صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مرتضی اسماعیلی گفت: گمشده ما در معماری محلات، آن هویت و فضای بسامانی است كه در حال حاضر شاهد آن نیستیم.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" با موضوع بررسی علل آشفتگی بصری معماری معاصر با حضور دكتر بهرنگ مجیدی و مرتضی اسماعیلی از اساتید دانشگاه و معماران كشور از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

در ابتدای این برنامه، مجیدی با بیان اینكه بافت تاریخی و نمای ساختمان در هر محله نشانه آداب و رسوم و نوع فرهنگ آنهاست گفت: ما در دوره معاصر معماری به قدری شاهد درهم ریختگی و آشفتگی هستیم كه هم اكنون به چشم همگان عادی شده است.

استاد دانشگاه درخصوص نمای ساختمان گفت: نمای همه ساختمان ها نباید یكسان باشد چراكه تنوع جزو ذات هنر معماری است. به عنوان مثال هویت آجر مربوط به اقلیم شرق و ایران است و اگر فهم فرهنگی درستی از مقولات فرهنگی هر قوم داشته باشیم می توانیم فضاهای متناسب با فرهنگ هر قوم را ایجاد كنیم.

مجیدی یادآور شد: شاید نماد كامپوزیت و تركیبی در آن سوی مرزها كارایی داشته باشد اما تحت تاثیر آن فرهنگ، وارد كشور ما شد و در خانه های مسكونی و تجاری مورد استفاده قرار گرفت درحالیكه با فرهنگ ما هیچ تناسبی نداشت.

این معمار تصریح كرد: عدم شناسایی ضوابط و ریشه های فرهنگی كشور در حوزه های مختلف به ویژه معماری باعث آشفتگی هایی شده است.

همچنین اسماعیلی بیان داشت: نمای ساختمان تنها یكی از عناصر آشفتگی بصری در معماری است كه به چشم می آید درحالیكه گمشده ما در معماری محلات آن هویت و فضای بسامانی است كه در حال حاضر شاهد آن نیستیم.

وی خاطرنشان كرد: گذشته ایران و حتی دنیا درباره معماری یك گذشته پرافتخاری است و می توان از آنها به خوبی یاد كرد. در گذشته یك معمار و شهرساز ساختمان را برای خود و افرادی كه می شناخت می ساخت و پاسخگو بود اما الان جریانات بساز و بفروش برای دیگران می سازند و پس از ساخت هم كسی پاسخگو نیست.

این معمار با بیان اینكه معماری مانند انسانی با شخصیت و هویت است كه باید به ما احترام بگذارد و احترام ببیند گفت: قانون و دولت باید در این حوزه دخیل باشند اما نمی توانند خط مشخصی را برای صفر تا صد این هنر تعیین كنند.

استاد دانشگاه درخصوص انتخاب نماد ساختمان ها مطرح كرد: قانونگذار، تصمیم ساز و تصمیم گیر در ابتدا باید اطلاعاتی را از ذائقه مردم درباره معماری كسب كند. این كار و همچنین جریان سازی در یك منطقه كوچك در این خصوص به دولت كمك زیادی خواهد كرد.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»