صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رضا جعفری اظهار داشت: تمام مردم ایران می توانند در صورت مشاهده و یا درگیری با آسیب های اجتماعی با سامانه 123 تماس بگیرند و مشكل خود را به كارشناسان سازمان بهزیستی گزارش دهند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی معضلات اجتماعی و ارتباط آن ها با سازمان بهزیستی، با حضور دكتر رضا جعفری (مدیركل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی) و دكتر علی ساری (نائب رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه رضا جعفری با اشاره به این كه سازمان بهزیستی با اراده ای نظامند به سراغ حل معضلات می رود، گفت: آسیب های اجتماعی تمام قشرها و گروه های جامعه را در برمی گیرد و با یك عامل و اقدام، قابل رفع یا كنترل و كاهش نیستند.

وی افزود: مجموعه ای از عوامل خرد و كلان در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در پیدایش و بازتولید آسیب های اجتماعی نقش دارند.

مدیركل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی اضافه كرد: كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی یكی از مهم ترین اهداف سازمان بهزیستی به شمار می آید.

وی با بیان این كه بهزیستی یك سازمان تخصصی است، عنوان كرد: بدون شك سازمان بهزیستی به تنهایی توانایی رفع یا كنترل آسیب های اجتماعی را ندارد، چرا كه این آسیب ها بسیار گسترده تر از توان یك نهاد هستند.

رضا جعفری با اشاره به این كه بهزیستی نمی تواند در سیاست گذاری كلان جامعه نقش موثری داشته باشد، تصریح كرد: بسیاری از آسیب هایی كه متوجه رسالت و ماموریت سازمان بهزیستی هستند از كم كاری سایر نهادهای كشور ریشه می گیرند.

وی تاكید داشت: بسیاری از آسیب های اجتماعی در سازمانی غیر از بهزیستی ریشه می گیرند و در كشور رشد می كنند.

مدیركل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی با اشاره به امكانات و منابع محدود این سازمان، توضیح داد: بر اساس قانون جمع آوری و ساماندهی كودكان خیابانی باید توسط چند نهاد انجام پذیرد، اما بهزیستی به دلیل عدم فعالیت سایر نهادها مجبور شده تا به تنهایی این حوزه را سامان ببخشد.

وی با اشاره به اورژانس اجتماعی كشور، توضیح داد: این اورژانس از سال 78 تا به امروز زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت می كند.

رضا جعفری افزود: گروه های هدف آسیب های اجتماعی به واسطه فعالیت اورژانس اجتماعی به سازمان بهزیستی معرفی می شوند.

وی با اشاره به فعالیت 350 مركز اورژانس اجتماعی در كشور، عنوان كرد: در حال حاضر تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر از این منبع حمایتی و اجتماعی برخوردار هستند.

مدیركل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی با اشاره به موضوع قضا زدایی، اظهار داشت: سازمان بهزیستی در تلاش است تا با تدوین برنامه هایی مدون از تشكیل پرونده های قضایی در كشور جلوگیری كند.

وی با اشاره به سامانه 123، توضیح داد: تمام مردم ایران می توانند در صورت مشاهده و یا درگیری با آسیب های اجتماعی با این سامانه تماس بگیرند و مشكل خود را به كارشناسان سازمان بهزیستی گزارش دهند.

رضا جعفری ادامه داد: اورژانس اجتماعی در مواقع مورد نیاز می تواند با هماهنگی پلیس و قوه قضاییه اقدامات انتظامی لازم را در محل حادثه پیگیری كند.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو علی ساری با اشاره به این كه در حوزه آسیب های اجتماعی خلا قانونی نداریم، گفت: تعدد وظایف سازمان بهزیستی می تواند كیفیت خروجی برنامه ها و فعالیت های این سازمان را كاهش دهد.

وی افزود: شایسته است كه نهادهای مختلف خلاها یا همپوشانی های قانونی سازمان های خود را با مجلس شورای اسلامی در میان بگذارند و مطمئن باشند كه بنده شخصا پیگیر این مشكلات خواهم بود.

نائب رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس اضافه كرد: اگر مجلس یا كمیسیون اجتماعی بدون حضور سازمان های اجرایی با نظر خود قانونی را تصویب كند، مشكل تعدد قوانین در حوزه اجتماعی به وجود می آید.

وی با اشاره به این كه مجلس همگام سایر ارگان ها به وظایف خود عمل می كند، عنوان كرد: تعدد وظایف در یك سازمان باعث می شود تا علاوه بر رشد بوروكراسی های اداری تعداد سازمان های خرد و زیر مجموعه در كشور افزایش پیدا كند.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»