صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عضو كمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران با بیان اینكه نرخ سود بانكی بالاتر از نرخ سود تولید است، گفت: معافیت از مالیات و قدرت نقدشوندگی بالا باعث كاهش گرایش سرمایه گذاری در حوزه تولید شده است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع نقش تسهیلات اعطایی بانكها در رشد اقتصادی با حضور دكتر احمد كیمیایی عضو كمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران و دكتر محمد جواد بهمن آبادی اقتصاددان و استاد دانشگاه از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

كیمیایی در مصاحبه با رادیو گفت و گو، اقتصاد ایران را یك اقتصاد بانك محور خواند و گفت: هر واحد تولیدی برای شروع یك فرآیند اقتصادی و ادامه حیات خود به شدت نیازمند تعامل مثبت با بانك است.

وی با تصریح بر اینكه بانك ها طی سالهای اخیر یاور اقتصاد كشور نبودند افزود: طبق قوانین مصوب مجلس، میزان مشخصی از تسهیلات بانكها باید به حوزه تولید و تعاون تعلق گیرد كه متاسفانه رعایت نمی شود.

عضو كمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران با اشاره به نقش تسهیلات اعطایی بانكها در رشد اقتصادی بیان كرد: بانكهای ایران با سیستم تسهیلات دهی فعلی قادر به حمایت از اقتصاد و تولید داخل نبوده و حتی در برخی موارد سنگ اندازی نیز می كنند.

كیمیایی با بیان اینكه بانك ها مستقیماً وارد بنگاه داری در حوزه فولاد، پتروشیمی و صنایع مختلف شده اند افزود: یك دلیل آن دستوری بودن اقتصاد ماست. قوانین مصوب شورای پول و اعتبار دستوری است و بانكها هم برای دور زدن قوانین شركت هایی را تاسیس كرده و به فقط به این شركت ها تسهیلات می دهند.

وی قرار گرفتن سیستم بانكداری در مسیر بنگاه داری را از اساس اشتباه خواند و گفت: هم اكنون علاوه بر گرایش بانكها به بنگاه داری شاهد افزایش روزافزون تعداد بانكها در كشور هستیم ضمن اینكه نظارت ها نیز كامل نبوده و باعث رانت و فسادهایی در این حوزه شده است.

عضو كمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران مطرح كرد: از طرفی بانك ها به خاطر ترس از خروج سپرده های مردم امكان كاهش نرخ سود تسهیلات را ندارند و از طرف دیگر واحدهای تولیدی نیز در شرایط فعلی قادر به پرداخت سود مورد نظر بانك ها نیستند.

كیمیایی با بیان اینكه سود بانكی در حال حاضر بالاتر از نرخ سود تولید است مطرح كرد: جاذبه های سپرده های بانكی اعم از معافیت از مالیات و قدرت نقدشوندگی بالا نیز باعث كاهش گرایش سرمایه گذاری در حوزه تولید شده است.

در ادامه "گفت و گوی اقتصادی"، بهمن آبادی واسطه گری بانكها را در سرمایه گذاری مهم ترین كاركرد آن در نظام بانكداری بین المللی و داخلی دانست و گفت: خروج بانكها از این نقش اساسی و ورود مستقیم به سرمایه گذاری و حوزه مالی باعث اخلال در تعادل بازار می شود.

وی افزود: پایه سیاست های انقباضی و انبساطی پولی و مالی بانكها برای تعادل بازار و ایفای نقش محورهای اقتصادی اعم از بنگاه ها و خانوارها باید بر محور بازدهی تولید باشد.

این اقتصاددان با بیان اینكه جانبداری بانك از سرمایه گذار و یا سپرده گذار برای اعطای تسهیلات یك رابطه دو طرفه است تأكید كرد: بانك برای اعمال سیاستهای انقباضی و انبساطی در راستای حمایت از سپرده گذاران و سهامداران، باید تجمیع نقدینگی از سپرده گذاران را به درستی انجام داده و مستقیماً وارد معاملات نشود.

استاد دانشگاه با انتقاد از عدم توازن اقتصادی در سیاست گذاری و مدیریت اقتصادی متذكر شد: اقتصاد سود محور است و مسیر خود را می رود اما وقتی سازوكار هدایت سود اقتصادی و معادلات به درستی پیش بینی نشود دچار افت اقتصادی خواهیم شد.

بهمن آبادی در پایان مطلب تصریح كرد: بانك ها علاوه بر عدم انجام كامل وظیفه خود در واسطه گری، بر اساس قانون "بانكداری بدون ربا" نیز كه عمل نكرده و مستقیما وارد سرمایه گذاری ها می شوند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند