صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فیاض مجتهدی درباره ریشه نبود ارتباط مناسب بین صنعت و علوم انسانی گفت: دانشمندان، مدیران و اساتید حاضر نشدند برای حوزه علوم انسانی و ارتباط آن با صنعت و پاسخ به نیازهای آن، تحقیق كنند و درنتیجه شاهد عقب افتادگی در این حوزه هستیم.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع علوم انسانی و صنعت و با حضور دكتر محمدرضا فیاض مجتهدی عضو هیئت علمی دانشگاه مالك اشتر و دكتر حمید یزدانیان مشاور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای كشور به روی آنتن رفت.

فیاض مجتهدی در آغاز ارتباط صنعت و علوم انسانی را بسیار حائر اهمیت دانست و اظهار داشت: در شرایطی كه اقتصاد كشور بر اساس اقتصاد مقاومتی باید روی پای خودش بایستد، موضوع صنعت و مدیریت جایگاه ویژه ای پیدا می كند.

وی در ادامه با یادآوری این موضوع كه صنعت و دانشگاه های كشور تا قبل از انقلاب یك صنعت و دانشگاه وابسته بود، عنوان كرد: همه مطالب و محصولات به صورت پكیج از خارج وارد می شد و هیچگونه تحقیق و تفحصی در حوزه های صنعت و علوم انسانی و دیگر علوم صورت نمی گرفت. البته پس از انقلاب، در حوزه علوم انسانی فعالیت شایسته ای كه نظام جمهوری اسلامی ایران لازم داشت صورت نگرفت.

وی با تصریح بر اینكه حوزه های علمیه و دانشگاه ها، نقش نخست را در عدم پیشرفت و موفقیت ما در این حوزه ها بر عهده دارند، گفت: وقتی تصمیم می گیریم یك كشور مستقل باشیم و در تمام بخش ها روی پای خود بایستیم، نیاز دارد خودمان هم تولید كننده باشیم به خصوص اینكه خودمان را نماینده یك دین و ایدئولوژی می دانیم كه آن را نماینده با فضیلت ترین دستاوردهای بشر می دانیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه مالك اشتر درباره ریشه نبود ارتباط مناسب بین صنعت و علوم انسانی اظهار كرد: دانشمندان، مدیران و اساتید در ایران حاضر نشدن برای حوزه علوم انسانی و ارتباط آن با صنعت و پاسخ به نیازهای آن، تحقیق كنند و در نتیجه شاهد یك عقب افتادگی در این حوزه هستیم.

در ادامه برنامه حمید یزدانیان با بیان اینكه دانشگاه فنی و حرفه ای، رابط بین صنعت و دانشگاه است، اظهار داشت: ارتباط علوم انسانی و صنعت یك موضوع جهانی است و به جز چند كشور صنعتی پیشرفته كه این دو بخش را با یكدیگر تلفیق كرده اند، خیلی از كشورها به مشكل عدم ارتباط مناسب این دو حوزه دچار هستند و دلیل توسعه نیافتگی و عدم موفقیت آن ها نیز به همین موضوع مربوط است.

وی به كشورهایی كه از علوم انسانی در حوزه صنعت استفاده كرده اند اشاره داشت و گفت: چین مثال مناسبی است؛ سال 1991 كه شوروی دچار فروپاشی شد و خیلی ها انتظار داشتند چین نیز به همین حال دچار شود، اما آن ها با استفاده از علوم انسانی توانستند خودشان را حفظ كنند.

مشاور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای كشور تصریح كرد: در بخش های مختلف صنعتی در ایران، هزینه برای تحقیقات زیاد انجام می دهیم و كارهای گوناگون زیادی صورت می گیرد اما آن تحقیقاتی كه اثرگذاری زیادی دارد، مربوط به علوم انسانی است و در این حوزه دچار غفلت شده ایم.

مرتبط با این خبر

  •  ان‌شاءالله دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  •  سرتیپ دوم خلبان نوری:

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است

  • قوانین افراطی حوزه پوشش، باعث كاهش رضایتمندی مردم می‌شود

  • قابلیت پرواز بالگردهای هوانیروز در تاریكی مطلق و بدی آب‌وهوا

  • ضرورت تبیین روایت صحیح از فرهنگ ایرانی اسلامی برای دختران جامعه

  • عملیات وعده صادق با ساده‌ترین موشك‌ها و پهپادهای ایرانی انجام شد

  • تذكر به رعایت حجاب با حفظ كرامت انسانی كارآمدتر است