبر انقلاب می‌روند ‌

  • بررسی نهاد انتخابات از زوایه نقش و اراده مردم در حكمرانی جمهوری اسلامی ایران

  • ضرورت تعطیل‌شدن بخش خصوصی و دولتی به‌صورت هم‌زمان

  • راهكارهای مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر

  • پس از انقلاب رادیو در اختیار آزادی و آگاهی مردم قرار گرفت

  • لزوم ارتباط زنجیره‌ای شركت‌های دولتی و خصوصی

  • رژیم صهیونیستی بیماران بیمارستان الشفا را در گورهای دسته‌جمعی دفن كرده است