صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مدیركل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران با اشاره به حضور موثر سازمان امور عشایر در دو طرح اشتغال پایدار و فراگیر گفت: بخش اعظمی از این اشتغال به ترتیب در بخش دام، كشاورزی و صنایع دستی تعریف شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، داریوش نعمت الهی در گفتگوی رادیویی در ویژه برنامه گفت گوی روز از شبكه رادیویی گفتگو، اظهار داشت: جامعه عشایری با 1,5 درصد از جمعیت كشور جامعه ای مولد است كه نسبت به جمعیت خود از ظرفیت های ویژه تولید و اشتغال برخوردار است.

وی با اشاره به ظرفیت های جامعه عشایری گفت: تامین حدود 20 تا 25 درصد گوشت قرمز كشور معادل 180 هزار تن و تامین 300 هزار تن شیر و در اختیار داشتن بیش از یك سوم مراتع كشور از ظرفیت های ویژه جامعه عشایری به شمار می روند.

مدیركل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران با بیان اینكه چهار بند از هفت بند چشم انداز بیست ساله برای جامعه عشایری مربوط به اشتغال و تولید است، افزود: بیشتر تسهیلات برای اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری شامل همین بخش می شود.

نعمت اللهی با بیان اینكه تزریق تسهیلات به تنهایی كارآمد نیست و جامعه را به اهداف تعیین شده نخواهد رساند، بیان كرد: بیشترین سعی ما در طرح ها این بوده كه فقط به اعطای تسهیلات كفایت نكنیم و علاوه بر ارزیابی و نظارت، در جهت توانمندسازی عشایر و تشكل ها نیز فعالیت می كنیم.

وی یادآور شد: دو طرح اشتغال پایدار و فراگیر با محوریت وزارت كار و معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در سال 1396 ارائه شد اما در این طرح ها با توجه به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی كشور باید آینده نگری صورت می گرفت.

مدیركل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران با اشاره به حضور موثر سازمان امور عشایر در این دو طرح گفت: با توجه به اتكای معیشت عشایر به دام، بخش اعظمی از این اشتغال به ترتیب در بخش دام، كشاورزی و صنایع دستی تعریف شد.

نعمت اللهی با بیان اینكه هفت طرح در این خصوص تعریف شده عنوان كرد: زنجیره تامین گوشت قرمز، زنجیره تولید شیر، توسعه گیاهان دارویی، گردشگری عشایر، توسعه باغات، شركت های خدمات فنی مهندسی و صنایع دستی هفت طرح جامعه عشایری در این خصوص هستند.

وی یادآور شد: در فاز یك این طرح سال گذشته 400 میلیارد تومان برای بخش عشایری در نظر گرفته شد اما مشكلات بانكی و بروكراسی اداری مانع از پیشرفت بیشتر این رقم شد و جذب تسهیلات در این بخش كمتر از 50 درصد تحقق یافت.

مدیركل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران با بیان اینكه این طرح زیر نظر ستاد اقتصاد مقاومتی اجرا می شد و امسال نیز سومین سال اجرای خود را سپری می كند، افزود: تعهدات ما در راستای اشتغال در سه محور كشاورزی، صنایع دستی و دام بود كه دو برابر تعهدات محقق شد و دلیل آن هم وجود منابع داخلی و نبود بروكراسی و وثایق بانكی بود.

نعمت اللهی صیانت از اشتغال را از ایجاد اشتغال مهم تر دانست و گفت: معمولا این مسئله به فراموشی سپرده می شود اما صیانت از اشتغال باید در طرح ها لحاظ شود.

مرتبط با این خبر

  • دانشگاه هنر‌های زیبا فاجعه و خیانتی در حق معماری ایرانی بود

  • امروزه هنر معماری به كالای سرمایه‌ای تبدیل شده است

  • برای تحقق شعارسال، امكانات دولتی را به بخش‌خصوصی بدهید

  • مجلس برای اصلاح قانون مجازات اسلامی از نظر قضات با تجربه استفاده كند

  • پیروزی انقلاب اسلامی موازنه قدرت در منطقه را تغییر داد/ توسعه مقاومت راهبرد ایران است

  • قانون مجازات اسلامی؛ قانونی احساسی برای خالی كردن زندانها/ضرورت اصلاح قانون

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه